Senior EM Tampere, Finland (kategori 7)

Senior EM Tampere, Finland (kategori 7)

01.-04.maj 2014

 Klubben havde 4 udøvere med til dette års Europamesterskaber i Finland for seniorer. Niveauet var virkeligt højt men samtidigt er det glædeligt at se så mange unge kæmpere til stævnet. Det betyder at der faktisk er en del udøvere med som vores unge kæmpere er vant til at dyste imod. Når det er sagt er det en fantastisk bedrift blot at blive udtaget til et senior-EM.

 Kata mænd

Sempai Christopher Rohde har kæmpet sit sidste U21 mesterskab og har nu en forhåbentlig lang og glorværdig seniorkarriere foran sig. Han har tidlige være med 2 gange til EM og 1 gang til VM på senior niveau, alle 3 gange er det blevet til en flot top 8 placering.

Denne gang var feltet på 29 mand. I første runde møder Christopher en ung israeler som overbevisende bliver besejret 5-0 med Kururunfa. Så står den på den forsvarende europamester Quintero fra Spanien. Vi bruger Annan og strategien er at komme i opsamling. Flagene går op: 2-3 til Spanien. Fantastisk flot at tage 2 flag mod ham. Som ventet går han i finalen og i opsamlingen venter Portugal som vi har en revanche til gode imod. Chatan Yara Kusanku starter godt ud men bliver for anspændt mod slutningen. En lille balancefejl samt spændingen gør at vi knebent vinder 3-2. Så venter en historisk bronzekamp mod ærkerivalen Yakan fra Tyrkiet som er flere gange U21 europamester samt bronzevinder fra sidste senior EM. Vi laver en virkelig god Suparinpei men tyrken får alligevel lov at vinde 5-0. Det var vi og en del af dommerne bestemt ikke enige i – blot ikke dem som sad på stolene J Top 5 er stadig det bedste mandlige kataresultat nogensinde så et kæmpe tillykke til Christopher.

Kata kvinder

Sempai Rikke Linck er debuttant som senior på dette niveau og havde fået en hård lodtrækning. Hun performer en stærk Suparinpei men må strække våben mod Emma fra England som er U21 europamester. Englænderen har runden efter trukket Italien, som senere går hen og vinder hele stævnet, så det blev kun til den ene kamp for Rikke som stadig fik en kæmpe oplevelse og en masse erfaring ud af det.

 Holdkata kvinder

Sempai Caroline Dalgaard, sempai Frederikke Bjerring og sempai Rikke Linck har arbejdet målrettet mod denne event. Det er første gang at klubben stiller op på dette niveau og selvtilliden var i top med en NM-titel i baggagen. Pigerne møder de senere guldvindere fra Spanien i første runde og kan ikke stille noget op trods en fin Gojushiho. I opsamlingen møder de Kroatien som er overraskende stærke. Vi kan ikke slå dem og de vinder senere bronze. Tomari Bassai var vi enige om ikke sad lige så godt som Gojushiho, men det havde nok ikke rykket ved slutresultatet. Vi håber at se dem igen til VM i Bremen til efteråret.

holdkatakvinder2014

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz