U21-EM 2013 Konya, Tyrkiet (kategori 7)

8.-10.februar

Klubben havde 6 deltagere med i kata til dette års U21-EM i Tyrkiet. Det var et meget stærkt hold som blev sendt af sted, men vi ved samtidigt at klasserne er uhyggeligt stærkt besatte. Med mindre man er blandt medaljefavoritterne skal der således en god portion held i både lodtrækning og marginaler for at komme videre fra første runde.

feb_13_1

Lukas Ekkert (kadet 14-15 år) var debutant men formåede alligevel at præstere maksimalt ved sin første slutrunde. Med en god nipaipo lykkedes det at tage et flag mod sin franske modstander. Det blev dog ikke til mere men en god start på en forhåbentlig lang karriere.

Sempai Andreas Ekkert (junior 16-17 år) har været med et par gange før men har aldrig rigtig haft held i sprøjten. Det har han stadig til gode – i første runde trak han en god spanioler som han trods en hurtig og stærk annan ikke kunne slå. Spanioleren kom helt til semifinalen hvor han tabte til Tyrkiet, dvs ingen opsamling. Næste år er sempai Andreas stadig junior og her er målsætningen helt klart at få flere runder på gulvet.

Sempai Rikke Linck (junior 16-17 år) skulle møde VM-bronzevinderen fra kadet-klassen i første runde. Det blev en meget tæt kamp som vi desværre tabte 2-3. Tyskeren vandt også næste runde og sluttede i top 8. Det både kunne og burde have været sempai Rikke som ellers gjorde sit med en kraftfuld men samtidig flot behersket chatan yara kusanku.

Sempai Cecilie Bjerring (ungsenior 18-20 år) havde trukket Kroatien. Forventningspresset var stort efter hendes banebrydende top 5 placering fra senior-VM i november. Denne gang måtte hun indkassere et skuffende 1-4 nederlag med sin kata annan. En dom vi bestemt ikke var tilfredse med. Sempai Cecilie er førsteårs ungsenior hvilket betyder at hun også er i klassen de næste 2 år rent aldersmæssigt så hun må tage hævn.

Sempai Frederikke Bjerring (kadet 14-15 år) har været flyvende hele året og gik som altid uimponeret til opgaven. 5-0 5-0 og 5-0 med nipaipo, gojushiho og unshu må siges at være en fremgang fra sidste års 0-5 og 0-5. I semifinalen satsede hun alt med sin (for) nye kata, annan og tabte fortjent til den senere guldvinder fra Tyrkiet. I bronzekampen fik hun ikke gjort kål på sin slovakiske modstander men endte på en fantastisk flot 5.plads. Stort tillykke med resultatet som er et af de bedste kataresultater fra Danmark nogensinde.

feb_13_2

Sempai Christopher Skotte Rohde (ungsenior 18-20 år) har gennem en længere årrække været danmarks bedste bud på en katamedalje. Han har masser af internationale medaljer selv i meget eftertragtede seniorstævner men selvom han er kommet tættere på har medaljen alligevel manglet. Det skal siges at Danmark aldrig nogensinde har taget medalje i kata til et EM eller VM. Han startede sikkert ud med 5-0 og 5-0 med kururunfa og annan. Så ventede en dygtig slovak i kvartfinalen. Han blev besejret 3-2 med chatan yara kusanku. Tyrken Yakan stod klar i semifinalen, en virkelig stærk og dygtig modstander som gik af med sejren 4-1 over sempai Christophers suparinpei. Så gjaldt det bronzekampen. Med en suveræn paiku blev Azerbaijan slået 5-0 og følelserne fik frit løb. Bronze i kata til Danmark – et resultat og en udøver som vil blive husket mange år fremover. Tillykke fra en stolt træner.

Kadet female kata

Guld: Tyrkiet

Sølv: Italien

Bronze: Rusland

Bronze: Slovakiet

Kadet male kata

Guld: England

Sølv: Portugal

Bronze: Spanien

Bronze: Serbien

Junior female kata

Guld: Spanien

Sølv: England

Bronze: Italien

Bronze: Ukraine

Junior male kata

Guld: Rusland

Sølv: Tyrkiet

Bronze: Spanien

Bronze: England

U21 female kata

Guld: England

Sølv: Rusland

Bronze: Serbien

Bronze: Slovakiet

U21 male kata

Guld: Tyrkiet

Sølv: Italien

Bronze: DANMARK

Bronze: England

Hvis man skal fremhæve nogle tendenser ved dette års EM må det være Tyrkiet og Englands dominans. At Tyrkiet får 2 guld og 1 sølv er ikke så bemærkelsesværdigt, de har altid været utroligt stærke specielt på herresiden og når man samtidig er værtsland, ja så plejer det at gå godt. Englands 2 guld, 1 sølv og 2 bronze er derimod enestående og skyldes deres dygtige og karismatiske træner, Mottram som også har indledt samarbejde med både sempai Cecilie og sempai Frederikke. De sekundære nationer er Italien, Spanien, Rusland, Serbien og Slovakiet. At Frankrig ikke tager en eneste katamedalje er højest overraskende og må gøre ondt langt ind i nationen

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz