Swedish Karate Open (kategori 3) – 23.-24.marts 2013

14 deltagere fra Dragør var i Malmø til dette stævne som for nogle fungerer som sæsonstart, for andre som generalprøve til DM eller endda NM. De fleste bedste danskere og svenskere dannede kernen i dette stævne med nogle få udøvere fra andre nationer. Det blev til 1 guld, 2 sølv og 4 bronze.

Kata senior kvinder: her lykkedes det sempai Cecilie Bjerring at vinde bronze i et skrapt felt. Undervejs slog hun både Natascha fra Gladsaxe, Sofie fra Allerød og sempai Caroline med 5-0. Klassen blev vundet af engelske Aimee Sell foran Anne-Sofie fra landsholdet. Sempai Caroline tabte til Aimee men vandt derefter 5-0 og siden 3-2 over den svenske landsholdskæmper Elin. Bronzekampen tabte hun til sempai Cecilie. Sempai Rikke Linck vandt først 5-0 og tabte så knebent 2-3 i en spændende dyst mod svenske Mia Karlsson.

Kata senior mænd: her røg sempai Christian Dalgaard ud i første runde til en bedre modstander.

Kata junior kvinder: det blev bronze til sempai Rikke efter 4-1 og 3-2 over de to landsholdskæmpere Frederikke Madsen og Elin fra henholdsvis Danmark og Sverige. Aimee Sell var for stor en mundfuld i semifinalen til gengæld blev bronzekampen vundet overbevisende 4-1. I samme pulje startede sempai Caroline med at vinde 5-0 men tabte så 2-3 til Natascha fra Gladsaxe som overraskende ikke gik i finalen.

april_2013_2

Kata junior mænd: her havde klubbens 2 landsholdskæmpere en god dag. Efter 3 sejre stod sempai Christian pludselig i finalen hvor han tog 2 flag mod den dygtige svensker Lowe. En stærk sølvmedalje. Sempai Johannes Samsom kom også godt fra start med 5-0 og 4-1 inden han tabte til Lowe. Bronzekampen vandt han sikkert 5-0. Tillykke.

Kata kadet kvinder: sempai Frederikke Bjerring var flyvende i dag. Det blev til guld med 5 sejre på stribe (5-0 i finalen) men vigtigst var nok den moralske sejr da hun besejrede den forsvarende nordiske mester, Lina Wåglund med flagene 4-1. Det må du gerne gentage til NM her i midten af april.

Kumite mænd +84 kg: sensei Peter gjorde comeback som optakt til DM og senere på året stilarts-VM. I første runde vandt han overlegent på baggrund af et stærkt mae-geri og senere en god sparkefinte som gav 3 points og straf for skuespil til modstanderen. Herefter kunne man godt se at der manglede lidt rutine på gulvet så det blev til lige ved og næsten. Kampegenskaberne er helt intakte men det er klart at man skal vænne sig til selve det at kæmpe under regler. Det bliver spændende at se til DM.

Kata piger 13 år: Melina Kazakidis havde trukket den forsvarende danmarksmester i første runde. Hun gjorde det meget flot og kraftfuldt men tabte desværre 2-3. Da der ikke var opsamling i klasserne under 16 år blev det ikke til flere kampe.

Kata drenge 12 år: en lidt sjov oplevelse da alle drengene tabte 2-3 i lidt tvivlsomme kendelser. Dette gjaldt både Victor Søndergaard, Nikolaj Troest og Emil Enevoldsen. Kun Frederik Fuhs kom gennem første runde hvorefter han tabte….tjaah 2-3 selvfølgelig.

Kata drenge 11 år: her blev vist fine takter fra Alexander Thurau. 4-1 og 4-1 før han tabte sikrede ham en fortjent bronzemedalje. Tillykke.

Kata piger 10 år: Anna Enevoldsen kæmpede sig vej til finalen gennem flotte sejre mod dygtige modstandere. Flagene blev 4-1, 5-0 og 3-2. En spændende finale endte desværre 2-3 den forkerte vej. Sølv til Anna.

april_2013_3

 

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz