2012

Basel open (Kat. 4) 20-21. Okt.

Ved dette svære stævne lykkedes det for både for og at vinde en i et hårdt felt. En stor bedrift som altid ved disse kategori 4-stævner. Tillykke fra klubben.

sempai Rikke sempai Thomas bronzemedaljeNorth Bohemia GP (Kat. 3)13. Okt.Status: 3 guld, 2 sølv og 6 bronze fordelt på 10 deltagere: her gik det rigtigt godt for . På forhånd var odds imod ham da stævnet er ret svært for en brunbælte, specielt når man lige er fyldt 12 år. Men det generede ikke Nikolaj som viste nogle af sine bedste kataer. Dommerne syntes godt om dem så det blev til hele 4 sejre på stribe inden han tabte i semifinalen. I bronzekampen tabte han desværre 1-2 men var vist også begyndt at løbe tør for kataer (pinan sandan ) da der skulle vises ny kata hver runde.

Drenge 12-13 år kata 

Nikolaj Troest: startede planmæssigt ud med at vinde 3-0. Herefter blev det et hæderfuldt 1-2 nederlag til den tjekkiske landsholdskæmper og senere guldvinder. I opsamlingen blev det desværre også 1-2 men en godkendt top 8 placering. lagde ud med to sikre sejre, tabte siden semifinalen 1-2 men vandt så bronzekampen 3-0. Tillykke.

Kadet drenge kata 

sempai Christian Dalgaard Lukas Ekkert: her blev det dansk parademarch idet vi tog af os guld, sølv og bronze. Guldet gik desværre ikke til Dragør men til Frederikke Madsen fra Nykøbing som slog både og 2-1. Begge piger fik ellers 3 fine sejre hver – sølvet gik til sempai Caroline og bronzen til sempai Frederikke.

Kadet piger kata

sempai Frederikke Bjerringsempai Caroline Dalgaard: her gik det over al forventning for . Tre gange 3-0 og så stod han vupti i finalen som han dog tabte klart til en bedre modstander. En rigtig flot sølvmedalje til sempai Johannes som har udviklet sig tydeligt det sidste halve år.

Junior drenge kata

sempai Johannes Samsom: lad os bare sige det med det samme, det var ikke dagen for : hun startede med at tabe 1-2 lidt uforstående men fik kæmpet en bronze i hus. tog sig af guldet med sejre på 3-0 og 2-1. I finalen vandt hun med en stærk Chatan Yara Kusanku.

Junior piger kata

sempai Cecilie Bjerring Sempai Rikke Linck: deltog også her for lidt ekstra erfaring. Han tabte første runde men fik øvet sig i sin Gojushiho. tabte 1-2 til en meget dygtig Marek Pohanka fra Tjekkiet men fik tilkæmpet sig en fortjent bronze med en stilren Chatan Yara Kusanku. Guldet gik til trods en mindre skade. Undervejs fik han taget hævn over tjekkiske Karel Imrisek som er en meget dygtig fyr der blandt andet vandt Austrian Junior Open tidligere på året. I finalen viste sempai Christopher en virkelig veludført Paiku og vandt overbevisende. Godt gået.

Senior mænd kata 

sempai Johannes Sempai Thomas Noringriissempai Christopher Rohde: klassen her var en næsten tro kopi af junior klassen bortset fra at der var lidt flere deltagere så begge piger vandt en runde mere. Resultatet var dog det samme: bronze til og guld til . En stor triumf for sempai Rikke efter et skadesplaget forår og efterår, en stor og fortjent forløsning. Kæmpe tillykke med det dobbelte guld.

Senior kvinder kata

sempai Ceciliesempai Rikke Kumite kadet piger -54 kg: havde planlagt at forsvare sin grand champion titel fra sidste år så hun deltog også i kumite. Første runde gik lige efter planen: 8-0 efter 3 flotte spark. Så mødte hun en hård, dygtig og rutineret slovakisk pige som hun ikke kunne besejre. Bronze er stadig flot i en disciplin som hun ikke træner så ofte.sempai Frederikke

Sydhavscup (kat 1)

22.sep.Så blev Sydhavscup rundet af med 5 medaljer til Itosu-Kai Dragør. Tak til alle forældre som var med til at heppe og holde lister. Flot kæmpet af alle de unge deltagere! Sydhavscup er et stævne hvor man som Itosu kæmper virkelig skal være på toppen for at overkomme Nykøbing kæmpernes hjemmebanefordel, så stor ros til alle de flotte kataer og den gode kampånd. Medaljetagerne blev Frederik Fuhs – Bronze i kata, Alexander Uggerhøj – Sølv i kata, Peter Hildorf, Guld i kata, Anna Enevoldsen – Guld i kumite og Emil Enevoldsen – Guld i kumite. Det var en fornøjelse at coache for jer alle sammen :)Sempai Victor.

Karate 1 – Frankfurt (kat 6)
22.sep.

Sempai Christopher var taget til Tyskland for at prøve kræfter med verdens bedste seniorer i et ufatteligt hårdt selskab som er stort set på højde med VM. På helt fantastisk vis vandt han to indledende runder inden han tabte til sin mentor og forsvarende verdensmester Antonio Diaz. I opsamlingen mødte han Tysklands kata-es og tabte. Tyskerne tabte siden bronzekampen så ingen skam at tabe til ham. Samlet blev det til en flot top 16-placering i et 77-mands stort felt!

Danmarksmesterskaberne 2012
21-22.apr

Klubben stillede atter talstærkt til dette års DM som blev afviklet i Helsinge Hallerne. 28 deltagere fra Dragør er et utroligt stærkt fremmøde når klubbens medlemstal kun er på cirka 50.

Samlet resultat af klubbens anstrengelser blev i år til 10 guld, 6 sølv og 11 bronze hvilket giver en samlet 3.plads til klubben kun overgået af kumite-storklubberne Sportskarate.dk fra Aalborg samt Greve. En helt fantastisk præstation af klubben til dette vores bedste DM nogensinde.

Kata Kumite

Guld Guld

 • Anna 9 år Sempai Nicole ungsenior
 • Sempai Andreas kadet Sempai Nicole senior
 • Sempai Johannes junior
 • Sempai Cecilie junior Sølv
 • Sempai Nicole ungsenior Anna 9 år
 • Sempai Christopher ungsenior
 • Sempai Christopher senior Bronze
 • Sempai Ann +35 år Victor S 11 år
 • Sempai Ann +45 år

Sølv

 • Victor S 11 år
 • Sempai Rikke junior
 • Sempai Thomas ungsenior
 • Sempai Thomas senior
 • Sempai Nicole senior

Bronze

 • Nikolaj 11 år
 • Alexander T 11 år
 • Melina 12 år
 • Alberte 12 år
 • Lukas kadet
 • Sempai Frederikke kadet
 • Sempai Caroline kadet
 • Sempai Cecilie senior
 • Sempai Malik +45 år

Kai Lundager Mindepokal for bedste allround kata og kumite præstation: Sempai Nicole Prevost

2012

 

Nordiske Mesterskaber (kat 3).
14.apr

Når jeg som landstræner ser tilbage på NM 2012 er der 2 overordnede betragtninger som giver flest refleksioner: den første er den dominans som Sverige og Danmark har i øjeblikket. De 12 finalister bestod af 6 svenskere, 5 danskere og 1 finne. Kigger vi bredere ud over alle medaljerne i kata blev de fordelt med 10 til Sverige, 8 til Danmark, 2 til Finland, 2 til Island, 1 til Norge og 1 til Estland. I finalerne havde Sverige marginalerne på dagen men når jeg kigger på det uudnyttede potentiale vi har i de danske klubber samt den udvikling både Danmark og Sverige har haft de seneste 2-3 år er jeg meget fortrøstningsfuld. Den anden observation går på hvilke kataer der blev vist i finalerne: 5*Chatan Yara Kusanku, 3*Suparinpei (heraf 2 i Shito-ryu version og 1 i Goju-ryu version), 2*Annan, 1*Gojuhiho (Shito-ryu version) og 1*Shihokusanku.

Female cadet: Caroline Dalgaard sølv, Frederikke Bjerring bronze

Frederikke startede med at besejre en ester 5-0 med Tomari Wanshu. Herefter tabte hun knebent 2-3 med Unshu til favoritten Lina fra Sverige som jeg ikke kan huske hvornår sidst har tabt en kamp. I bronzekampen vandt Frederikke sikkert 5-0 med Gojushiho over en norsk pige. Caroline vandt 5-0 over en finne med Kusanku Dai, herefter 3-2 med Unshu over en ester. I finalen led hun samme skæbne som Frederikke og tabte knebent 2-3 med Gojushiho til dygtige Lina (som vi for resten tager næste år…)

Male cadet: Andreas Ekkert guld, Christian Dalgaard ingen placering

Christian var hentet op fra Talentcenter Øst i kata som forstærkning til landsholdet til NM. Han tabte desværre 2-3 med unshu til nordmand der senere fik bronze. Andreas vandt første runde sikkert 4-1 (på trods af et vildfarent flag) med Nipaipo over en svensker. Da de var få i puljen gik han herefter til finalen som han i overlegen stil vandt 5-0 over endnu en svensker med Annan.

Female junior: Cecilie Bjerring sølv, Rikke Linck bronze

Rikke vandt første runde 3-2 over Island med Unshu i en dom vi ikke helt forstod. Herefter ventede favoritten Mia Karlsson som besejrede Rikke 5-0 på trods af en god Chatan Yara Kusanku hvilket var helt ok. Bronzen blev sikret med Nipaipo og en 5-0 sejr over en ester. Cecilie strøg til finalen med to gange 5-0; først med Annan over Estland, siden med Chatan Yara Kusanku over Elin fra Sverige. I finalen lavede hun et par mindre fejl i en Suparinpei som ellers kørte flot og tabte 1-4 til Mia Karlsson.

Male junior: Anders Rasmussen nr.5, Johannes Samsom ingen placering

Begge danskere endte med samme skæbne: de tabte til en islænding som senere fik bronze. Johannes røg ud 1-4 i første runde med sin Suparinpei. Anders fik 3 runder på gulvet i sin debut for Danmark til et titelmesterskab: først vandt han 3-2 med Jion over en finne. Næste runde tabte han 0-5 til den senere guldvinder fra Sverige med Enpi. I bronzekampen tabte Anders desværre 2-3 med Kanku Sho.

Female senior: Anne-Sofie Sørensen sølv

Sofie startede flyvende: 5-0 med Annan over Sverige og 5-0 med Chatan Yara Kusanku over Island. I finalen tabte hun 2-3 til Karin fra Sverige med Suparinpei i en lidt kontroversiel dom. Men Karin er dygtig så vi kan godt unde hende sejren J

Male senior: Christopher Rohde Skotte sølv, Thomas Noringriis bronze

Thomas startede ud med 5-0 over Island med Annan. Herefter tabte vi 0-5 med Chatan Yara Kusanku til favoritten Pasi fra Finland som er regerende mester. I bronzekampen lykkedes det at besejre Sam fra Sverige med 3-2 med et veludført Suparinpei. Christopher havde valgt Seienchin til første runde. Det gik fint, han vandt 5-0 over Island. Herefter ventede dygtige Jesse fra Sverige som sidste år fik sølv til Dutch Open. 3-2 til Christopher med Supainpai. I finalen måtte han også strække våben over Pasi som genvandt sin titel 5-0 trods en stærk Chatan Yara Kusanku fra Christopher. Men både ham og Thomas fik et par gode svenske skalpe den dag…

Swedish Karate Open, Malmø(kat 3).
24.mar

En del af klubbens kæmpere havde fundet vej over broen til dette efterhånden ret internationale stævner, som blev domineret af Danmark, Sverige, England og Rusland.

Sempai Andreas guld kata kadet

Sempai Nicole Prevost guld kumite senior

Sempai Caroline Dalgaard sølv kata kadet

Sempai Cecilie Bjerring sølv kata senior og sølv kata junior

Alexander Uggerhøj sølv kata 10 år

Sempai Thomas Noringriis top 8 kata senior

Sempai Christian Dalgaard top 8 kata kadet

Swedish Kata Trophy, Stockholm(kat 3).
24.mar

Sempai Rikke Linck havde valgt at tage turen til Stockholm denne lørdag. Hun nåede hjem og tog beundringsværdigt med som coach til Malmø om søndagen. Hendes egen præstation rakte til en bronzemedalje i junior og en top 8 i senior. Ud over de typiske nordiske kæmpere var nationer som Østrig og Tyskland med at øge sværhedsgraden ved dette stævne.

Swiss Open (kat 4).
25.feb

5 af klubbens landsholdskæmpere havde fundet vej til Zürich for at deltage i Schwiss Open. Det var et kæmpe stævne med over 1200 deltagere fra 27 nationer.

Sempai Thomas Noringriis: U21 mænd. Sempai Thomas vandt en fornem guldmedalje i en 15-mand stort felt med 8 forskellige nationer repræsenteret. 3 sejre på 5-0 med kataerne Seienchin, Annan og Suparinpei samt en 3-2 sejr over Luxemborgs landsholdskæmper i finalen med Chatan Yara Kusanku banede vejen for denne topplacering. I senior røg han desværre ud i første runde i et kæmpe felt med 58 deltagere fra 16 lande. Det kan nævnes at hans finalemodstander fra U21 vandt bronze her så vi kunne sagtens også have gjort os gældende i denne klasse.

Sempai Cecilie Bjerring: I klassen U18 piger var der 23 deltagere fra 6 nationer i puljen. Her vandt sempai Cecilie Bjerring bronze efter at have tabt 2-3 til den senere finalist Da Costa fra Luxemborg i første runde med Bassai Dai. Hun vandt efterfølgende 3 opsamlingskampe med Annan, Chatan Yara Kusanku (her slog hun den schweiziske landsholdskæmper Melinda) og slog så sempai Rikke i bronzekampen med Suparinpei. I senior startede hun med at besejre endnu en schweizisk landsholdskæmper Valerie 3-2 med Bassai Dai. Efterfølgende tabte hun 2-3 til en ukrainer som røg ud til Anne-Sofie fra landsholdet som vandt guld i puljen. Det rakte til top 8 i senior.

Sempai Rikke Linck: startede U18 klassen med at vinde 3-2 med Seienchin over en Schweizer, næste runde 4-1 over en ukrainer med Bassai Dai. Så 5-0 med Unshu over endnu en schweizer. Herefter tabte hun desværre til Da Costa med Chatan Yara Kusanku i semifinalen. I bronzekampen tabte hun som nævnt til sempai Cecilie med Nipaipo og sluttede på en flot femteplads. I senior tabte hun 1-4 med Bassai Dai til en spanioler der gik til finalen. Flot at tage et flag mod hende. Desværre tabte hun 1-4 i opsamlingen med Unshu mod schweiziske Melinda. I senior klassen var der 28 deltagere fra 12 nationer.

Sempai Andreas Ekkert: har været lidt uheldig med sine marginaler på det seneste på trods af at han er inde i en rigtig god udvikling med sine kataer. For mange 2-3 og for få 3-2 J Første runde i U16 drenge (hvor der var 38 deltagere fra 9 lande) vandt han 5-0 med Bassai Dai. Han tabte så 2-3 med Annan til Luxemborgs EM-deltager som efterfølgende slog Tjekkiets VM-deltager 4-1. Andreas banemand lavede desværre balancefejl i semifinalen så ingen opsamling til os. Stolpe ud!

Sempai Frederikke Bjerring: her i U16 piger var feltet meget stort (37 piger fra 8 lande). Første runde vandt hun 5-0 og tabte herefter knebent 2-3 til en franskmand som gik til finalen. Sempai Frederikke vandt første opsamling 5-0 med Kusanku Sho og tabte så igen med mindst mulige margen 2-3 med Unshu. En flot 7.plads som lugtede af mere.

Sydney International Open (kat 4).
18.feb

Sempai Christopher Skotte Rohde: er på studieophold i Australien så benyttede lejligheden til at tage til dette stærkt besatte stævne. I U21 klassen vandt han en suveræn guldmedalje og i senior-klassen måtte han strække våben overfor den meget dygtige australier James Giuliano i finalen. Sølv i senior.

U21 EM Baku 2012 (Kat 6)
10-12.feb

U21 EM Baku, Azerbaijan – gode præstationer men skuffende resultater

10.-12. februar 2012

5 kata-kæmpere fra klubben var rejst til Azerbaijan sammen med trænere, supporters og 17 kumite-kæmpere for at repræsentere Danmark ved U21 EM 2012. De leverede alle varen men fik desværre ingen resultater med hjem. I kumite fik Danmark ved Sif Bay fra Greve.

Sempai Frederikke Bjerring: som nylig kadet var hun med til sit første mesterskab. Vi vidste godt på forhånd at chancerne var små i denne pulje. Hun fik fyret en god Bassai Dai af mod en italiener som vandt fortjent 5-0. Hun gik senere til finalen og vandt sølv så sempai Frederikke fik muligheden for at vise Unshu i opsamlingen. Hun mødte en serber som viste Unsu og vi tabte 0-5. På papiret giver det en top 8 som ikke helt svarer til niveauet men tit går det jo også den anden vej hvor man får et dårligere resultat end ens niveau giver mulighed for. Slovakiet vandt guld foran Italien, Portugal og Ukraine.

Sempai Andreas Ekkert: stillede op som kadet. Her mødte han en Bosnier som udførte Jion. Sempai Andreas lavede en stærk og stilsikker Bassai Dai som virkede noget bedre så vi forventede noget der lignede en 4-1 sejr. Desværre tabte vi 2-3. Bosnieren vandt sin næste runde 5-0 og tabte herefter til en tyrker som vandt bronze. Så selvom sempai Andreas havde niveau til top 8 fik han ingen placering. Klassen blev vundet af Spanien foran Belgien, Tyrkiet og England.

Sempai Rikke Linck: havde i junior-klassen trukket tjekken Veronica. Vi lavede en stærk Bassai Dai mod Seienchin. Vi havdesempai Rikke som snæver vinder men hun tabte 0-5 så dommerne mente noget andet. Lidt irriterende når man som coach kan se at stort set alle key points i SHITEI-kataen ikke bliver overholdt. Tjekken er rimelig dygtig men resultatet afspejler bestemt ikke styrkeforholdet. Tjekken sluttede senere i top 8. Klassen blev vundet af Spanien foran Portugal, Slovakiet og Serbien. Mia Karlsson fra Sverige sluttede som nr.5 med en god lodtrækning.

Sempai Johannes Samsom: var debutant og mødte en englænder i junior-klassen. Vi udførte Seienchin mod Bassai Dai. Sempai Johannes gjorde hvad han kunne men tabte fortjent 0-5 til en bedre modstander som senere sluttede i top 8. En fin præstation i et selskab som vi på forhånd vidste var en for stor mundfuld til at give drømme om placeringer. Frankrig vandt guld foran Tyrkiet, Rusland og Slovakiet

Sempai Christopher Rohde: er lige rykket op i ungsenior-klassen efter at have sluttet junior-klassen af med en fornem 7.plads til VM i Malaysia hvor vi blandt andet slog verdensmesteren fra Venezuela, fik 5 runder på gulvet og i praksis kun var 1 sølle flag fra en bronze. Denne gang havde han trukket den forsvarende U21-verdensmester fra Tyrkiet i første runde. Sempai Christopher valgte sammen med hans coach Antonio Diaz fornuftigt at bruge Seienchin mod tyrkerens Bassai Dai. Vi tabte 1-4 hvilket var ok mod en virkelig dygtig modstander. Så skulle vi vente på opsamlingen men da tyrkeren tabte næste runde mod den forsvarende europamester fra Spanien 2-3 med et noget tvivlsomt katavalg var stævnet pludselig slut for sempai Christopher. Det er bestemt ikke første gang at han har været blandt de 4 bedste men har endnu den første medalje til gode. Næste gang…Spanien genvandt sin EM-titel foran Rusland, Tyrkiet og Slovenien.

GP Croatia 2012 (Kat 4)
22.jan

Sempai Cecilie i senior – top8

Sempai Andreas i kadet – top5

Sempai Frederikke i junior – top8

Austrian Karate Championship Cup 2012. (Kat 3)
21.jan

Sempai Thomas – top5

Sempai Frederikke – ingen placering.

 

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz