Trolde Cup 2012

Itosu-Kai Dragør havde 12 unge deltagere med til Troldecup 2012. Alle 12 stillede op i kata og ud af de 12 stillede 4 af dem også op i kumite. Dagen startede med grupperne ’Kata Drenge 9-10 år’ og ’Kata Piger 10 år’. I ’Drenge 9-10 år’ stillede, stadig stævnegrønne, David M. Scheurer og Frederik Tots op. David var på i første kamp men måtte se sig besejret af en deltager fra søsterklubben Bosatsu, som senere vandt guldet. Men David var ikke ude af stævnet, han kom i opsamling og vandt en overlegen kamp om bronzen 3-0. Frederik Tots vidste stor sikkerhed i sin kata og kæmpede sig direkte i finalen hvor han måtte se sig ude til en stærk modstander, dog snuppede han en velfortjent sølvmedalje.

I ’Piger 10år’ stillede Anna Enevoldsen op for Dragør. Anna er ved at være en erfaren stævnedeltager og det skinner så sandeligt igennem. Anna var i stødet og startede med at vinde 2-1 og derefter 3-0. En helt igennem velfortjent guldmedalje til Anna var hjemme.

Dernæst var det ’Drenge 11-12 år’ og ’Piger 11-12 år’. I drengenes pulje var Alexander Thurau, Emil Enevoldsen, Victor Søndergaard, Frederik Fuhs og Nikolaj Troest. Emil Enevoldsen måtte se sig ude til en stærk deltager fra Nykøbing i hans første kamp. Det samme skete for Alexander Thurau i hans anden kamp, efter at have vundet sin første kamp 3-0 var det noget af en opvågning at tabe 0-3 til Nykøbing. Emil og Alexander fik dog chancen for at vise endnu en kata i kampen om bronze. Her blev det Alexander der vandt et tæt løb på 2-1. Frederik Fuhs var flyvende i hans første kamp og havde virkelig finpuset sin kata, desværre var det ikke nok til at besejre hans modstander fra Københavns Karate Klub som kun vandt en kneben sejr med 2-1. Victor Søndergaard kom godt fra start og vandt sin første 3-0 overlegent, men måtte i sin anden kamp se sig besejret af kæmperen fra Københavns Karate Klub. Der blev dog ingen opsamling for hverken Frederik eller Victor, for med Nikolaj Troest i stødet var der ingen der skulle stå i vejen mellem ham og en finale. Nikolaj startede med at vinde 3-0 over en deltager fra søsterklubben Bosatsu, og smed derefter kæmperen fra Københavns Karate Klub ud med en sejr på 3-0. Nikolaj stod derefter i finalen mod kæmperen fra Nykøbing som havde vundet overlegent over 2 af vores andre kæmpere. Desværre skulle de vise sig at Nykøbing løb med guldet i en kamp der kunne være gået begge veje, 2-1. Det blev til en flot sølvmedalje til Nikolaj.

I pigernes pulje havde vi Melina Kazakidis og Alberte Schmidt. Melina kom aldrig helt rigtigt fra start og måtte se sig ude efter første kamp. Alberte Schmidt kom hele vejen til semifinalen hvor hun tabte 1-2, det skulle dog ikke stoppe hende fra at hive en medalje med hjem. Det blev til en flot bronze for Albertes vedkomne.

Vores sidste deltagere i kata var Emma Meinertz som stillede op i puljen ’Piger 13-14 år’ og Lukas Ekkert som stillede op i ’Drenge 13-14år’. Emma kæmpede en flot første kamp hvor hun dog måtte se sig besejret til pigen som senere vandt guldet. Emma fik dog endnu en chance i opsamlingen, men måtte også her se sig ude efter første kamp. Godt gået Emma, du havde en hård pulje.

I drengenes pulje var det Lukas Ekkert der styrede slagets gang. Med den ene flotte kata efterfulgt af en endnu flottere var der ingen tvivl, Lukas var der for at vinde. Lukas vandt sine 3 kampe, 3-0, 2-1 og 3-0. En velfortjent guldmedalje.

Da kata puljerne var overstået var det blevet tid til Kumite. Her havde vi 4 deltagere. Anna Enevoldsen stillede op i puljen ’Piger 10-11år’ og Emil Enevoldsen, Alexander Thurau og Victor Søndergaard stillede op i ’Drenge 11-12år’. Anna vandt sin første kamp ved at udvise ro og stor psyke, i det sidste halve minut kunne Anna nøjes med kontraangreb da hendes modstander kun tænkte på at angribe og derved glemte alt om sit forsvar. Anna sluttede kampen 12-7. Dernæst skulle Anna i finalen mod en kæmper der havde vist lige så stort overskud og det blev en kamp på taktik og teknik. Desværre kom Anna bagud til sidst, i hvad der havde været en utrolig lige kamp. Anna tabte 4-7, men tog en velfortjent sølvmedalje.

Drengene fra Dragør var havnet i en hård gruppe. Med modstandere der var et hoved højere end dem selv skulle der arbejdes for sagen hvis de ville have forventninger om at nå langt. Alexander Thurau kæmpede som den mindste i puljen, en fantastisk flot kamp som han desværre måtte se tabt 4-5. Victor Søndergaard mødte den samme kæmper og måtte se sig ude 2-5. Victor og Alexander mødte så hinanden i bronze kampen, hvor Alexander løb med sejren 8-3. Emil Enevoldsen var i stødet. Han vandt sin første kamp 4-2 med flotte teknikker og et stort overskud. Hans anden kamp skulle dog hurtigt blive en neglebidder. Han skulle møde en kæmper der var et hoved højere end ham selv, fra søsterklubben Bosatsu, og som om oddsne ikke var imod ham allerede der, så har dommeren af kampen også rødder i Bosatsu. Emil tabte efter en lang og hård kamp 8-10. Et resultat der skulle have set anderledes ud nå man tager i betragtning af alle de 2-points spark han landede på modstanderen. Emil tog til takke med en bronze medalje og i alt blev det til 10 medaljer for Itosu-Kai Karate Dragør.

Sempai Victor Corde

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz