Budo Nord Karate Open (kat 2)

Dagen startede ud med at Nikolaj Troest vandt guld i kata 11 år efter to 3-0 sejre med niseishi og rohai uden den store modstand. Så var det Albertes tur. Hun havde uheldigvis trukket den kommende guldvinder i første runde og på trods af en flot rohai tabte hun 0-3. Det kunne nemt have været blevet til sølv med en anden lodtrækning.

Senere på dagen startede kadetter, juniorer og seniorer. Både sempai Caroline og sempai Frederikke kørte sikkert igennem indtil de mødte Lina Wåglund fra Sverige. Hende kunne de ikke besejre i dag og Lina må nok betegnes som den nordiske kadetpige alle drømmer om at slå. Det lykkedes for sempai Frederikke sidste uge i Berlin men ikke i dag. Det endte med hh. sølv og bronze til sempai Frederikke og sempai Caroline.

Hos drenge kadet mødte Lukas og sempai Christian i anden runde efter at de begge sikkert var gået videre 5-0. I dag vandt sempai Christian og medaljevante Lukas måtte i dag gå tomhændet hjem. Sempai Christian fortsatte til finalen efter endnu en 5-0 sejr hvor han fik sølv efter at have lidt nederlag til landsholdskollegaen Magnus Bonnesen fra Odense.

Hos junior piger gik både sempai Rikke og sempai Cecilie sikkert til finalen efter 2 indledende sejre hver. Guldet gik til sempai Cecilie som udførte Chatan Yara Kusanku i finalen mod sempai Rikkes nipaipo. I senior kvinder havde sempai Rikke valgt at trække sig da hun døjer med en let skade. Det viste sig hurtigt at skulle blive endnu en dyst mellem sempai Cecilie og svenske Mia Karlsson. Mia har trukket det længste strå de sidste mange gange – hun er forsvarende nordisk mester og tidligere EM-bronzevinder. Men sempai Cecilie har trænet hårdt og målrettet det sidste lange stykke tid og i dag blev det belønnet da hun på hjemmebane fortjent vandt 3-2 over Mia i finalen. Der var ikke et øje tørt…

Hos junior drenge var der kun to tilmeldte så sempai Johannes og sempai Andreas havde aftalt begge at lave sanchin mod hinanden. Det skabte lidt forvirring hos dommerne J og det hele endte med en sejr til sempai Andreas og mange smil på læberne. Det var god spas drenge..I senior puljen stillede de begge op igen og sikrede sig bronze efter rigtige gode kataer mod et par voksne svenskere på et hæderligt niveau. Guldet gik dog suverænt til sempai Thomas der slog de yngre landsholdskæmpere Anders Rasmussen og sempai Andreas ud inden han vandt overbevisende i finalen over sempai Johannes´ banemand.

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz