Eider Cup 2012 (kat 2)

Klubben havde i år valgt Eider Cup i Nordtyskland som mål for vores elitegruppe i kata. Så en del forældre og udøvere tog derned dagen før og mødtes til spisning på et lille hyggeligt tysk hotel en 10-15 min kørselsafstand fra stævnet. Stævnet er et vaskeægte danskerstævne, i hvert fald halvdelen af de fremmødte var således danskere.

I Tyskland kører de fleste stævner efter årgang og ikke alder så man fik lov at prøve kræfter mod nogle lidt andre end normalt.

Student male (årgang 1999 og 2000): her var der hård lokal modstand for vores 5 drenge som alle er årgang 2000 J Alle startede i fin stil med at vinde første runde men herefter blev det svært. Der var 3 dygtige tyskere som vi ikke kunne slå i år. Nikolaj Troest endte med eneste danske medalje (bronze), Alexander Thurau blev nr.5 og resten (Victor Søndergaard, Emil Enevoldsen og Alexander Uggerhøj) kom alle i top 8. Men de er klar til samme pulje næste år – så de har et helt år til at dygtiggøre sig i samt måske have et par nye kataer parat.

Youth female (årgang 1997 og 1998). Her var der ingen rigtige trusler med sempai Caroline Dalgaard og sempai Frederikke Bjerring da deres nærmeste konkurrenter begge er årgang 1996. Med to 5-0 sejre hver mødtes de i finalen hvor sempai Frederikke løb af med guldet i en tæt 3-2 afgørelse. Flot af begge piger. I kumite havde sempai Frederikke også tilmeldt sig (måske savnede hun smagen af kumite). Der var kun en lille mængde rust at spore, hun fik tilkæmpet sig en rigtig flot bronzemedalje og ros fra flere sider.

Youth male (årgang 1997 og 1998): Efter et par ærgerlige stævner havde sempai Christian Dalgaard måske sat sig ekstra op til dette stævne. Først slog han Shervin fra Danmark 5-0. Herefter slog han en dygtig tysker med Gojushiho 4-1. Herefter besejrede han flot vicedanmarksmesteren Nikolaj Lund fra Gladsaxe med 4-1 og stod klar til finalen. Her ventede Lukas Ekkert som med cifrene 5-0, 5-0 og 4-1 sikkert havde kæmpet sig frem. Finalen endte med en 4-1 sejr til Lukas og hans Kusanku Dai.

Junior male (årgang 1995 og 1996): Her var klubbens to landsholdskæmpere i en klasse for selv i en i sig selv meget lille klasse…sempai Andreas Ekkert og sempai Johannes Samsom havde således kun en enkelt 5-0 sejr på vej til den indbyrdes finale som sempai Andreas overbevisende vandt 5-0.

Senior female (årgang 1994 og ældre): Sempai Cecilie Bjerring var senior med tyske øjne, en udfordring hun klarede fornemt. Selvom den tyske modstand var stærk vandt hun sikkert 5-0 og 4-1. I finalen måtte hun endnu en gang strække våben overfor Anne-Sofie men denne gang kun med 1-4. Måske er hun langsomt ved at æde sig ind, hvem ved?

Senior male (årgang 1994 og ældre): denne pulje virkede super stærk, en 3-4 virkelig gode tyskere stillede op i klassen. Heldigvis imponerede det ikke sempai Thomas Noringriis, 5-0 5-0 5-0 og 5-0 giver vel guld ikke sandt? Stort tillykke med den gode indsats.

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz