2009

Resultater fra 10. Dragør Cup

Lavt graduerede
Kata:
Guld Luna Balslev
Sølv Victor Søndergaard
Bronze Emil Hedegaard og Alexander Thurau

Kumite:
Guld Alexander Thurau
Sølv Emil Hedegaard
Bronze Emil Frovin og Alberte Fogh Schmidt

Højt graduerede
Kata:
Guld Rikke Linck
Sølv Andreas Ekkert
Bronze Johannes Samsom og Caroline Dalgård

Kumite:
Guld Frederikke Bjerring
Sølv Christian Dalgård
Bronze Andreas Ekkert og Rikke Linck
______________________________________________________
Skuffende VM-resultater fra Dragør
15.november
Sempai Christopher startede i kadet kata med at vinde 5-0 over den australske landsholdskæmper med seienchin. Herefter mødte han en knap så god franskmand og tabte desværre ufortjent 2-3 med bassai dai. Franskmanden nåede kun top 8 så ingen opsamling. Surt show. Niveauet var ellers til top 8 og måske bronze. Kun guldvinderen fra Venezuela og sølvvinderen Iran var bedre. Redaktionens mening…..

Sempai Nicole mødte i junior kumite +59 kg en god kazakhstaner og efter en flot 2-0 føring blev kampen 2-2. I den nye kamp havde Nicole svært ved at holde taktikken og tabte desværre hovedet og omkampen 0-6. Modstanderen blev slået af en god tyrker i en tæt kamp. Tyrken vandt senere sølv. Op med humøret – evnerne er der helt sikkert til mindst top 8.

Sempai Thomas fra Bosatsu havde mesterskabsdebut i junior kata. Han vandt 4-1 med seienchin over en skotte. Herefter tabte han 5-0 med nipaipo til japanerne som senere blev verdensmester. I opsamling mødte han den franskmand som sempai Christopher tabte 2-3 til i åbningskampen ved EM. Franskmanden blev senere Europamester og sempai Thomas måtte da også stille sig tilfreds med en top 16 placering (han havde bye i første runde) efter et 0-5 nederlag med unshu. Flot gået af sempai Thomas som har fundet sin katainteresse for alvor frem igen efter forårets US Open og efterfølgende landsholdsudtagelse.

______________________________________________________

Sempai Nicole bronze ved Belgium Open
8.november

______________________________________________________

Halvårsplan 2010 opdateret
3.november
Se under aktiviteter hvornår gradueringer, søndag-og helligdagstræninger, bestyrelsesmøder, sortbæltetræninger, elitekata, enkelte stævner og forbundskurser ligger. Skriv det ind i jeres kalender så der er styr på tingene…

______________________________________________________

Stockholm Open
31.oktober
Klubben tog 9 medaljer. Sempai Cecilie gjorde rent bord i kata kadet; både dan-klassen og den åbne klasse. Undervejs slog hun Emilie fra Nykøbing i to tætte opgør og besejrede også den svenske landsholdskæmper Mia Karlsson. Frederikke var flyvende igen-igen og tog guld i både kata og kumite. Sempai Christopher vandt guld i dan-klassen og bronze i den åbne klasse. Rikke vandt sølv i kata da hun tabte til sempai Cecilie i den åbne klasse. I dan-klassen tabte hun knebent 1-2 til Mia Karlsson. Andreas Ekkert og Johannes Samsom fik hh. sølv og bronze i kata. De tabte begge 1-2 til den svenske guldvinder. Stort tillykke til alle!

______________________________________________________

Internationale ranglister
23.oktober
www.karaterec.com er et forsøg på at lave en international rangliste samt samle information omkring stævner. Siden er af østeuropæisk oprindelse og man bør tage ranglisterne med et gran salt da ikke alle stævner er medtaget og ikke er WKF-godkendt. Alligevel kan det være ganske fornøjeligt at følge med. Fx hvis man kigger på klubbens landsholdsfolk:

Sempai Nicole Prevost ligger nr.6 i junior kumite +59 kg
Sempai Christopher Rohde ligger nr.3 i kadet kata
Sempai Cecilie Bjerring ligger nr.27 i kadet kata
Rikke Linck ligger nr. 27 i kadet kata
Frederikke Bjerring (som ikke er på landsholdet eller talentcenter da hun kun er 11 år) ligger nr.3 i under 12 år kumite +35 kg og det kan nævnes at den tjekkiske pige hun slog i finalen i North Bohemia GP var den suveræne verdensetter og bestemt ikke vandt til at tabe…

______________________________________________________

North Bohemia GP
17.oktober
Klubbens 4 landsholdskæmpere samt Frederikke og sempai Thomas fra Bosatsu var taget til Tjekkiet denne weekend for at prøve kræfter med de gode østeuropæere. Stævnet er rangeret lige under de bedste stævner i denne region. Med over 500 deltagere fra primært Tjekkiet men også fra Slovakiet, Kroatien, Ungarn, Serbien, Letland, England, Tyskland og Danmark var niveauet som forventet højt.

Frederikke Bjerring var igen flot kørende i kumite og ryddede den tungeste vægtklasse med 4 sejre som krævede både teknik, taktik og stort kamphjerte. Tillykke med guldet, du er bare sej! I kata rakte det kun til 2.runde, her var niveauet også ret højt.

Rikke Linck stillede op i kata kadet og startede med at vinde sine 2 første runder overbevisende. Hendes styrke er primært hendes kraftfulde teknikker. I semifinalen mødte hun en jævnbyrdig modstander men tabte desværre 2-3. Opsamlingskampen vandt hun sikkert og bronzen var i hus. Rikke er inde i en god stime med flotte resultater. Foran venter nu det sorte bælte og de mere avancerede kataer…glæd dig!

Sempai Cecilie Bjerring stillede som Rikke op i kata kadet. Som vanlig lavede hun teknisk flotte og hurtige kataer med høj sværhedsgrad som hun mestrer til stadighed bedre og bedre. Hun vandt sin første runde og mødte herefter den suverænt bedste i klassen som lavede paiku mod hende. Her røg vi ud men i opsamlingen var der ingen slinger i valsen. 2 store sejre og det endte også med bronze til sempai Cecilie. Tillykke!

Sempai Nicole Prevost deltog i junior kumite +59 kg. Hun var virkelig tændt efter at have gået mange, mange timer og ventet på at komme på gulvet. Første kamp vandt hun 8-0 på uhyggeligt skarpe håndteknikker til både jodan og chudan. I semifinalen vandt hun knebet 2-1 i en spændende kamp hvor sempai Nicole fik demonstreret gode evner til at omsætte en given taktik til succes. Hun hørte simpelthen efter og havde overskuddet til at bruge det i selve kampen. I finalen vandt hun 4-2 igen på tydelige scoringer og godt overblik. En flot guldmedalje og storform inden VM til november.

Sempai Christopher Rohde havde taget en ekstra coach med til stævnet, nemlig ingen ringere end Antonio Diaz, viceverdensmester fra Venezuela. Ham havde vi mange hyggelige timer med, fedt at lære ham nærmere at kende. En helt igennem fin fyr som også bare er s…skrap til kata. En mærkelig fornemmelse at ens samtaler med Diaz hele tiden bliver afbrudt af dommere eller topudøvere der vil hilse på eller børn der vil have skrevet autografer…Sempai Christopher var også i storform og med 5 sikre kataer: Seienchin, Bassai Dai, Unshu, Gojushiho og Chatan Yara Kusanku var guldet i hus. Stærkt gået!

Sempai Thomas Norringriis (fra Bosatsu) er også landsholdskæmper og skal sammen med sempai Nicole og sempai Christopher til VM. I en skrap junior-klasse tabte han første runde til Marek Pohanka fra Tjekkiet som er en gammel kending af kata-entusiaster…han røg herefter i opsamling og vandt 2 runder før han meget knebent tabte 2-3 i bronzekampen til Filip Saidl som også er et kendt navn i de kredse. Vi glæder os til at se mere til VM.

En rigtig stor tak for en hyggelig tur og opbakning til famillien Bjerring, Linck og Rohde.
______________________________________________________
Trolde Cup
10.oktober
12 deltagere fra klubben var taget til Næstved for at deltage i Trolde Cup – et breddestævne arrangeret af Shingo-Ryu Næstved. Nykøbing Falster, Roskilde, Bosatsu og Dragør kan nævnes af deltagende klubber. Man skal ikke forvente sig alt for meget af et breddestævne. Hverken dommere eller officials er ordentligt uddannet, dette er spillereglerne og kan man ikke acceptere dette skal man nok nøjes med at tage til store, officielle stævner hvor modstanden selvfølgelig også er tilsvarende stærkere.

8 af klubbens eliteudøvere + 4 blå bælter stillede op. Blåbælterne gjorde en fin figur men kan med fordel øve sig på at forberede sig bedre i den kritiske halve time lige før man skal på. Kataerne kunne være blevet væsentligt bedre hvis man forsøgte at sætte sig selv mere op. Sådan er det for alle i starten af deres stævnekarriere og er lige så væsentligt som den daglige træning. Onegaishimasu. Eliteudøverne viste vanlig styrke og fik mange medaljer med hjem: 7 guld, 4 sølv og 4 bronze blev det til.

Sempai Mia Carlsen: guld i kata, guld i kumite
Sempai Cecilie Bjerring: guld i kata, sølv i kumite
Rikke Linck: sølv i kata, tabte 2 kampe i kumite
Andreas Ekkert: bronze i kata, guld i kumite
Johannes Samsom: sølv i kata, bronze i kumite
Christian Dalgård: tabte 2 kampe i kata, guld i kumite
Caroline Dalgård: vandt 1 runde i kata, sølv i kumite
Frederikke Bjerring: bronze i kata, guld i kumite
David Laugesen: tabte 1.runde i kata
Emil Hedegaard: tabte 1.runde i kata
Victor Søndergaard: guld i kata
Emil Frovin: bronze i kata

______________________________________________________

Copenhagen Open
3.oktober
Beretning fra søndagens kampe:
Sempai Nicole mødte i junior +59kg Nadia fra Gladsaxe i første runde. Hun fik lukket godt af og vandt sikkert 3-0. I semifinalen ventede en norsk kæmper som ikke voldte de store problemer. Sempai Nicole lavede 3 scoringer og nordmanden ramte for hårdt 4 gange og blev disket. I finalen mødte hun en svært god kroat som med sin lange rækkevidde stod og plukkede pointene fra distancen. Sempai Nicole kunne ikke få lang nok rækkevidde på hendes angreb til at åbne hende op og hun måtte indkassere et fortjent men heldigvis sjældent 0-8 nederlag. Et stort tillykke med sølvet, man må nok sige at det ikke var alle danske landsholdskæmpere der leverede varen.

Beretning fra lørdagens kampe:
Sempai Christopher kørte utroligt flot og vandt sine 4 indledende runder hh. 3-0, 3-0, 2-1 og 2-1 over blandt andet 2 meget dygtige (svensker og australier). I finalen mødte han den engelske landsholdskæmper Mitchell Roberts og tabte 1-4. En fornem sølvmedalje og et stort tillykke fra klubben.
Sempai Cecilie og Rikke var begge med i en stærkt besat kadetpulje hvor alle de mange danske piger fra landshold og talentcenter stillede op. De kom længst af alle danskerne (Sempai Cecilie viste 5 kataer og Rikke 4!) og kæmpede sig helt frem til bronzekamp som de begge tabte. To flotte 5.pladser.
Daniel Helal fik ikke den bedste forberedelse på selve stævnedagen og tabte første runde 1-2 med en ellers hæderlig bassai dai.

I morgen er sempai Nicole på i kumite…

______________________________________________________
Budapest Open
18.september
Dette stævne havde et utroligt højt niveau. Sempai Christopher var godt kørende i kata og vandt sine 4 indledende kampe sikkert 3-0 med seienchin, bassai dai, nipaipo og gojushiho. I finalen mødte han en stærk egypter og prøvede chatan yara kusanku som er hans sværeste kata og næsten gennemarbejdet… Han tabte 1-2 og fik sølv. Sempai Cecilie tabte knebent i kata 1-2 med hendes livs bassai dai til den senere semifinalist og kom desværre ikke i opsamlingen. I kumite var modstanden for stærk. Frederikke tabte sin første kata jion 0-3 men kæmpede sig til en sej bronzemedalje i kumite. Godt gået alle tre.

______________________________________________________

Resultater fra Sydhavscup og Adidas Centrum Cup (Sverige)
13.september
Guld sempai Christopher Rohde kata 14-15 år
Guld Rikke Linck kata 14-15 år
Guld Frederikke Bjerring kumite 10-11 år
Guld sempai Nicole Prevost kumite 16-17 år (Centrum Cup)
Bronze sempai Cecilie Bjerring kata 16-17 år (Centrum Cup)
Bronze Daniel Helal kata 16-17 år
Bronze Christian Dalgård kumite 12-13 år
Bronze Caroline Dalgård kata 12-13 år
Bronze Frederikke Bjerring kata 10-11 år
Bronze Emil Enevoldsen kata under 9 år lavt graduerede
Bronze Victor Søndergård kata under 9 år lavt graduerede
Bronze Emil Enevoldsen kumite under 9 år lavt graduerede

Hele referatet kan læses på klubbens opslagstavle. Højdepunkterne må siges at være Rikkes sejr over netop VM-udtagede Emilie Larsen i kata, sempai Christophers totale sejr på 5*5-0 og fremvisning af Chatan Yara Kusanku samt Hayashi Nipaipo, Frederikkes overlegenhed i kumite, Christians mandfolkepræstation i kumite, Caroline og Daniels overbevisende kataer og de 5 blåbælters stævnedebut. Dertil forlydes det at sempai Nicole vandt guld i Sverige efter hvad der vist må betragtes som en god gammeldags knock-out. Sempai Cecilie tabte desuden kun i kata til den senere guldvinder af både kadet, junior og seniorklassen.

Rikke udtaget til kata-landsholdet
27.august
Rikke Linck som snart fylder 14 år tog i weekenden til Falster for at prøve kræfter med kata-landsholdet for kadetter piger 14-15 år. Hun fik at vide at hun trods sin unge alder havde oversteget forventningerne og blev derefter udtaget. Kæmpe tillykke fra klubben. Nu er klubben oppe på 4 landsholdsudøvere! Ved samme lejlighed blev også sempai Thomas fra Bosatsu udtaget til junior-landsholdet.

______________________________________________________

Ændringer i træningen
23.august
Sempai Jan fratræder midlertidig trænergerningen for at hellige sig sine studier. Held og lykke og domo arigato for hjælpen. I stedet vil sempai Ann, sempai Mia og sempai Kimi på skift træne børneholdene om tirsdagen med sempai Ann som den ansvarlige. Daniel og Johannes vil assistere begynderne. Sensei Tejs vil undervise børneholdene om torsdagen med Andreas og Rikke som assistenter til begynderne og sempai Cecilie til de øvede. Om Søndagen vil brunbælter ikke længere have adgang til sortbæltetræningen på grund af pladsmangel. I særlige tilfælde, fx op mod dangraduering kan man få særlig tilladelse. Som noget nyt vil katatræningen fra 13-14 også indeholde bunkaitræning. Kumitetræningen vil nu blive kørt af sempai Nicole og vil ligesom katatræningen være forbeholdt grønbælter og opefter.

______________________________________________________

Udnævnelse af 2 nye senseis i Bosatsu
12.august
Sensei Michael Andersen og sensei Anders Uhrenfeldt, begge 4.dan, blev tildelt titlen af sensei Rene efter VM i Malaysia som tak for deres store arbejde for klubben og stilarten. Stort tillykke fra Dragør. Også Dragørs elever skal bruge titlen sensei når de tiltaler dem. Hierarkiet er uændret således at rækkefølgen stadig er sensei Rene – sensei Michael – sensei Tejs – sensei Anders. Læs mere på Bosatsus hjemmeside.

______________________________________________________
Sensei Rene 6.dan!
9.august
Ved det netop overståede stilarts-VM i Malaysia er sensei Rene blevet tildelt 6.dan af Soke Sadaaki Sakagami. Sensei Rene træner i Bosatsu og er øverste leder for Itosu-Kai Danmark. Stort tillykke.

______________________________________________________
Rejseberetning fra 3. Itosu-Ryu VM i Kuala Lumpur, Malaysia:

Stævnet havde omkring 300 deltagere fra 14 lande. Værtslandet Malaysia havde arrangeret det godt på mange måder så stor tak til dem. Malaysia er et dejligt nemt land at være turist i: nemt og billigt at komme rundt, de fleste snakker engelsk og er meget venlige, priserne er lave og udbuddet af mad og varer ret internationalt. Vi boede på Hotel Seri Pacific hvor også japanerne var indkvarteret. De andre delegationer boede lige overfor på Legend Hotel.

Danskerne var omkring 50 personer hvoraf 26 var deltagere under ledelse af sensei Rene. Vi rejste ikke alle sammen, da en del valgte at forlænge rejsen i enten den ene eller den anden ende. Alle danskerne havde dog fredag, lørdag og søndag sammen på hotellet.

Fredag d.24. juli var der lodtrækning og dommermøde som sensei Rene og sempai Anders deltog i. Det blev afviklet på sædvalig japansk maner, ikke mere sagt om den sag…ellers var der fællestræning i tusind graders varme på hotellets tennisbane og opladning resten af dagen. Om aftenen var der fællesspisning så de sidste informationer kunne komme ud.

Lørdag d.25.juli – stævnedag. Stævnet løb fra omkring kl.8 om morgenen til 23 om aftenen, så det var en lang dag. Det blev afviklet på 4 arealer med en klar overvægt af japanske dommerne. Procedurerne omkring indregistrering var ret langtrukne og de få arealer fik stævnet til at trække ud. På plussiden gav det mulighed for at se stort set alle danskere i aktion. Sakagami sensei bød velkomment efter en dejlig kort indmarch med få taler i kontrast til sidste VM i USA.

Det blev hurtigt klart at det var Danmark og Japan som dominerede stævnet. I kata kom vi ikke helt til vores ret da de japanske dommeres syn på kata ikke helt matcher den europæiske stil som vi har tillagt os. Vi vidste det ville være sådan, men man bliver alligevel altid overrasket når man står derude og ser karaktererne blive løftet i vejret efter de enkelte kataer. Et (u)kvalificeret gæt ville være at alle top 8 resultater i kata havde givet medaljer herhjemme og alle medaljer til stævnet havde nok givet den fineste karat herhjemme. Danskerne har haft en super forberedelse til stævnet og var knivskarpe på dagen. Alle uden undtagelse leverede en fantastisk præstation i svære rammer. Nogle fik rigtigt gode resultater og andre knap så gode men præstationen var i top og det er det væsentlige. Som sensei er jeg utroligt stolt over vores høje niveau i både kata og kumite. Jeg ved godt hvor mange træningstimer der ligger bag de enkelte præstationer og det er noget jeg husker. Jeg er heller ikke blind for at ikke alle medaljer er lige tunge da der er forskel på klassens størrelse og niveau, men det er jo business as usual… Når danskernes resultater skal analyseres må succesen tilskrives lige dele velfortjent dansk høsten af vores anstrengelser og lige dele desværre alt for skuffende niveau af de andre medlemslande som tit har mange gange flere elever end os. Et ikke alt for godt sundhedstegn som vi må håbe på at fremtiden retter op på. Medvirkende til vores succes var den fantastiske opbakning fra de utrættelige danske supporters. En kæmpe tak til dem, I gjorde vores oplevelse meget større! Ud over at heppe hjalp de også til med at føre lister, filme, hente vand og alt muligt andet praktisk. Domo arigato.

Herunder følger en kort beskrivelse af de danske kæmperes indsats.

Frederikke Bjerring 1.kyu kata og kumite 11-12 år alle grader
SØLV i kumite og nr.4 i kata
I kata var der 29 deltagere og Frederikke lå på en 5.plads efter  1.rundes pinan godan hvor der var obligatorisk pinan kata, ligesom der var for alle under 16 år. Sempai Jonas Andersen gik ligesom Frederikke videre til 2.runde, desværre gik Rasmus Emborg ikke videre herfra. I finalerunden sluttede Frederikke på en 4.plads med Niseishi og sempai Jonas som nr.5.
I kumite var der 10 deltagere i klassen hvor drenge og piger i modsætning til kata var blevet skilt ad. Frederikke var aggressiv fra start, viste stor variation og beslutsomhed. Hun vandt let første kamp 8-0. 2. kamp blev svær, men det lykkedes Frederikke at hive en 3-pointsscoring op i sidste sekund og vinde 6-5. I seminfinalen vandt hun let 9-2 og så ventede en japaner i finalen. Dette blev en seværdig og meget spændende dyst men en lille dommerdetalje som er værd at nævne: kampen startede lige og de fulgtes ad til 2-2. Så kom japaneren først i et par dueller og bragte sig foran 4-2. I de sidste hektiske slutsekunder får Frederikke sat en dejlig 3-pointsscoring op som dommeren ser så han stopper kampen. Til vores forbavselse viser han sanbon til modstanderen uden støtte fra flagdommerne. Han spørger dem igen men de støtter stadig ikke og vi protesterer voldsomt da vi ikke så noget der lignede et højt spark fra japaneren. Hoveddomeren dømmer alligevel sin sanbon og vi taber 2-7. Bagefter ser vi kampen på video som bekræfter vores bange anelser. Frederikke og modstanderen har i kampens hede fået byttet plads så da Frederikke laver sit høje spark har dommeren formentligt set forkert. Modstanderen laver hverken slag eller spark men står helt passivt og modtager et jodan geri som altså giver hende sejren. Så hvad der var en guldmedalje i alle andre henseender end i virkeligheden blev altså kun til sølv. Ærgerligt men super flot kæmpet.

Johannes Samsom 1.kyu kata og kumite 13-15 år alle grader
Nr.9 i kata og tabte 1.runde i kumite
Johannes var i katapulje med Andreas og sempai Christopher samt Mehmet fra Bosatsu og 20 andre. En hård gruppe når man kun er 13 år. Johannes fik dog lavet en flot pinan godan og lå efter 1.runde á points med en anden deltager på en delt 8.plads. Når det sker kigger man på den højeste karakter som er blevet smidt væk og her tabte Johannes altså og endte på en utaknemmlig 9.plads.
I kumite var det endnu mindre sjovt at være 13 år mod store 15-årige. De var 39 i puljen. Så taktikken var at Johannes skulle angribe og vise kamphjerte. Ikke være bange men tro på egne evner. Det gjorde han rigtigt flot, men endte desværre med at tabe kampen 1-0. Fin indsats.

Andreas Ekkert 1.kyu kata og kumite 13-15 år alle grader
Nr.6 i kata og tabte 1.runde i kumite

Med en god pinan godan lå Andreas nr.5 efter 1.runde. I finalen viste han kusanku sho. Den sad lige i skabet men det rakte desværre kun til 6.plads, hvilket er meget fornemt i så svær en klasse.
I kumite led Andreas samme skæbne som Johannes. Han mødte en fysisk meget større kæmper, men overvandt sine indre dæmoner og kæmpede sin chance. Flot fightet selvom det ikke blev til mere end 1.runde.

Rikke Linck 1.kyu kata og kumite 13-15 år alle grader
Nr.4 i kata og top 16 i kumite

Rikke var i pulje med sempai Cecilie. I kata var de 24 deltagere. Rikke lå en flot delt 3.plads efter første rundes pinan godan. I finalen viste hun høj klasse med sin kusanku sho som hun nok ikke har lavet meget flottere før. Hun sluttede igen på en delt 3.plads men endte efter beregningerne nummer 4 lige uden for medaljerne.
I kumite var de 30 deltagere. Rikke vandt overbevisende 8-0 i første kamp hvor hendes gyaku tsuki endelig var blevet timet ordentligt, nemlig lige idet modstanderen gør tegn til at angribe. Næste kamp manglede der lige den sidste vijle til sejr og Rikke måtte indkassere et 6-7 nederlag. En hæderfuld top 16 placering blev det til.

Daniel Helal 1.kyu kata og kumite 16-17 år alle grader
Nr.9 i kata og top 8 i kumite
I kata viste Daniel gode takter med Niseishi men sluttede som nummer 9 og kom ikke videre til finalerunden.
I kumite var det en meget svær klasse med 20 deltagere. Daniel kæmpede sin chance og vandt første runde 5-3 hvorefter han desværre røg ud med 1-6. Det rakte til en top 8 placering da Daniel havde bye i første runde. Sempai Thomas og sempai Mikkel deltog opså i denne klasse, sempai Thomas fik en flot bronzemedalje i kumite.

Stig Ekkert 1.kyu kata 18+år kyu-grader
Nr.4 i kata

Denne kyu-klasse som også talte Preben og Rasmus fra Bosatsu var besat med 9 deltagere. Stig lå med kusanku dai nummer 3 efter første runde. I finalen viste han en solid bassai dai men endte desværre som nummer 4 lige efter Rasmus som altså vandt bronze.

Sempai Per Bjerring 1.dan kata 36+ år dangrader
1.runde i kata
Master klassen talte 22 deltagere heriblandt flere prominente kata-esser som sempai Ayumu og sempai Kato fra Japan samt kendte senseier som sensei Leo fra Irland. Også sensei Bjarne, sempai Michael, sempai Anders og sempai Ole fra Bosatsu stillede op. I så skrapt selskab lykkedes det ikke sempai Per at komme videre med en ellers god bassai dai. Han endte som nummer 17 i klasse der blev vundet af 3 japanere med sempai Kato og sempai Ayumu i spidsen. Sensei Leo blev nummer 4 efterfulgt af sempai Anders. Sensei Bjarne blev nummer 8.

Sempai Cecilie Bjerring 1.dan kata og kumite 13-15 år alle grader
GULD i kumite og top 8 i kata

I kata lå sempai Cecilie nummer 3 efter 1.runde med pinan godan. I finalen lavede hun en dejlig nipaipo, som dommerne ikke var så glade for at ukendte årsager. Hun sluttede som nummer 7, hvilket for hende var et utilfredsstillende resultat. Det gjorde hende heldigvis tændt på kumite.
I kumite gik sempai Cecilie hele vejen med 5 sejre i en hård klasse. Hvis ikke dagens dragørs præstation så i hvert fald tæt på. Cifrene blev 10-0, 7-5, 10-1, 8-0 og 9-4. Stilen var rigtig god, ikke for rodet, fin afstand, bevægelse og timing. Stastikken viste 6 scoringer på chudan gyaku tsuki og 8 jodan gyaku tsuki samt 3 kizami tsuki. Men hvad der virkelig var en fornøjelse at se var hendes dejlige spark virkelig var gode den dag: hele 6 gange satte hun jodan uchi mawashi geri på og dertil kan vi ligge 2 gange chudan mawashi geri og 1 gang jodan mawashi geri. Den evne til at hive 3-pointsscoringer frem er guld værd og noget som alle de danske piger viste på dagen. Kæmpe tillykke.

Sempai Nicole Prevost 1.dan kata og kumite 16-17 år alle grader
GULD i kumite og SØLV i kata

Traditionen tro er disse pige-klasser ikke stå store: 9 i kata og 8 i kumite. I kata var der kun 1 reel modstander som kunne true sempai Nicole. Hun lå dog nummer 2 både efter første runde med tomari bassai og med nipaipo i finalen. Stærkt gået af sempai Nicole som efter sin kumite-landsholdsudtagelse selvfølgelig har lagt fokus over på kumite. Men kata kan hun stadig…det kan nævnes at points for guld og sølv var 25,6 og 25,1 mens de næste placeringer kom helt nede på 24,55 og 24,1. Sølv i kata.
I kumite var sempai Nicole intet mindre end flyvende. 8-0, 8-0 og 10-0 sikrede hende guld. Flere af modstanderne var ellers ok mens hendes bageste hånd gjorde kort proces med deres angrebsforsøg. Nå ja, det og så lige et par jodan uchi mawashi geri til at krydre det med. Stærkt gået.

Sempai Christopher Rohde 1.dan kata 13-15 år alle grader
SØLV i kata

Havde store forventninger i kata. Med sin vanlige internationale stil burde han havde domineret klassen der kun talte 1 god japaner som dog næppe havde klaret sig i WKF-regi. Sempai Christopher lå overraskende kun nummer 3 efter første rundes pinan godan. I finalerunden troede vi på miraklet da han lå nummer 1 også efter den gode japaner. Men det var kun indtil den næstbedste japaner kom på banen og fik skyhøje karakter. Vupti var guldet væk, tilbage var sølv og en lang næse. Som bilag til dommerpræstationerne kan nævnes at sempai Christopher for sin kata fik alt fra 7,6 til 6,9. Den samme dommer som havde givet ham 6,9 gav efterfølgende den gode japaner 7,7. Høj klasse! Stor ros for de flotte kataer og præstationen til sempai Christopher.

Sempai Ann Prevost 2.dan kata og kumite 36+ år dangrader
GULD i kumite og BRONZE i kata

I kata var der 10 deltagere og sempai Ann skilte sig klart ud sammen med de 2 andre medaljetagere: Helen samt en anden japaner som begge havde den klassiske japanske stil. Teknisk sikre, lav begyndelseshastighed, ingen sats eller eksplosion men tydelig slutkime. Ingen hørbar vejrtrækning, grimasser eller tegn på træthed efter endt kata. Sempai Ann lå til bronze efter første runde med mindst mulige margen og det samme skete desværre i finalen. Bronze blev det til.
I kumite var de 5 deltagere og da sempai Ann havde bye kamp var hun sikret medalje. Det var dog ikke nok for sempai Ann som flittigt har trænet sig op mod en kumite-debut til dette stævne (helt debut var det vel ikke, men den anden lå debut lå tilpas langt tilbage til at være glemt…). Hun bevægede sig godt og var klart teknisk overlegen. Efter lidt tid kom timingen og energien i teknikkerne langsomt op i gear. Hun vandt 2-0 i første kamp og 7-4 i finalen hvor hun langsomt åbnede. Det handlede egentligt bare om at give los og forsøge sig med 100% i ens scoringsforsøg. Hun var vel derfor sin egen værste modstander. Men hun fandt nøglen og fik gang i nogle flotte 2-og 3-pointsscoringer i finalen som hun vandt fortjent. Guld og stort tillykke.

Sempai Mia Carlsen 2.dan kata og kumite 21-35 år dangrader
GULD i kumite og top 8 i kata

I kata og kumite-klasserne var de 11 og 9 deltagere. I kata var alle ret lige og sempai Mia lå nummer 6 med tomari bassai efter første runde. I finalen sluttede hun som nummer 8 med nipaipo. Dommerne var ikke lige imponerede af hendes kataer som vi var..
I kumite kæmpede hun bedre end længe set. Væk var de korte udfald i kampene hvor der ikke bliver produceret andet end rod og farlige situationer. Sempai Mia havde en god taktik, hun bevægede sig godt og kunne derfor selv bestemme hvornår konfrontationerne skulle opstå. Hun havde sikre gyaku tsuki og rigtigt mange gode spark, heriblandt chudan mawashi geri, jodan mawashi geri med både forreste og bageste samt jodan uchi mawashi geri. Sempai Mia vandt sine kampe 3-1, 7-1 og overbevisende 8-0 i finalen hvor hun stort set ikke satte en fod korrekt. Dermed tog Dragør sin 4. guldmedalje i kumite for kvinder (5 hvis man tæller Frederikkes med). Imponerende.

Sensei Tejs Damkjær 4.dan kata 21-35 år dangrader
Nr.5 i kata

I kata-klassen med 18 deltagere og pænt højt niveau blev det til en 6.plads efter 1.rundes tomari bassai og en 5.plads i finalerunden med gojushiho. Ikke helt tilfredsstillende, men hævnen må vente 4 år til Japan og master-klassen.

Bosatsus resultater:
Danmarks honbu dojo klarede sig exceptionelt godt, specielt i kumite. Det har de altid i gjort, specielt har de altid fremstillet gode kæmpere i senior mænd. I klubbens historie har måske fremstillet 25-50 sådanne gode kæmpere hvor Dragør måske kun har fremstillet 2… En stor del af Dragørs succes i kumite kan tilskrives denne konstante strøm af kumite-modstand og undervisning fra Bosatsu. Det er en gave til klubben som vi skal huske at modtage og sætte pris på.

For en mere komplet beskrivelse henvises til www.bosatsu.dk og det er muligt at enkelte resultater er undsluppet redaktionen.

GULD
Hold-kumite: sempai Michael, sempai Anders og sempai Jonas Emborg. Endelig fik I has med japanerne i stævnets mest prestigefyldte disciplin. Den gjorde ondt..
Master kumite: sempai Anders
Kyu-kumite: Preben
Kumite 11-12 år: sempai Jonas Andersen

SØLV
Master kumite: sempai Michael
Kyu-kumite: Rasmus
Kyu-kata: Katarina

BRONZE
Kumite 16-17 år: sempai Thomas
Kumite 18-20 år: sempai Jonas
Kyu-kumite: Katarina
Kumite 13-15 år: Mehmet
Kyu-kata: Rasmus

Søndag d.26.juli
Dagen startede med møde i IKIK som er stilartens internationale gren, deltagere var sensei Rene og sensei Tejs. Japanerne havde forberedt en række tiltag som alle kom igennem. Næste VM bliver i Japan om 4 år derefter bliver det Japan hver anden gang. Klasserne bliver uændrede, men kata bliver efter flagsystem i fremtiden.
Senere på dagen var der seminar med Soke som fik hjælp af Ichikawa sensei og sempai Ayumu. Også sensei Rene, sensei Colin fra Australien, sensei Leo fra Irland og sensei David fra USA hjalp til. Der blev træner matsumora no rohai og nipaipo som alle kørte med på. Bedste sted at få tiltusket sig en ny kata 🙂
______________________________________________________

2 * bronze til Austrian Junior Open
21.juni
Klubben stillede 4 deltagere ved dette meget stærkt besatte internationale stævne. Både sempai Nicole og sempai Christopher hentede en stærk bronzemedalje hjem til klubben. Frederikke Bjerring blev flot nr.5 i kumite og både hende og storesøster sempai Cecilie endte i top 16 i kata. Bosatsus folk klarede sig også godt.

______________________________________________________

Sempai Ann på master landsholdet i kata
6.juni
Efter sejr ved Sydhavspokalen havde sempai Ann Prevost skaffet sig nok points til at komme på master landsholdet i kata. Holdet bliver styret af Søren Helsted fra Solrød. Kæmpe tillykke fra hele klubben.

______________________________________________________

Sydhavspokalen 2009
30.maj
Klubben klarede sig ekstraordinært godt til dette syddanske katastævne. Der har vel været lidt over 200 deltagere og klubben stillede med de 17 af dem. Der var kyu-klasser, åbne klasser og mester klasser hvor vinderne af de enkelte klasser dystede mod hinanden på tværs af alder og køn. Klubben tog 22 medaljer: 9 guld, 7 sølv og 6 bronze.

Victor Søndergaard 9 år kyu guld
Frederikke Bjerring 11 år kyu sølv, 10-11 år åben guld
Caroline Dalgård 12 år kyu guld, 12-13 år åben 5-8
Christian Dalgård 12 år kyu bronze, 12-13 år åben 5-8
Andreas Ekkert 13 år kyu guld (sølv kyu mester), 12-13 år 5-8
Johannes Samsom 13 år kyu sølv, 12-13 år åben guld
Rikke Linck 13 år kyu guld, 12-13 år åben 5-8
Daniel Helal 14-15 år kyu bronze, 14-15 år åben ingen placering
Sempai Cecilie Bjerring 14-15 år åben sølv
Sempai Christopher Rohde 14-15 år åben guld (bronze åben mester)
Sempai Nicole Prevost 16-17 år åben bronze, senior åben sølv
Sensei Tejs Damkjær senior åben sølv
Sempai Ann Prevost master åben guld, senior åben ingen placering
Stig Ekkert master åben 5-8
Sempai Lasse Wiberg master åben sølv
Sempai Jan Løfquist master åben 5-8
Sempai Per Bjerring master åben bronze
Holdkata ungdom Christian, Caroline, Frederikke guld
Holdkata ungdom Andreas, Johannes, Rikke bronze

______________________________________________________
Så er kalenderen for efteråret 2009 klar!!!
29.maj

______________________________________________________

Eider Cup
16.maj
Klubbens 3 landsholdskæmpere var taget med en række andre danske klubber til Eider Cup i Tyskland for at samle lidt points og erfaring. De kom alle hjem med lidt:
Sempai Cecilie Bjerring guld i kata
Sempai Christopher Rohde sølv i kata
Sempai Nicole Prevost bronze i kumite

______________________________________________________
Kyu Cup i Gladsaxe
16.maj
Klubben deltog med 9 kæmpere til dette stævne og opnåede følgende medaljer:

Guld
Daniel Wesch kata
Caroline Dalgård kata

Sølv
Rikke Linck kata
Stig Ekkert kata

Bronze
Andreas Ekkert kata
Caroline Dalgård kumite
Frederikke Bjerring kumite
Johannes Samsom kata

______________________________________________________

Bushido Open børn og kadetter
9.+10.maj
Klubben klarede sig exceptionelt godt i kata på Bushido Opens første dag som gjaldt børn og kadetter. Klubben høstede 5 guld, 3 sølv og 5 bronze. Dette gjorde klubben til den mest vindende i kata og sammenholdt med 2 sølv og 1 bronze i kumite den næstbedste klub allround på førstedagen kun overgået af svenske Tibblinge som havde 3 gange så mange deltagere. Flot gået. Medaljerne fordelte sig således:

Guld:
Caroline Dalgård kata 12 år
Andreas Ekkert kata 13 år
Rikke Linck kata 13 år
Sempai Cecilie Bjerring kata dan kadet 14-15 år
Holdkata 11-13 år mix Rikke, Andreas, Johannes

Sølv:
Sempai Cecilie Bjerring kata åben kadet 14-15 år
Sempai Cecilie Bjerring kumite +54 kg kadet 14-15 år
Frederikke Bjerring kumite 11 år

Bronze:
Frederikke Bjerring kata 11 år
Caroline Dalgård kumite 12 år
Christian Dalgård kata 12 år
Johannes Samsom kata 13 år
Holdkata 11-13 år mix Christian, Caroline, Frederikke

På 2.dagen opnåede klubben følgende:
Sempai Nicole Prevost guld kumite junior +/- 59 kg
Sempai Ann Prevost guld kata master +45 år
Sempai Mia Carlsen sølv kumite senior -55 kg
Sempai Ann Prevost bronze kata master +35 år

______________________________________________________

International erfaring
4.april
Sempai Christopher har placeret sig i top 16 ved Italian Open i kata. Præstationsmæssigt gik det rigtigt fint, resultatmæssigt lidt dårligere end sædvanligt. Det er meget svært at komme til tops i Sydeuropa, fx stod der italienere på alle 4 medaljer selvom de ikke dominerer andre stævner end Italian Open…..Stævnet var kæmpestort, der var således 82 deltagere i hans pulje, hvilket betød at man skulle have 7 forskellige kataer klar. Efter at have vundet de første 3 runder med Bassai Dai, Seienchin og Nipaipo forsøgte han at fyre “dårligste” kata afsted, Kusanku Sho. Han havde ikke lige set at det var en italiensk helt han var oppe imod så han tabte desværre 1-4. På deres hjemmebane skal man nok bare bruge sin bedste kata mod de lokale helte. Christopher er nu videre til USA og US Open i næste weekend.

Sempai Nicole rød ud i 1.runde i Scottish Open. Hun førte ellers 8-2 men blev disket for hård kontakt. Turen havde været rodet og de fik ikke deres baggage i lufthavnen før i sidste øjeblik så der var lidt stress på. Et lærerigt stævne for Nicole hvor evnen til at kæmpe og holde hovedet kold under utrygge, uvante og skiftende rammer viste sin vigtighed. Hun tog hævn i holdkumite hvor et pigehold med Nicole, Tanja fra Greve og Michelle fra Gladsaxe vandt guld. Nicole vandt alle sine kampe. Tillykke, flot gået.

______________________________________________________

Udtagelser i kata
23.marts
Klubben er meget stolt over at alle 4 elever som var blevet sendt til kata-udtagelse kom igennem nåleøjet. Sempai Cecilie Bjerring strøg direkte ind på landsholdet hvor hun er på prøve året ud. Rikke Linck, Andreas Ekkert og Johannes Samsom kom alle på talentcenteret. Et kæmpe tillykke til de unge talenter som for alvor har vist at næste generation er på vej.

______________________________________________________

Swedish Kata Trophy
23.marts
Ved Nordens stærkest besatte katastævne lykkedes det sempai Christopher Rohde at hente årets 5. guldmedalje i hus. Kæmpe tillykke. Sempai Cecilie Bjerring vandt sin første katarunde og sluttede i top16 mens Frederikke Bjerring vandt 2 flotte katarunder og sluttede i top8.

______________________________________________________

Kataguld i Portugal
14.marts
Sempai Christopher leverede endnu et internationalt top-resultat i Portugal ved International Karate Open UNAM da han vandt kadetklassen i kata. Finalen besejrede han en dygtig kæmper fra Kuwait med 3-2. Stort tillykke.

______________________________________________________
Udtagelse til kata talentcenter
14.marts
Sempai Cecilie Bjerring, Andreas Ekkert, Rikke Linck og Johannes Samsom var alle til optagelsesprøve til talentcenteret i kata sammen med 38 andre karatekaer. De klarede sig godt og var igennem løbetest, hoppetest, katafremvisning og træning. De får først endelig besked senere på ugen. Vi krydser fingre

______________________________________________________

11 DM-medaljer til klubben
8.marts
En historisk stor weekend for klubben ved dette års officielle danske mesterskaber i karate afholdt i Solrød. Hele 3 guld, 1 sølv og 7 bronze blev det til. Selv de gamle travheste blev luftet igen og sammen med sidste måneds Kodomo Cup Roskilde står klubben nu meget stærkt hele vejen op igennem aldersklasserne fra 11 år til +45 år. Statistikmesteren kan meddele at Dragør kom på gulvet 41 gange og tabte kun de 12 (alle nederlag var til medaljetagere)

Holdkata 14-17 år: sempai Christopher, sempai Nicole og sempai Cecilie vandt her bronze ved fredagens program på trods af nogle af de største fejl endnu set på dansk jord 🙂

Sempai Mia Carlsen senior: vandt overbevisende 3 katarunder og kom i semifinalen. Hun tabte her til senere guldvinder Varaporn og i bronzekampen måtte hun se sig besejret af Anne-Sofie. Flot delt 5.plads. I kumite vandt hun første runde forholdsvis let og fik lavet en flot 3-points og et par sikre gyaku tsuki. Herefter ventede Mathilde som sikkert kørte sejren hjem. Bronze til sempai Mia for tredje år i træk.

Sempai Ann Prevost senior og master: stillede op i 3 klasser og endte med en sølv og en bronze. I +45 år tabte hun overraskende og måtte nøjes med bronze. I +35 år vandt hun sikkert indtil Malene Kirkeby ventede i finalen. Sølv blev det til. I Senior tog hun et fornemt flag mod Martina fra Allerød som desværre ikke kom videre til finalen.

Sempai Christopher Rohde kadet: tager alle opgaver 100% seriøst og var storfavorit til DM-titlen. Den genvandt han uden problemer og uden at afgive dommerstemmer.

Sempai Nicole Prevost junior: var usvigelig sikker i en desværre ikke alt for stærkt besat juniorgruppe. Vandt guld i kata efter 3 sejre og vandt også guld i kumite. Hendes overlegenhed i den klasse understregedes af at hun vandt 8-0 i finalen.

Sempai Cecilie Bjerring kadet: som førsteårskadet er livet ikke let hvilket hun erfarede til Roskilde Cup. Det var dog en noget mere finpudset sempai Cecilie som gik til opgaven ved DM. Med brandgode kataer vandt hun 3 sejre på stribe og tabte kun med 1-2 til Maria Hansson i semifinalen. Hun vandt sikkert bronzekampen hvilket tegner godt forud for den kommende talentcenterudtagelse i kata. I kumite havde hun fundet storformen igen. Trods mange svære modstandere vandt hun først 3-2 og 4-2. Semifinalen tabte hun fortjent 0-2 men vandt derefter bronzekampen 6-4 mod Maria Hansson som stillede op for Danmark ved EM i samme klasse. Et køligt overblik og et giftigt højreben der nu laver både 2 og 3 pointsscoringer i flæng hjalp hende godt på vej. Stort tillykke.

Daniel Wesch Helal kadet: lavede en flot niseishi men tabte 1-2 til Casper fra Roskilde. I kumite tabte han første kamp stort (og hovedet) men fik bedre styr på det i anden kamp i en lille pulje hvor modstanderen blev disket for ikke at ville kæmpe. Bronze til Daniel der har mange gode takter men mangler erfaring og regelmæssig kamptræning. FREDAGSTRÆNING I BOSATSU!!!

Sensei Tejs Damkjær senior: skulle have banket rusten af i kata. Fik vist 5 kataer og tilkæmpet sig bronze blandt andet ved at slå Hanning og Bo, 2 af landsholdskæmperne samt tage et flag mod Alexander. Han fik også vist Chatan Yara Kusanku som den første i Danmark hvilket tæller en hel del i hans egen verden…

Også stort tillykke til sempai Søren Petersen fra Bosatsu som vandt DM-guld i kumite. Bosatsu fik også 2 gange bronze i kumite ved sempai Thomas Noringriis og sempai Jonas Emborg. Tillykke til dem.

Tak til alle for en stor opbakning, blandt andet en utrættelig Charlotte Bjerring som var her, der og alle vegne 🙂

______________________________________________________
Kataguld i Polen
1.marts
Sempai Christopher Rohde har høstet endnu et internationalt topresultat af format. Ved Harasuto Cup i Polen vandt han kadetklassen i kata. Stævnet var stærkt besat, han besejrede blandt andet tjekken der slog ham til EM og endte på en delt 5.plads. I finalen besejrede han slovakken der vandt bronze til EM og som ligger nr.2 på verdensranglisten. Sempai Christopher har med dette resultat nu avanceret til en 4.plads på selvsamme rangliste. Stort tillykke.

______________________________________________________

Gradueringsresultater opdateret
28.februar

______________________________________________________

Medaljer ved Kodomo Cup Roskilde
23.februar
Ved dette børnestævne som var Danmarks største og meget stærkt besat opnåede klubben følgende placeringer.

Guld: sempai Christopher Rohde kata 14-15 år, Andreas Ekkert kata 12 år, Christian Dalgaard kumite 12 år

Bronze: Caroline Dalgaard kata 12 år, Andreas Ekkert kumite 12 år

Delt 5.plads (tabt bronzekamp): Sempai Cecilie Bjerring kumite 14-15 år, Frederikke Bjerring kata 11 år, Johannes Samsom kata 13 år, Christian Dalgaard kata 12 år

______________________________________________________
Udtagelse til Talentcenter i kata
19.februar
Talentcenteret holder udtagelse i Nykøbing Falster lørdag d.14 marts fra 10.00-15.00. Er du interesseret så kontakt sensei Tejs hurtigst muligt. Man skal være mellem 12 og 16 år.

______________________________________________________

Udtagelse til Talentcenter Sjælland i kumite
10.februar
Talentcenteret holder udtagelse i Greve søndag d.22 februar fra 10.00-13.00. Er du interesseret så kontakt sensei Tejs hurtigst muligt. Man skal være mellem 12 og 17 år.

______________________________________________________
Gradueringsfest
10.februar
Bosatsu holder gradueringsfest lørdag d.28. februar om aftenen. Hold øje med information i klubben.

______________________________________________________
Fantastisk EM-debut
3.februar
Sempai Christopher og sempai Nicole var taget med resten af ungdomslandsholdet til U21-EM i Paris.

Sempai Christopher stillede op i kata kadet (14-15 år). Han havde trukket en franskmand i 1.runde. Alle der var med til stævnet kan bevidne hvor stor en hjemmebanefordel franskmændene havde. Med en superflot og fejlfri Bassai Dai var sempai Christopher markant skarpere end franskmanden. Alligevel tabte han 3-2. Franskmanden blev europamester senere på dagen så vi var i opsamlingen. Her mødte vi en tjekke, men der røg desværre et par balancefejl ind som gjorde at vi ikke kom videre. Sempai Christopher var uden tvivl blandt de 4 dygtigste i klassen men endte nu blot på en delt 9.plads. Han tog altså 2 flag mod europamesteren og har tidligere slået bronzevinderen fra Slovakiet. Op med humøret, det kommer måske næste gang.

Sempai Nicole var med i kumite junior (16-17 år) +59 kg. Hun mødte en schweizer og det blev en meget hård kamp som endte med at schweizeren blev bortdømt. I næste kamp fik sempai Nicole virkelig lukket op og slog en makedoner. I 3.runde ventede en slovak der var utrolig skarp. Vi prøvede alt hvad vi kunne men måtte se os besejret. Slovakken kom sikkert i finalen så vi omstillede os til opsamlingen. Her mødte vi den engelske landsholdskæmper som sempai Nicole meget flot besejrede ved køligt overblik, 100% teknikker og en stor skarphed. Så skulle der pludselig kæmpes om bronze mod en portugiser. Kampen endte uafgjort og i den forlængede kamp lykkes det os at komme foran. 12 sekunder før tid udligner portugiseren og i de sidste par sekunder tager hun endnu en scoring og fravrister Dragør en medalje. Sempai Nicole sluttede derfor på en delt 5.plads, den næstbedste præstation ved EM, kun overgået af Mike fra Solrøds bronzemedalje.

Stort tillykke til begge Dragør-kæmpere, vi er umådeligt stolte af jer begge to. I har begge to medaljepotentiale så det er bare at klø på.

______________________________________________________

Sølv i Kroatien
11.januar
Sempai Christopher var taget til Grand Prix Croatia for at teste formen før EM. Formålet var at få fyret Shitei-kataerne af da de formentlig bliver altafgørende ved EM. Han vandt både med Bassai Dai og Seienchin 5-0. Næste runde var Kusanku Sho som er den svageste af hans Tokui-kataer og han måtte da også afgive en enkelt stemme. Herefter tog han sin bedste kata, Gojushiho og vandt 5-0. Han var hermed i finalen og mødte med Unshu en slovener som var ret skrap. Unshu sad ikke lige i skabet og er generelt lidt dårligere end Gojushiho så han tabte 1-4. Som sempai Christopher selv udtaler: “Ham må jeg bare tage til EM”. Tillykke med sølvet. Stævnet giver 32 internationale points men er desværre ikke rated i Danmark.

______________________________________________________
Fra søndag 11.jan er der holdkata om søndagen fra 14-15.
9.januar

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz