Sydhavscup 2007

Dette var formentlig det største stævne nogensinde afholdt på dansk grund med over 500 deltagere. Selvom stævnet kørte på mange arealer blev det en meget lang dag. Vi mødtes i klubben 6.30 og var hjemme klokken 22. Stævnet var opdelt efter alder og grad men alligevel var der omkring 25-30 deltagere i hver pulje. Dragør endte dagen med 1 guld, 4 sølv og 6 bronze, hvilket var flot taget i betragtning klubbens beskedne størrelse, det høje niveau i dansk børne-og ungdomskarate samt det faktum at stævnet kørte uden opsamling. Mange af vores folk rendte således meget tidligt ind i favoritterne, hvilket normalt giver en ekstra chance for at kæmpe om bronzemedaljen. En stor tak til deltagere, forældre og de uopslidelige coaches…

Sempai Christopher Rohde, 1.dan: blev meget uvant slået ud i kata i første runde og var derfor opsat på revanche i kumite. Her styrede han flot igennem 3 sejre indtil han mødte Jannick fra Bosatsu i semifinalen der er regerende danmarksmester. Ved stillingen 3-3 og 3 sekunder tilbage var spændingen på det højeste. Begge havde fået 2 straffe for hård kontakt. Sempai Christopher farer frem med en god kombination der desværre rammer Jannick for hårdt i hovedet. Han bliver idømt straf og taber kampen. Begge var ulykkelige men kan være stolte af en flot kamp. Bronze til sempai Christopher.

Cecilie Bjerring, 1.kyu med 3 streger: ramte en favorit i kata og tabte desværre. I kumite gik det godt, hun vandt en ellers ikke nem kamp 7-2 på flot overblik. I semifinalen tabte hun knebent 2-3 og måtte nøjes til bronze. Stort tillykke. Hvornår er det Cecilies dag?

Nicole Prevost, 1.kyu: efter lidt begyndervanskeligheder i kata (kusanku do….) kom hun på rette kurs og efter 4 sejre stod hun i finalen mod ærkerivalen Louise fra Nykøbing. Nicole lavede en super kusanku sho og tabte så småt som 2-3, hvilket er en kæmpe sejr i sig selv. Sølv i kata. I kumite vandt hun første kamp sikkert 9-0 med stort overblik og flyvende ben. En perfekt timet uchi mawashi geri sikrede blandt andet 3 points. Næste kamp blev meget svær. Nicole mistede selvbeherskelsen lidt og det kostede hende sejren, idet hun tabte 4-5. Ærgerligt men måske lærerigt.

Rikke Linck, 3.kyu: lavede en flot pinan godan men tabte til favoritten fra Nykøbing. Hendes dag skal nok komme, det er bare med at fortsætte med at melde sig til stævnerne.

Andreas Ekkert, 3.kyu: med matsumora no rohai som sin sikre kata styrede Andreas hele vejen til guld i en stor pulje som krævede 5 ”ofre” undervejs. Stort tillykke.

Rune Nielsen, 4.kyu: er efterhånden blevet stævnevant. I kata vandt han 2 runder og sikrede sig bronze. I kumite var han meget tæt på at gå videre. Lidt variation kunne måske have reddet ham fra sit 2-3 nederlag. God indsats.

Sebastian Lambek, 5.kyu: mødte en god modstander i kata og røg desværre ud.

Stine Dølby, 5.kyu: tabte 1-2 med en ellers god kata. Svær lodtrækning så hun måtte gemme sin sult til kumite hvor hun flot fightede sig til en sølvmedalje og undervejs lærte nogle meget vigtige ting, såsom hvordan man håndterer en modstander der sparker meget samt vigtigheden af den rigtige afstand og timing.

Kristoffer Lambek, 5.kyu: er ikke så stævnevant så flot var det bare at stille op. Han klarede sig videre en enkelt runde i kata men havde ikke lige rutinen i kumite. Fightede dog flot og skal bare klø på.

Daniel Helal, 5.kyu: blev bedre og bedre i kata. 4 gange i træk vandt han 2-1 og skiftede mellem pinan godan og matsumora no rohai. I semifinalen vandt han 3-0 men måtte nøjes med sølv da han tabte finalen til en bedre modstander. I kumite vandt han først 4-1 men blev så besejret klart næste runde.

Johannes Samsom, 5.kyu: havde en lidt mindre god kata i forhold til sidste uges stævne. Ikke præstationsmæssigt men resultatmæssigt. Han tabte første runde i både kata og kumite, men er forhåbentlig klar næste gang til at tage hævn.

Christian Dalgård, 6.kyu: havde en god dag. Stor ros for hans koncentration og indsats. I kata vandt han 4 runder og endte med bronze. I kumite vandt han først 8-0, siden 4-2 men mødte så en lidt hårdere modstander. Dommerne straffede for hård kontakt, men det påvirkede Christian lidt så her er der noget at arbejde med. Han tabte desværre en meget spændende kamp 7-8.

Frederikke Bjerring, 6.kyu: kan være godt tilfreds med resultaterne. Hun strøg også igennem flere katarunder til bronze og i kumite befandt hun sig i finalen med 6-2 og 5-1 sejre. Desværre rakte det ikke hele vejen men sølv er meget flot, så tillykke med det.

Caroline Dalgård, 6.kyu: endnu en sikker bronzemedalje i kata efter 3 sejre. I kumite tabte hun 2-6 men kampen tippede flere gange til hendes fordel, men en tvivlsom 3-poinstscoring satte Caroline under pres og måtte satse mod slutningen. Er utrolig god til at lytte til sin coach så hun skal nok komme langt med hendes træningsindsats.

Joakim Lambek, 9.kyu: allerførste stævne kræver meget stort mod at stille op til. Så selvom han ikke kom videre kan han være stolt af sig selv.

Sensei Tejs

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz