Troldecup i Næstved den 25. februar 2006

Klubben stillede med følgende 6 deltagere:

Rikke har ikke så stor stævneerfaring men vandt alligevel en kamp, hvor hun fik hele 5 point. Hun holdt hovedet koldt og fik en masse gode chudan og jodan tsuki ind på modstanderen. Også i kata vandt hun suverænt en kamp men måtte se sig slået ud i anden runde, dog med en enkelt dommerstemme.

Mads overraskede i kumité, hvor han flot kæmpede sig til en bronze medalje. Han vandt første kamp 5-4, men blev slået i anden kamp. Der blev delt to bronzemedaljer ud, men da de var tre i opsamlingen skulle de kæmpe alle mod alle, og Mads vandt flot med 5-3 og 8-2. Han holdt hovedet koldt og lyttede til sin coach. I kata tabte han sin første kamp med dommerstemmerne 2-1.

Bertil vandt sin første kamp i god stil men tabte desværre sin anden. Til gengæld var han flyvende i kata, og med god kraft og flotte kataer nåede han helt frem til finalen, hvor han så tabte og fik en velfortjent søvmedalje.

Sempai Tanja udviste stor rutine i kumité, hvor hun kæmpede flot. Desværre mødte hun en meget frembrusende modstander og måtte se sig slået ud i opsamlingen. I kata, som er hendes favoritdisciplin i øjeblikket, viste hun sin sædvanlige cool stil frem og vandt på både Tomari Basai og Rohai. Hun gik videre til finalen, hvor hun tabte guldet til sin største rival.

Sempai Victor havde en meget tæt og spændende første kamp, hvor han vandt 7-6. I anden kamp måtte han desværre se sig slået. I kata viste han sin bedste seienchin til dags dato men til stor overraskelse og skuffelse besluttede dommeren sig for at favorisere modstanderen, og han gik desværre ikke videre. Han har dog stor stævneerfaring og er vant til at takle skuffelser, så han gik derfra vel vidende, at han burde have vundet den omgang.

Skal vi lige nævne, at der skete en misforståelse, da medaljerne blev delt ud. Sempai Victor blev kaldt op på skamlen, fordi de troede, at der var to bronzemedaljer (de havde dog kæmpet om bronze, og derfor var der kun én medalje). Men han gjorde selv opmærksom på, at han ikke havde vundet kampen om bronze og trak sig. Det er god sportsånd!

Mia og Ann var de to eneste, der stillede op i kumité i seniorrækken, og de gik direkte til finalen efter intens og forgæves opvarmning. Efter yderligere 2 timers opvarmning fik de endelig lov til at kæmpe. Mia vandt 6-3 over Ann, som havde svært ved at undgå Mia’s overbevisende chudan mawashi geri. I kata var de ikke selv tilfredse med deres præstationer på grund af nervøsitet, hvilket desværre gik ud over teknikken, og de måtte se sig slået ud af nogle jævnbyrdige modstandere. Dog fik de en dommerstemme i alle 3 kataer, så der er stadig håb.

 

Alt i alt en god (og lang) dag med 1 guld, 3 sølv, 1 bronze og en oplevelse rigere. Næste gang går turen til det Jyske ….

 

Hilsen coachene: Mia, Kristina, sempai Tanja og Ann

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz