Shanghai Stilarts VM

Stilarts-VM

Shanghai, Kina august 2017

Hver 4.år afholdes der VM i Itosu-ryu. Det femte mesterskab blev afholdt i Shanghai og klubben havde 5 kæmpere med. Selve stævnet var ikke ret godt arrangeret, så det vakte lidt frustrationer. Men heldigvis kom vores stævnerutine os til gode – det lod vi os ikke påvirke af!

Samlet set klarede Danmark sig virkeligt godt – 5 guld, 5 sølv og 5 bronze til de i alt 30 kæmpere fra de 3 klubber. Som en stor nyhed kan nævnes, at Danmark fik den store ære af at blive tildelt værtskabet i 2021. Så er det op til os at få afviklet et stævne af høj kvalitet.

Kata master mænd 50 år+
Sempai Jan Løfquist viste god form til stævnet. Han startede med at besejre en 7.dan fra Canada og vandt også næste runde med en stærk nipaipo. I kvartfinalen tabte han knebent 1-2 til en japaner. Stærkt at gå 3.runder og kun være 1 flag fra minimum bronze.

Kata master mænd 36-49 år
Sensei Tejs Damkjær vandt de færste 2 runder 3-0 med hh. unshu og nipaipo. I semifinalen ventede favoritten Ayumu Oda fra Japan, som er blevet udnævnt til øverste sekretær for den internationale afdeling af stilarten. Venskabet går mindst 20 år tilbage og denne gang fik vi ham ikke besejret. Det blev til bronze og han blev fortjent mester.

Kata kvinder 21-35 år
Sempai Rikke Linck lavede et fantastisk resultat. Vi har historisk set ikke fået lov at slå igennem i kata til disse mesterskaber. I den sværeste klasse fik hun en sølvmedalje om halsen. Efter et par indledende sejre, slog hun den dygtige irer, Karen Dolphin, i semifinalen. Der ventede en stærk japaner i finaler som endte med guldet. Flot præstation.

Kata piger 13-15 år
Her leverede vores to piger, Josephine Christiansen og Karen Bitterhoff, en super præstation. Puljen var stor, men alligevel strøg de direkte til finalen og måtte slås indbyrdes om titlen. Med en stærk ishimine no bassai vandt Josephine overbevisende 3-0. Flot guld og sølv til klubben i samme klasse.

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz