Nordiske Mesterskaber (kategori 3)

Nordiske Mesterskaber (kategori 3)

Tallinn, Estland 08.april 2017

nordisk

Det danske landshold vandt for 6.år i træk pokalen som bedste nation. Og Danmark blev også i år bedste katanation, hvilket var tilfredsstillende da vi sidste år tabte til Sverige. Da stævnet var i Estland, var der mange deltagere fra de baltiske lande, som ellers ikke møder så talstærkt op til NM. Klubben stillede med 7 deltagere – resultatet var godkendt, men der var også en del stolpe-ud.

Kata senior kvinder
Her var der lagt op til et opgør mellem 4 virkeligt dygtige nordiske piger: sempai Caroline Dalgård og sempai Frederikke Bjerring (begge fra Dragør) samt Mia Karlsson og Lina Wåglund fra Sverige. I senior puljerne afprøvede WKF et nyt katasystem, som er baseret på points og hvor kriterierne er spredt ud på de 5 dommere. Det har stort potentiale, da både kæmpere og trænere altid har savnet mere gennemsigtighed i afgørelserne. Efter to indledende sejre skulle sempai Caroline møde Lina. Hun fik fyret en fantastisk god Papuren af på gulvet og vandt fortjent en virkelig flot sejr. I den anden semifinale var det sempai Frederikke mod Mia. Også her tog vi fortjent sejren og så var det ren dansk finale. Sempai Frederikke genvandt sit nordiske mesterskab – stærkt gået piger!

Kata junior piger
Her stillede vi med Laura og Cecilie Scharff. Det blev ikke deres dag og de var begge skuffede ovenpå et fantastisk DM. Laura tabte 2-3 til svenske Smilla i et ventet tæt opgør. Og Smilla tabte 2-3 til guldvinderen Bess fra Finland så ingen opsamling til os. Cecilie tabte uventet 2-3 til en finsk pige som vi ikke helt forstod…….til gengæld besejrede hun Wilma fra Sverige 5-0 og fik hentet æren hjem med en bronze.

Kata junior drenge
Her havde sempai Nikolaj Troest fået en skidt lodtrækning. Svenske David vidste vi at ingen kunne røre. Vi tabte til ham i første runde men hev efterfølgende bronzen hjem mod en kæmper fra Letland.

Kata kadet piger
Sempai Anna Enevoldsen var sprængfyldt med selvtillid efter sit DM-guld 2 uger inden. Puljen blev dømt helt skævt..vi tabte 2-3 til en pige fra Litauen som så tabte til en norsk pige. Det blev rent norsk finale – det havde givet pengene igen et par gange hos bookmakerne tror vi..

Holdkata kvinder senior
Danmark-Island direkte i finalen. Sempai Rikke Linck genvandt titlen sammen med sempai Caroline og sempai Frederikke i en suveræn opvisning. Tillykke.

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz