DM for juniorer og kadetter (14-20 år)

I år var dette stævne meget stærkt besat med omtrent dobbelt så mange tilmeldte i både kata og kumite som sidste år. Desuden var det generelle niveau steget, hvilket gjorde oddsene lidt sværere, især når flere af vores deltagere for første gang skulle prøve kræfter i en ny alderskategori. Kun sempai Tanja og Kristina i kadet-klassen var ikke ”nybegyndere”.

Alexander Dyreborg (3.kyu – 15 år): Kom til kort i kata men tog grusom hævn i kumite. Selvom han for første gang deltog ved DM som kadet gik han uimponeret til sagen. Han var ikke spået de store chancer på forhånd men han vandt hele 4 kampe i træk, primært på en god gyaku tsuki. Dermed var han i finalen, som han tabte til en bedre modstander. Flot sølvmedalje af Alexander der i lyset af hans gode præstationer har fået lov til at deltage i Elitetræningen.

Camilla Jørgensen (3.kyu – 15 år): Camilla var kommet i menneskehænder og havde ikke de store muligheder hverken i kata eller kumite. Hun forbedrer sig dog konstant, specielt i kata,  så hvis hun forsætter kan det være hun kan blande sig lidt mere med de store i fremtiden. Bliv ved med det gode arbejde.

Sempai Victor Cordes (1.dan – 14 år): Ja, sempai Victor der er vant til at vinde medaljer havde ikke sin bedste dag resultatmæssigt selvom han ydede en god indsats i både kata og kumite. Højt at flyve, dybt at faldt – fra at være Danmarksmester i foråret til nu at blive slået i første runde. Karate er uforudsigeligt…

Sempai Emil Rosschou (1.dan – 14 år): Stillede kun op i kumite, hvor han startede med 2 sejre. Alligevel kom han aldrig rigtig i gang og tabte efterføglende sin kvartfinale og sin opsamling. Hans store potentiale skal nok give ham flere sejre fremover.

Kristina (1.kyu – 17 år): var så heldig at kunne deltage både som junior og kadet. Hos kadetterne gik det ikke så godt, hun mistede balancen i sine kataer og røg også ud i kumite. Hos juniorene fandt hun bedre takter frem og vandt både en katarunde (sluttede i top 8) og en kumite-kamp i opsamlingen.

Sempai Tanja (1.dan – 16 år): Havde en udmærket dag i kumite og en rigtig god dag i kata. I begge discipliner vandt hun sine to første runder. I semifinalen i kata tabte hun til den senere guldvinder og røg desværre ud med stemmerne 2-1 i opsamlingen. I  kumite sluttede hun blandt de 8 bedste da hun tabte sin kvartfinale til en temmelig hård modstander som desværre fik lidt for frie tøjler. Kadetpigerne har det svært for tiden da klassen er domineret af meget stærke folk fra primært Nykøbing Falster i kata og Solrød i kumite.

Sempai Dennis Andersen (1.dan – 18 år): Som første-års junior klarede Sempai Dennis sig rigtig godt. I kata mødte han den senere guldvinder, Alexander Egeberg fra Nykøbing i første runde og tabte. I opsamlingen gjorde han rent bord og vandt 3 runder i træk hvilket gav en fortjent bronzemedalje. I kumite kom han helt til semifinalen, hvor han desværre tabte og pådrog sig en skade på foden. Han fightede dog videre i opsamlingen som han vandt og i bronzekampen stod den uafgjort efter forlænget tid og kun en kneben 2-1 dommerafgørelse fravristede sempai Dennis endnu en medalje. Hos juniorene er der for tiden dominans af Ishøj i både kumite og kata (kvinder), mens kata på herresiden stadig tilhører Nykøbing.

Tillykke til alle med præstationerne og resultaterne.

Coaches sempai Morten og sensei Tejs

Author: Kimi Schwartz

Sempai Kimi Schwartz