Dragør Cup 2017


Flot opvisning af vores landsholdspiger

Så er Dragør Cup 2017 overstået.

Med over 50 deltagere var det vores største klubmesterskab i de 18 år det har været afviklet.

Der var rigtigt mange flotte kataer og spændende kumitekampe. Fedt at se, at så mange overvandt sig selv og stillede op på dagen, selvom sommerfuglene var store.

Det handler om at gøre tingene helhjertet, at finde noget man brænder for og så gå 100 % ind i det. Det spiller ikke så stor en rolle hvad man gør, bare man gør det så godt som man kan.

Jeg bliver stolt som cheftræner, når jeg ser alle de dedikerede elever, trænere og forældre som bakkede op om arrangementet. Domo arigato.

Vores to store vandrepokaler bliver hvert år uddelt til de kæmpere som klarer sig bedst allround i både kata og kumite. I år gik pokalerne til:

– Lucas Lomholt (øvede børn)
– Zander Lomholt (begynder børn)

Der blev også uddelt årets karate-do for bedste træningsindsats, engagement og disciplin:

– Sempai Frederikke Bjerring (voksne)
– Marcus Rosenberg (øvede børn)
– Molly Lohse (begynder børn)

De øvrige resultater kommer på hjemmesiden og op at hænge i klubben i løbet af ugen.

Tak til alle for en god dag i karatens tegn.

Sensei Tejs

Resultater fra 18. Dragør Cup 2017

Børn 6-8 år
Kata
Guld: MYNTHE BODHOLDT
Sølv: YOUSSEF NASEER MOHAMMED
Bronze: AUGUST TRANBERG
Bronze: FABIAN WILSON

Kumite
Guld: CAROLINE J. BRINCH
Sølv: VICTORIA MEJER
Bronze: OSCAR MORTENSEN
Bronze: EMIILE VESTERGAARD

Begynder børn
Kata
Guld: MOLLY LOHSE
Sølv: ANDREA LAUGESEN
Bronze: NATHANIEL MATHISEN
Bronze: OLIVIA LOMHOLT

Kumite
Guld: ZANDER LOMHOLT
Sølv: DANIEL SLIDSBORG
Bronze: AKSEL PIHL
Bronze: OLIVIA LØNBORG

Øvede børn
Kata
Guld: LUCAS LOMHOLT
Sølv: KAREN BITTERHOFF
Bronze: NIKOLINE LAUGESEN
Bronze: MARCUS ROSENBERG

Kumite
Guld: KAREN BITTERHOFF
Sølv: LUCAS LOMHOLT
Bronze: ALEXANDER DAUGBJERG
Bronze: NIKOLINE LAUGESEN

 

Vandrepokaler: bedste allround præstation

WAABEN-POKALEN (begynder): ZANDER LOMHOLT

STRØBEK-POKALEN (Øvet): LUCAS LOMHOLT

Karate 1 – Salzburg (kategori 6)

Karate 1 – Salzburg (kategori 6)

Salzburg, Østrig 07.-08.oktober 2017

Vores 3 dygtige holdkata kvinder var taget til det største karate 1 stævne nogensinde. En fantastisk stor oplevelse hvor verdens allerbedste var samlet.

Individuel Kata
Sempai Caroline Dalgård havde trukket en portugiser, vi ikke kendte så godt. Hun viste sig at være rigtigt stærk, så vi blev besejret. Det var ærgerligt for ellers havde vi en stor chance mod finske Bess i næste runde. Så ville Japan have ventet og hun gik i finalen, så der kunne vi have kommet i opsamling.

Sempai Frederikke Bjerring fik en vigtig sejr mod en finne i første runde 5-0. Så tabte vi desværre 1-4 til Laura Sterck fra Ungarn 1-4, som vi ellers godt kan bide skeer med. Vi var ikke tilfredse med vores egen præstation og der er ikke plads til ikke at være på toppen ;0)

Holdkata
Med kun 9 hold tilmeldt var chancen for bunkai pludselig større end forventet. Vi skulle møde vinderen af Serbien og Italien. Serbien vandt 5-0 og det lykkedes at tage et flag mod disse stærke serbere. Desværre tabte de til Tyskland der vandt guld og de fik selv bronze. Med bare lidt anden lodtrækning havde vi stået i en bronzekamp, det kunne have været fantastisk

Banzai Cup (Kategori 3)

Banzai Cup (kategori 3)

Berlin, Tyskland 07.-08.oktober 2017

5 udøvere fra klubben deltog i efterårets sidste udtagelsesstævne. Stævnet havde høj sværhedsgrad i år, vi endte med 2 medaljer.

Kadet piger
Sempai Anna Enevoldsen startede stærkt med 2 sejre. Så tabte vi desværre 1-2 til en belgier der røg ud til guldvinderen og selv vandt bronze. Top 8. Men vi er med hvor det gælder og udvikler os stærkt for tiden.

Josephine Christiansen åbnede også med 2 sejre. Så røg vi ud 1-2 i semifinalen mod en skotte og bronzekampen blev også tabt.

Karen Bitterhoff måtte desværre se sig besejret i første runde.

Det kunne sagtens have blevet til medaljer i denne pulje.

Junior piger
Cecilie Scharff startede med at tabe 1-2 til den senere guldvinder. Men så ryddede vi flot op i opsamlingen og endte med en sikker bronze.

Laura Scharff endte også med bronze. Vi vandt første runde men tabte så en dygtig finne der har udviklet sig stærkt. Med 2 sejre i opsamlingen var bronzen i hus.

Drenge U14
Eneste deltager om søndagen var Lucas Lomholt. I en stor pulje åbnede vi med at besejre en belgier og så en tysker. Vi endte i top 8, da vi så tabte en finne.

Kaizen Danish Open (kategori 2)

Kaizen Danish Open (kategori 2)

Kolding 30.sep-1.okt 2017

Klubben endte med 4 guld, 7 sølv og 2 bronze.

Det rakte til en samlet 3.plads. Klubben deltog kun i kata og blev her klart bedste klub. Flot gået. De fleste medaljer blev hentet i landsholdsklasserne som i år var ret nationale på både udøver-og dommersiden.

På børnesiden bærer vores elitesatsning frugt, men klasserne er besat som til et DM – faktisk tit hårdere da aldersgrupperne var slået sammen (undtagen 8-9 år?). Mange af vores børn er lige rykket op i ny gruppe og mange skulle igennem 5 runder for at gå hele vejen. Hold øje til DM 2018 hvor jeg håber på et mindre gennembrud…det slår helt igennem i 2019 er jeg sikker på.

Tak til alle udøvere, forældre og coaches for en god weekend. Specielt dejligt var det at se så mange fædre på lægterne…gad vide om der var loppemarked i Dragør samme weekend ;0) Jeg har også lovet at rose en unavngiven forælder for hans formidable arbejde med at håndtere kæmperkort..

Guld
Sempai Frederikke Bjerring senior
Sempai Frederikke Bjerring ungsenior
Laura Scharff junior
Holdkata senior (sempai Rikke/sempai Carolines/sempai Frederikke)

Sølv
Sempai Caroline Dalgård senior
Sempai Caroline Dalgård ungsenior
Cecilie Scharff junior
Josephine Christiansen kadet
Lucas Lomholt 12-13 år
Marcus Rosenberg 12-13 år
Holdkata U14 (Clara/Emily-Clara/Molly)

Bronze
Sempai Anna Enevoldsen kadet
Holdkata U14 (Nikoline/Siv/Sarah)

Top 5
Cecilie Scharff senior
Nikoline Laugesen 12-13 år
Andrea Laugesen 12-13 år
Molly Lohse 10-11 år

Deltaget
Victoria Veidiksen senior + ungsenior
Carl Schrøder 12-13 år
Mads Andersen 10-11 år
Sarah Gottlieb 10-11 år
Siv Eklund Gade 10-11 år
Emily-Clara Blinkenberg 10-11 år
Clara Leth 10-11 år
Anton Gadsbøll 9 år
Olivia Lomholt 8 år

Lion Cup (Kategori 4)

Lion Cup (kategori 4)

Luxembourg 15.september 2017

Klubben havde 6 landsholdskæmpere med til efterårets første udtagelsesstævne. Vi kom hjem med 1 guld, 1 sølv og 2 bronze – et virkeligt stærkt resultat i nogle stærke puljer hvor blandt andet Frankrig, Belgien, Holland, Schweiz og Luxembourg var repræsenteret.

Kadet piger
Josephine Christiansen ramte en god dag. Kampene var tætte i puljen så hun fik brug for 4 kataer. De to første kampe blev vundet 3-2 med ishimine no bassai og unshu. Semifinalen blev vundet 4-1 med bedste kata nipaipo. I finalen kunne vi ikke stille noget op og tabte 5-0 til en dygtig franskmand. Vores finalekata var ikke helt på niveau med resten, så det er afgørende vigtigt at man har 5 stærke kataer hvis man vil gå hele vejen. Flot sølv. Sempai Anna Enevoldsen startede med at vinde 4-1 med en stærk tomari wanshu. Så ventede en middelmådig franskmand. Vi lavede en virkelig stærk nipaipo men tabte meget uventet 1-4. Modstanderen tabte til den senere guldvinder så ingen opsamling.

Junior piger
Laura Scharff startede med at vinde 4-1 med unshu. Så mødte hun en stærk franskmand og tabte 1-4 med sin matsumura. Vi må bare sige at vi taktisk havde undervurderet hende. Hun gik dog i finalen og vi fik mulighed for opsamling. Her vandt Laura sikkert 5-0 med anan og bronzekampen 4-1 med nipaipo. Cecilie startede med at tabe til en dygtig franskmand med unshu. Opsamlingen blev ryddet 5-0 med anan og 5-0 med nipaipo mod Mathilde Fuglsang i bronzekampen. Flot begge piger.

Senior kvinder
Sempai Caroline Dalgård var havnet i en hård pulje og vi var taktisk derfor nødt til at satse lidt. Vi åbnede derfor med paiku for at gemme bedste kata, men satset slog fejl. Vi tabte 2-3 og fik ikke mulighed for opsamling. Sempai Frederikke Bjerring var i super form. 5-0 5-0 5-0 5-0 med paiku, heiku, anan dai og anan og vupti var vi i finalen. Her ventede en stærk hollandsk landsholdskæmper. Vi fik lavet en stærk suparinpei og flagene gik endelig hendes vej i en 3-2. Guld. Laura vandt 2 runder og tabte siden til sempai Frederikke og desværre også opsamlingen på grund af nogle tydelige balancefejl. Cecilie tabte 2-3 og fik ingen opsamling.

Kumitétøsetræning i Bosatsu d. 17/9

Kære karatevenner
Hermed invitation til første Kumitétøsetræning efter sommerferien. Efter sidste sæsons succes fortsætter vi med kumité for kvinder/ piger i alderen 9-99 år. Søndag d.17. september fra 10-12 er det Mathilde Klint, som står for træningen.
Vi glæder os til at se jer i Bosatsu,
Trekronergade 149 A i Valby .

Mange karatehilsner

Pia Skjøtt-Larsen
Trekronergade 149A
2500 Valby
Tlf. 24298841

Shanghai Stilarts VM

Stilarts-VM

Shanghai, Kina august 2017

Hver 4.år afholdes der VM i Itosu-ryu. Det femte mesterskab blev afholdt i Shanghai og klubben havde 5 kæmpere med. Selve stævnet var ikke ret godt arrangeret, så det vakte lidt frustrationer. Men heldigvis kom vores stævnerutine os til gode – det lod vi os ikke påvirke af!

Samlet set klarede Danmark sig virkeligt godt – 5 guld, 5 sølv og 5 bronze til de i alt 30 kæmpere fra de 3 klubber. Som en stor nyhed kan nævnes, at Danmark fik den store ære af at blive tildelt værtskabet i 2021. Så er det op til os at få afviklet et stævne af høj kvalitet.

Kata master mænd 50 år+
Sempai Jan Løfquist viste god form til stævnet. Han startede med at besejre en 7.dan fra Canada og vandt også næste runde med en stærk nipaipo. I kvartfinalen tabte han knebent 1-2 til en japaner. Stærkt at gå 3.runder og kun være 1 flag fra minimum bronze.

Kata master mænd 36-49 år
Sensei Tejs Damkjær vandt de færste 2 runder 3-0 med hh. unshu og nipaipo. I semifinalen ventede favoritten Ayumu Oda fra Japan, som er blevet udnævnt til øverste sekretær for den internationale afdeling af stilarten. Venskabet går mindst 20 år tilbage og denne gang fik vi ham ikke besejret. Det blev til bronze og han blev fortjent mester.

Kata kvinder 21-35 år
Sempai Rikke Linck lavede et fantastisk resultat. Vi har historisk set ikke fået lov at slå igennem i kata til disse mesterskaber. I den sværeste klasse fik hun en sølvmedalje om halsen. Efter et par indledende sejre, slog hun den dygtige irer, Karen Dolphin, i semifinalen. Der ventede en stærk japaner i finaler som endte med guldet. Flot præstation.

Kata piger 13-15 år
Her leverede vores to piger, Josephine Christiansen og Karen Bitterhoff, en super præstation. Puljen var stor, men alligevel strøg de direkte til finalen og måtte slås indbyrdes om titlen. Med en stærk ishimine no bassai vandt Josephine overbevisende 3-0. Flot guld og sølv til klubben i samme klasse.

Gladsaxe Cup (kategori 2)

Gladsaxe Cup (kategori 2)

Gladsaxe, Danmark 27.-28.maj 2017

Klubben tog også i år til dette gradsinddelte stævne. Det fungerer godt, specielt for lavt graduerede. Man kan endnu ikke helt tilbyde gode nok forhold og dommere for de højt graduerede, men man havde forsøgt sig med pengepræmier, hvilket havde lokket et par stykker af klubbens kæmpere til i år. Klubben havde 21 starter og endte med 5 guld, 4 sølv og 8 bronze. Tillykke til alle.

Børn
Her var der guld til både Karen Bitterhoff og til Mads Schwartz (debutant). Lucas Lomholt fik sølv og der var bronzemedaljer til Marcus Rosenberg, Molly Lohse, Emily Blinkenberg og til Carl Schrøder.

Gladsaxe 17

Kadet, junior & senior
Det blev til dobbelt guld til sempai Frederikke Bjerring som dog tabte den efterfølgende superfinale i årets overraskelse. Sempai Caroline Dalgård led også et nederlag undervejs og endte med sølv og en bronze. Det blev til bronze til både sempai Anna Enevoldsen og Josephine Christiansen.

Master
Her var der gode takter og medaljer til både Jimmie Villadsen (sølv) og Michael Daugbjerg (bronze).

Holdkata
De forsvarende danmarksmestre røg overraskende ud i første runde – til gengæld blev det til guld for Clara, Molly og Emily. Hos seniorerne måtte landsholdspigerne melde afbud, så det blev til sølv i en lille pulje til Michael Daugbjerg, Jimmie Villadsen og sensei Tejs Damkjær.

Nordiske Mesterskaber (kategori 3)

Nordiske Mesterskaber (kategori 3)

Tallinn, Estland 08.april 2017

nordisk

Det danske landshold vandt for 6.år i træk pokalen som bedste nation. Og Danmark blev også i år bedste katanation, hvilket var tilfredsstillende da vi sidste år tabte til Sverige. Da stævnet var i Estland, var der mange deltagere fra de baltiske lande, som ellers ikke møder så talstærkt op til NM. Klubben stillede med 7 deltagere – resultatet var godkendt, men der var også en del stolpe-ud.

Kata senior kvinder
Her var der lagt op til et opgør mellem 4 virkeligt dygtige nordiske piger: sempai Caroline Dalgård og sempai Frederikke Bjerring (begge fra Dragør) samt Mia Karlsson og Lina Wåglund fra Sverige. I senior puljerne afprøvede WKF et nyt katasystem, som er baseret på points og hvor kriterierne er spredt ud på de 5 dommere. Det har stort potentiale, da både kæmpere og trænere altid har savnet mere gennemsigtighed i afgørelserne. Efter to indledende sejre skulle sempai Caroline møde Lina. Hun fik fyret en fantastisk god Papuren af på gulvet og vandt fortjent en virkelig flot sejr. I den anden semifinale var det sempai Frederikke mod Mia. Også her tog vi fortjent sejren og så var det ren dansk finale. Sempai Frederikke genvandt sit nordiske mesterskab – stærkt gået piger!

Kata junior piger
Her stillede vi med Laura og Cecilie Scharff. Det blev ikke deres dag og de var begge skuffede ovenpå et fantastisk DM. Laura tabte 2-3 til svenske Smilla i et ventet tæt opgør. Og Smilla tabte 2-3 til guldvinderen Bess fra Finland så ingen opsamling til os. Cecilie tabte uventet 2-3 til en finsk pige som vi ikke helt forstod…….til gengæld besejrede hun Wilma fra Sverige 5-0 og fik hentet æren hjem med en bronze.

Kata junior drenge
Her havde sempai Nikolaj Troest fået en skidt lodtrækning. Svenske David vidste vi at ingen kunne røre. Vi tabte til ham i første runde men hev efterfølgende bronzen hjem mod en kæmper fra Letland.

Kata kadet piger
Sempai Anna Enevoldsen var sprængfyldt med selvtillid efter sit DM-guld 2 uger inden. Puljen blev dømt helt skævt..vi tabte 2-3 til en pige fra Litauen som så tabte til en norsk pige. Det blev rent norsk finale – det havde givet pengene igen et par gange hos bookmakerne tror vi..

Holdkata kvinder senior
Danmark-Island direkte i finalen. Sempai Rikke Linck genvandt titlen sammen med sempai Caroline og sempai Frederikke i en suveræn opvisning. Tillykke.

Sydhavspokalen (kategori 1)

Sydhavspokalen (kategori 1)

07.maj 2017

Klubben deltog som vanlig ved dette traditionsrige stævne på Falster. 15 elever havde turen sydpå. Stævnet er et godt begynderstævne af flere årsager – der er dobbelt opsamling dvs. alle er garanteret mindst 2 runder, og puljerne er inddelt efter grad (lave kyugrader, høje kyugrader og åben). De fleste af vores var tilmeldt åben klasse også.

Vi endte med 12 medaljer til stævnet og ikke mindst en masse erfaring for de lavt graduerede. Mange af kæmperne fik mellem 6 og 10 runder på gulvet. Tak til forældrene for at føre lister, det gjorde I virkeligt godt. Nogle af forældrene havde glemt at bage ……. de ved selv hvem det er!

sydhavs

Guld
Molly Lohse lave grader 9 år
Marcus Rosenberg lave grader 9 år
Lucas Lomholt høje grader plus åben 12-13 år
Victoria Veidiksen høje grader senior

Sølv
Carl Schrøder lave grader 10-11 år
Karen Bitterhoff høje grader 12-13 år

Bronze
Siv Eklund Gade lave grader 10-11 år
Emily-Clara Blinkenberg lave grader plus åben 9-11 år
Helena Ridder høje grader kadet
Karen Bitterhof åben grader 12-13 år

Top 5
Sarah Gottlieb lave grader 10-11 år
Louis Eklund Gade lave grader 9 år
Zander Lomholt lave grader 10-11 år
Nikoline Laugesen høje grader 9-11 år
Maria Ridder høje grader kadet
Marcus Rosenberg åben 9-11 år
Helena Ridder åben kadet

sydhavs2