Ny Dojo

Efter mange års kæmpen er det endelig lykkedes. Vi har fået en ny lækker og STOR Dojo.

I den anledning har vi valgt at fejre og vi indvie lokalerne på

tirsdag d. 28-05-2013 kl. 18-19

med en fællestræning for alle holdene som afløser den normale tirsdagstræning.

Jeg håber at se alle i klubbens nye lokaler på Møllelodden 4, 1.sal til den første træning i vores nye dojo.


Sportslig hilsen sensei Tejs

SydhavsPokal 2013

Itosu-Kai Karate Dragør stillede op med 17 kæmpere.

I kategorien Piger 10-11 år. 10.-4. kyu stillede Helena Ridder, Maria Ridder, Josephine Christiansen og Clara Birn op. Clara startede med at møde puljens favorit og måtte se sig slået. I opsamlingen tabte hun en kamp der kunne være gået begge veje da den endte med resultatet 1-2. Maria tabte sin første kamp, men kom stærkt igen i opsamlingen hvor hun vandt sin første kamp og tabte sin anden med et tæt resultat på 1-2. Helena vandt sin første kamp og måtte derefter se sig slået af den kommende vinder i kategorien. I opsamlingen tabte hun sin første kamp mod den kommende bronze vinder med en tæt kamp der endte 1-2. Josephine slog den ene modstander ud efter den anden, hun vandt sin første kamp 3-0, den næste 3-0 og i semifinalen mødte hun puljens favorit som hun slog 3-0 til alles forbløffelse. Josephine kæmpede en flot finale der dog endte 3-0 til modstanderen, en flot Sølv medalje til Josephine. Alle pigerne er kæmpede fantastisk til deres første stævne.

I kategorien Piger 10-11 år. 4.-1. kyu stillede Anna Enevoldsen op. Anna er en erfaren stævne deltager og høster som regel en del medaljer. Denne gang var der dog kamp til stregen og Anna måtte se sig besejret i første runde 2-1 til modstanderen. I opsamlingen vandt hun sin første kamp men tabte derefter bronze kampen 2-1 til modstanderen. I kategorien Åben Piger ungdom til 11 år tog Anna skeen i den anden hånd og viste dem at hun ikke var lige sådan at slå ud, hun røg i opsamlingen igen, men denne gang tog hun bronzen hjem, et stærkt comeback i en endnu større gruppe af dygtige modstandere.

I kategorien Drenge 9-10 år. 10.-4. kyu stillede David Scheurer op. David vandt sin første kamp og måtte i sin anden kamp se sig besejret. I opsamlingen tabte han en tæt kamp der endte 2-1 til hans modstander. Flot kæmpet af David som viste stort gåpåmod og karate ånd.

I kategorien Drenge 10-11 år. 10.-4. kyu stillede Marcus Johnsen, Frederik Tots og Theodor Uggerhøj op. Dette var Marcus’ første stævne og han var så sandelig i en gruppe med hård konkurrence, han tabte sin første kamp, men kom godt igen i opsamlingen hvor han først vandt 3-0, men tabte derefter 0-3. Frederik Tots tabte sin første kamp 1-2 i en kamp der kunne være gået begge veje og måtte desværre også se sig ude i en opsamling bemandet af et hårdt felt. Han kom dog stærkt igen i sin anden kategori Åben Drenge ungdom til 11 år, hvor han vandt sin første kamp overlegent, men derefter røg ud til den kommende vinder af kategorien, han kæmpede bravt i opsamlingen og lavede sine bedste kataer til dato, desværre måtte han se sig ude til en mere erfaren kæmper. I Drenge 10-11 år havde Theodor blod på tanden, han vandt sin første kamp, tabte dog sin anden, men det lod han sig ikke slå ud af, han styrede direkte igennem opsamlingen ved at vinde alle sine kampe og tage Bronzen med hjem.

I kategorierne Piger 12-13 år. 4.-1. kyu og Åben Piger ungdom 12-13 år stillede Alberte Schmidt op. I den første kategori vandt Alberte sin første kamp, tabte sin anden og måtte se sig besejret i opsamlingen. Men i den åbne klasse havde Alberte fået ny energi og hun vandt sine to første kampe og tabte dernæst til en af finalisterne. Alberte var endnu engang i opsamling og denne gang ville hun have en medalje med, Alberte var ustoppelig og kørte sine modstandere over hele vejen op til bronze kampen som hun også vandt overlegent.

Drenge 12-13 år. 4.-1. kyu var puljen vi havde flest deltagere i. 5 erfarne stævne deltagere, Emil Enevoldsen, Nikolaj Troest, Alexander Thurau, Victor Søndergaard og Alexander Uggerhøj. Alexander havde en fantastisk kampånd, han vandt sin første men tabte dog sin anden kamp. I opsamlingen endte det lige sådan med første kamp vundet og anden tabt. Victor vandt sin første og tabte sin anden kamp. I opsamlingen tabte han sin første kamp. Alexander Thurau tabte sin første kamp og røg i opsamling. I opsamlingen vandt han 2 kampe før han måtte se sig slået. Emil og Nikolaj vandt begge deres første kampe overlegent og måtte derefter indse at lodtrækningen ikke havde været til deres fordel, de to favoritter mødte allerede hinanden i kvart finalen og her vandt Emil. Nikolaj kom derpå i opsamling hvor han tabte en kamp der var meget tæt og endte i 1-2. Emil forsatte med at vinde og endte i finalen hvor han tabte 0-3.

I Åben Drenge ungdom 12-13 år var det kun Victor, Emil og Nikolaj der stillede op. Efter at have vundet deres 2 første kampe stod Emil og Nikolaj endnu engang overfor hinanden. Denne gang var det Nikolaj der løb med sejren og endte i finalen. Finalen tabte han til selvsamme kæmper der havde besejret Emil i deres forrige pulje. Nikolaj tog sølvet hjem, og vi havde Emil i bronze kampen som han tabte 1-2. Victor havde vundet sine to første kampe og røg dernæst ud til vinderen af puljen. Victor var derfor også i en bronze kamp, en kamp han desværre tabte 0-3.

I kategorierne Piger 14-15 år. 10.-4. kyu og Åben Piger Kadetter stillede Victoria Veidiksen op. Victoria var flyvende i den første kategori hvor hun ryddede hele puljen og tog Guldet hjem. I den åbne klasse var Victoria lige pludselig i selvskab med nogle af de piger der har trænet en del år, her måtte hun se sig ude i første runde og dernæst opsamlingen.

I kategorien Piger 14-15 år. 4.-1. kyu stillede Maria Holst op. Maria var oppe imod nogle meget erfarne og dygtige kæmpere og tabte desværre sin første kamp og dernæst sin opsamling.

I Åben Piger Juniorer og Åben Kvinder Seniorer stillede Caroline Dalgård op. Caroline som kæmper om et spot til VM måtte gå op imod Nykøbings top kæmpere for at få de påkrævede points. Hun kæmpede sig uden problemer op i finalen i junior klassen hvor hun skulle møde rivalen Frederikke Madsen. Madsen som var på hjemmebane tog en sejr på 4-1 og det blev til Sølv for Caroline. I Senior klassen blev Caroline snydt for en revanche mod Madsen da hun tabte til Emilie Larsen, en kamp der også kunne have være gået til Caroline. Det blev til Bronze i senior klassen.

I alt blev det til; 1 guld, 4 sølv og 4 bronze medaljer og en masse flotte kataer. Tak til alle forældrene for deres hjælp med lister og opbakning. Coaches sempai Thomas Noringriis og sempai Victor Cordes

Gladsaxe Cup (kategori 2)

 • Lukas Ekkert 2*guld
 • Sempai Johannes Samsom guld, 2*sølv
 • Sempai Caroline Dalgård 2*sølv, bronze
 • Sempai Christian Dalgård sølv, 3*bronze
 • Melina Kazakidis guld
 • Frederik Fuhs guld
 • Alberte Schmidt bronze
 • Anna Enevoldsen bronze kumite
Derudover deltog Nikolaj Troest, Victor Søndergaard, Alexander Uggerhøj, Emil Enevoldsen, Victoria Vediksen, Frederik Tots og David Scheurer.
Klubben er som altid stolte af vores medaljer men denne gang vil jeg også fremhæve dem som ikke vandt noget. Flere af vores folk leverede deres bedste kataer uden at få medalje og jeg sætter meget pris på dem som har lyst til at stille op for klubben. Det handler om at få en god oplevelse samt øve sig i at gå til stævne. Den proces kan man også bruge i skolen og senere på arbejdet. Det vi lærer i karate skal vi også bruge udenfor dojoen. Det er karate-do.
Sensei Tejs

 

Nordiske Mesterskaber i Oslo (kategori 3

 

Klubbens 10 landsholdskæmpere samt heppekor var taget med resten af det danske landshold til Oslo hvor det lykkedes at genvinde pokalen som mest vindende land. Stillingen blev: Danmark 141 pts, Sverige 69 pts, Finland 36 pts, Norge 35 pts, Island 17 pts, Estland 11 pts, Letland 8 pts. I kata tog vi guld i 8 ud af 9 discipliner så resultatmæssigt var stævnet helt forrygende for klubben.

Kadet drenge

Lukas Ekkert vandt her en fornem sølvmedalje. Finalen blev desværre tabt 2-3 til Letland. Lukas lavede en tydelig balancefejl så mon ikke han kunne have hevet guldet hjem uden den?

Kadet piger

Sempai Frederikke Bjerring startede med at besejre den forsvarende mester Lina med 4-1. Herefter var finalen en formsag. Sempai Frederikkes sæson har været fænomenal: guld i Østrig, top 5 til EM, bronze i Schweiz, guld i Sverige, guld til DM og nu guld til NM…fantastisk flot!

Junior drenge

Sempai Andreas Ekkert blev sidste år nordisk mester i kadet…dette år gentog han succesen blot i junior. Undervejs slog han Sveriges bedste kæmper Löwe 3-2 i en tæt dyst. I finalen ventede klubkammeraten sempai Johannes Samsom som denne gang fik taget et enkelt flag mod ham. Tillykke til begge. Sempai Christian Dalgård havde fået en hård lodtrækning. Han tabte til Löwe og kom derfor ikke i opsamling.

Junior piger

Her blev klassen suverænt vundet af sempai Rikke Linck med cifrene 5-0 i finalen mod svenske Elin. Et par gode uger for sempai Rikke idet hun sidste weekend også blev dansk mester med samme cifre i finalen. Undervejs til NM besejrede hun sempai Caroline Dalgård som endte med at vinde bronze i klassen.

Senior mænd

Sempai Thomas Noringriis lagde ud med at besejre svenske Sam 3-2 i et tæt opgør. Hermed var vejen banet frem mod finalen hvor han mødte Sempai Christopher Rohde som tidligere havde besejret Sveriges topnavn Jesse 5-0. Det endte med 4-1 til sempai Christopher som nu både er klubbens første senior DM-mester og NM-mester. Stærkt resultat og indsats af begge.

Senior kvinder

Sempai Cecilie Bjerring havde sat alle sejl ind på at bide skeer med Sveriges katadronning, Karin som var forsvarende mester. De to mødtes i semifinalen og minsandten om det ikke lykkedes med en fortjent 3-2 sejr. Sikke en skalp. I finalen tabte sempai Cecilie til Anne-Sofie Sørensen fra Danmark som stadig er Danmarks (og nu nordens) katadronning. Men mon ikke hun kan mærke et lille pust bagfra?

Holdkata

Klubben fik prøvet kræfter med denne disciplin for første gang på dette niveau. Det gik forrygende. På juniorsiden havde man slået kønnene sammen så det endte med guld til pigerne og sølv til drengene. Hos seniorerne vandt både herrerne og damerne guld til Danmark. Nu må vi se om det er noget vi skal fortsætte med…en succes var det i hvert fald.

april13

DM (kategori 3) – 5.-7.april 2013

Guldmedaljer:

 • Sempai Christopher Rohde Skotte (senior kata, ungsenior kata)
 • Sempai Cecilie Bjerring (ungsenior kata)
 • Sempai Rikke Linck (junior kata)
 • Sempai Andreas Ekkert (junior kata)
 • Sempai Frederikke Bjerring (kadet kata)
 • Lukas Ekkert (kadet kata)
 • Alexander Uggerhøj (kata 11 år)
 • Holdkata senior (Rohde, Noringriis, Ekkert)

Sølvmedaljer

 • Sempai Thomas Noringriis (senior kata, ungsenior kata)
 • Sempai Cecilie Bjerring (senior kata)
 • Sempai Johannes Samsom (junior kata)
 • Sensei Peter Heneberg (senior kumite +84kg)
 • Melina Kazakidis (kata 13 år)
 • Victor Søndergaard (kumite 12 år +45kg)
 • Anna Enevoldsen (kata og kumite 10 år)
 • Holdkata senior (Bjerring, Linck, Dalgård)
 • Holdkata junior (Ekkert, Samsom, Dalgård)

Bronzemedaljer

 • Sempai Rikke Linck (senior kata)
 • Sempai Christian Dalgård (junior kata)
 • Sempai Frederikke Bjerring (kumite kadet -54 kg)
 • Nikolaj Troest (kata 12 år)
 • Victor Søndergaard (kata 12 år)

Holdkata junior (Linck, Dalgård, Bjerring)

Årets udøver

Sempai Christopher Rohde Skotte

Med æren fulgte et gavekort på 5.000,- til BudoXperten som efterfølgende blev doneret til klubben. Tillykke med titlen og tusinde tak for gaven….vi opkalder et hjørne af dojoen efter dig J

Swedish Karate Open (kategori 3) – 23.-24.marts 2013

14 deltagere fra Dragør var i Malmø til dette stævne som for nogle fungerer som sæsonstart, for andre som generalprøve til DM eller endda NM. De fleste bedste danskere og svenskere dannede kernen i dette stævne med nogle få udøvere fra andre nationer. Det blev til 1 guld, 2 sølv og 4 bronze.

Kata senior kvinder: her lykkedes det sempai Cecilie Bjerring at vinde bronze i et skrapt felt. Undervejs slog hun både Natascha fra Gladsaxe, Sofie fra Allerød og sempai Caroline med 5-0. Klassen blev vundet af engelske Aimee Sell foran Anne-Sofie fra landsholdet. Sempai Caroline tabte til Aimee men vandt derefter 5-0 og siden 3-2 over den svenske landsholdskæmper Elin. Bronzekampen tabte hun til sempai Cecilie. Sempai Rikke Linck vandt først 5-0 og tabte så knebent 2-3 i en spændende dyst mod svenske Mia Karlsson.

Kata senior mænd: her røg sempai Christian Dalgaard ud i første runde til en bedre modstander.

Kata junior kvinder: det blev bronze til sempai Rikke efter 4-1 og 3-2 over de to landsholdskæmpere Frederikke Madsen og Elin fra henholdsvis Danmark og Sverige. Aimee Sell var for stor en mundfuld i semifinalen til gengæld blev bronzekampen vundet overbevisende 4-1. I samme pulje startede sempai Caroline med at vinde 5-0 men tabte så 2-3 til Natascha fra Gladsaxe som overraskende ikke gik i finalen.

april_2013_2

Kata junior mænd: her havde klubbens 2 landsholdskæmpere en god dag. Efter 3 sejre stod sempai Christian pludselig i finalen hvor han tog 2 flag mod den dygtige svensker Lowe. En stærk sølvmedalje. Sempai Johannes Samsom kom også godt fra start med 5-0 og 4-1 inden han tabte til Lowe. Bronzekampen vandt han sikkert 5-0. Tillykke.

Kata kadet kvinder: sempai Frederikke Bjerring var flyvende i dag. Det blev til guld med 5 sejre på stribe (5-0 i finalen) men vigtigst var nok den moralske sejr da hun besejrede den forsvarende nordiske mester, Lina Wåglund med flagene 4-1. Det må du gerne gentage til NM her i midten af april.

Kumite mænd +84 kg: sensei Peter gjorde comeback som optakt til DM og senere på året stilarts-VM. I første runde vandt han overlegent på baggrund af et stærkt mae-geri og senere en god sparkefinte som gav 3 points og straf for skuespil til modstanderen. Herefter kunne man godt se at der manglede lidt rutine på gulvet så det blev til lige ved og næsten. Kampegenskaberne er helt intakte men det er klart at man skal vænne sig til selve det at kæmpe under regler. Det bliver spændende at se til DM.

Kata piger 13 år: Melina Kazakidis havde trukket den forsvarende danmarksmester i første runde. Hun gjorde det meget flot og kraftfuldt men tabte desværre 2-3. Da der ikke var opsamling i klasserne under 16 år blev det ikke til flere kampe.

Kata drenge 12 år: en lidt sjov oplevelse da alle drengene tabte 2-3 i lidt tvivlsomme kendelser. Dette gjaldt både Victor Søndergaard, Nikolaj Troest og Emil Enevoldsen. Kun Frederik Fuhs kom gennem første runde hvorefter han tabte….tjaah 2-3 selvfølgelig.

Kata drenge 11 år: her blev vist fine takter fra Alexander Thurau. 4-1 og 4-1 før han tabte sikrede ham en fortjent bronzemedalje. Tillykke.

Kata piger 10 år: Anna Enevoldsen kæmpede sig vej til finalen gennem flotte sejre mod dygtige modstandere. Flagene blev 4-1, 5-0 og 3-2. En spændende finale endte desværre 2-3 den forkerte vej. Sølv til Anna.

april_2013_3

 

Schwiss Open (kategori 4)

Klubben havde 8 udøvere med fra katalandsholdet til dette stævne. For nogle var stævnet ekstra vigtigt da det var udtagelsesstævne med henblik på U21 VM til november. Det blev til guld, sølv og 2 bronze.

Senior mænd

Sempai Thomas Noringriis var dagens mand da han tog guld i denne klasse med hele 77 tilmeldte. Cifrene var suværene: 5-0, 5-0, 5-0, 5-0, 3-2 og 5-0. Fantastisk resultat. Sempai Christian Dalgård tabte 1-4 til en schweizer.

Ungsenior mænd

Sempai Thomas stillede også op i denne klasse som lå lige efter senior. Kræfterne var vist ved at være opbrugt så efter 5-0 i første runde tabte vi 2-3 til Felix Falk fra Sverige som senere vandt bronze.

Junior mænd

Sempai Andreas Ekkert startede fint med at vinde 4-1 med kataen annan. Herefter tabte han 1-4 til gankaku, vandt så efterfølgende 3-2 i opsamlingen mod en russer men tabte bronzekampen meget knebet 2-3 til gankaku igen. Husk man kan ikke parere gankaku er der et gammelt shito-ryu ordsprog der lyder…Sempai Christian tabte desværre 1-4 med unshu til en landsholdskæmper fra Luxembourg.

Kadet mænd

I en stor pulje måtte Lukas Ekkert se sig besejret 2-3 af en schweizisk modstander som tabte runden efter til Ukraine. Det er den slags marginalkampe man skal have på sin side for at komme til de sjove kampe.

Senior kvinder

Sempai Rikke Linck startede godt med at vinde 3-2 over en italiener men tabte så 2-3 med sin unshu til en schweizer. Sempai Cecilie Bjerring vandt først 5-0 med nipaipo men tabte så 2-3 til en stærk tysker der senere tabte semifinalen 2-3 til den senere guldvinder. Det kunne have blevet til mere. Sempai Caroline havde en dårlig lodtrækning i en svær pulje, hun tabte 0-5 til den senere bronzevinder Sandra Mark og derfor ingen opsamling.

Ungsenior kvinder

Sempai Cecilie tabte igen 2-3 til en stærk tysker, hvilket man godt kan risikere på disse breddegrader. Hun vandt så sikkert opsamlingen 4-1 og 5-0 og sikrede sig en fin bronzemedalje.

Junior kvinder

Sempai Rikke var rigtigt godt kørende på trods af lidt sygdomsrester i kroppen: 5-0 5-0, 4-1 og 5-0 skaffede hende en finaleplads hvor hun måtte nøjes med sølv da hun tabte 1-4 til Melinda Mark fra Schweiz. Kæmpe tillykke med det flotte resultat. Sempai Caroline kom godt fra start og vandt 5-0 med kusanku dai i første runde men tabte så 1-4 til en schweizer runden efter.

Kadet kvinder

Sempai Frederikke Bjerring endte med at snuppe en bronze i denne klasse efter først at have tabt 1-4 til den senere guldvinder fra Italien. Opsamlingen blev klaret 4-1, 5-0 og 3-2. Godt gået.