2012

Basel open (Kat. 4) 20-21. Okt.

Ved dette svære stævne lykkedes det for både for og at vinde en i et hårdt felt. En stor bedrift som altid ved disse kategori 4-stævner. Tillykke fra klubben.

sempai Rikke sempai Thomas bronzemedaljeNorth Bohemia GP (Kat. 3)13. Okt.Status: 3 guld, 2 sølv og 6 bronze fordelt på 10 deltagere: her gik det rigtigt godt for . På forhånd var odds imod ham da stævnet er ret svært for en brunbælte, specielt når man lige er fyldt 12 år. Men det generede ikke Nikolaj som viste nogle af sine bedste kataer. Dommerne syntes godt om dem så det blev til hele 4 sejre på stribe inden han tabte i semifinalen. I bronzekampen tabte han desværre 1-2 men var vist også begyndt at løbe tør for kataer (pinan sandan ) da der skulle vises ny kata hver runde.

Drenge 12-13 år kata 

Nikolaj Troest: startede planmæssigt ud med at vinde 3-0. Herefter blev det et hæderfuldt 1-2 nederlag til den tjekkiske landsholdskæmper og senere guldvinder. I opsamlingen blev det desværre også 1-2 men en godkendt top 8 placering. lagde ud med to sikre sejre, tabte siden semifinalen 1-2 men vandt så bronzekampen 3-0. Tillykke.

Kadet drenge kata 

sempai Christian Dalgaard Lukas Ekkert: her blev det dansk parademarch idet vi tog af os guld, sølv og bronze. Guldet gik desværre ikke til Dragør men til Frederikke Madsen fra Nykøbing som slog både og 2-1. Begge piger fik ellers 3 fine sejre hver – sølvet gik til sempai Caroline og bronzen til sempai Frederikke.

Kadet piger kata

sempai Frederikke Bjerringsempai Caroline Dalgaard: her gik det over al forventning for . Tre gange 3-0 og så stod han vupti i finalen som han dog tabte klart til en bedre modstander. En rigtig flot sølvmedalje til sempai Johannes som har udviklet sig tydeligt det sidste halve år.

Junior drenge kata

sempai Johannes Samsom: lad os bare sige det med det samme, det var ikke dagen for : hun startede med at tabe 1-2 lidt uforstående men fik kæmpet en bronze i hus. tog sig af guldet med sejre på 3-0 og 2-1. I finalen vandt hun med en stærk Chatan Yara Kusanku.

Junior piger kata

sempai Cecilie Bjerring Sempai Rikke Linck: deltog også her for lidt ekstra erfaring. Han tabte første runde men fik øvet sig i sin Gojushiho. tabte 1-2 til en meget dygtig Marek Pohanka fra Tjekkiet men fik tilkæmpet sig en fortjent bronze med en stilren Chatan Yara Kusanku. Guldet gik til trods en mindre skade. Undervejs fik han taget hævn over tjekkiske Karel Imrisek som er en meget dygtig fyr der blandt andet vandt Austrian Junior Open tidligere på året. I finalen viste sempai Christopher en virkelig veludført Paiku og vandt overbevisende. Godt gået.

Senior mænd kata 

sempai Johannes Sempai Thomas Noringriissempai Christopher Rohde: klassen her var en næsten tro kopi af junior klassen bortset fra at der var lidt flere deltagere så begge piger vandt en runde mere. Resultatet var dog det samme: bronze til og guld til . En stor triumf for sempai Rikke efter et skadesplaget forår og efterår, en stor og fortjent forløsning. Kæmpe tillykke med det dobbelte guld.

Senior kvinder kata

sempai Ceciliesempai Rikke Kumite kadet piger -54 kg: havde planlagt at forsvare sin grand champion titel fra sidste år så hun deltog også i kumite. Første runde gik lige efter planen: 8-0 efter 3 flotte spark. Så mødte hun en hård, dygtig og rutineret slovakisk pige som hun ikke kunne besejre. Bronze er stadig flot i en disciplin som hun ikke træner så ofte.sempai Frederikke

Sydhavscup (kat 1)

22.sep.Så blev Sydhavscup rundet af med 5 medaljer til Itosu-Kai Dragør. Tak til alle forældre som var med til at heppe og holde lister. Flot kæmpet af alle de unge deltagere! Sydhavscup er et stævne hvor man som Itosu kæmper virkelig skal være på toppen for at overkomme Nykøbing kæmpernes hjemmebanefordel, så stor ros til alle de flotte kataer og den gode kampånd. Medaljetagerne blev Frederik Fuhs – Bronze i kata, Alexander Uggerhøj – Sølv i kata, Peter Hildorf, Guld i kata, Anna Enevoldsen – Guld i kumite og Emil Enevoldsen – Guld i kumite. Det var en fornøjelse at coache for jer alle sammen :)Sempai Victor.

Karate 1 – Frankfurt (kat 6)
22.sep.

Sempai Christopher var taget til Tyskland for at prøve kræfter med verdens bedste seniorer i et ufatteligt hårdt selskab som er stort set på højde med VM. På helt fantastisk vis vandt han to indledende runder inden han tabte til sin mentor og forsvarende verdensmester Antonio Diaz. I opsamlingen mødte han Tysklands kata-es og tabte. Tyskerne tabte siden bronzekampen så ingen skam at tabe til ham. Samlet blev det til en flot top 16-placering i et 77-mands stort felt!

Danmarksmesterskaberne 2012
21-22.apr

Klubben stillede atter talstærkt til dette års DM som blev afviklet i Helsinge Hallerne. 28 deltagere fra Dragør er et utroligt stærkt fremmøde når klubbens medlemstal kun er på cirka 50.

Samlet resultat af klubbens anstrengelser blev i år til 10 guld, 6 sølv og 11 bronze hvilket giver en samlet 3.plads til klubben kun overgået af kumite-storklubberne Sportskarate.dk fra Aalborg samt Greve. En helt fantastisk præstation af klubben til dette vores bedste DM nogensinde.

Kata Kumite

Guld Guld

 • Anna 9 år Sempai Nicole ungsenior
 • Sempai Andreas kadet Sempai Nicole senior
 • Sempai Johannes junior
 • Sempai Cecilie junior Sølv
 • Sempai Nicole ungsenior Anna 9 år
 • Sempai Christopher ungsenior
 • Sempai Christopher senior Bronze
 • Sempai Ann +35 år Victor S 11 år
 • Sempai Ann +45 år

Sølv

 • Victor S 11 år
 • Sempai Rikke junior
 • Sempai Thomas ungsenior
 • Sempai Thomas senior
 • Sempai Nicole senior

Bronze

 • Nikolaj 11 år
 • Alexander T 11 år
 • Melina 12 år
 • Alberte 12 år
 • Lukas kadet
 • Sempai Frederikke kadet
 • Sempai Caroline kadet
 • Sempai Cecilie senior
 • Sempai Malik +45 år

Kai Lundager Mindepokal for bedste allround kata og kumite præstation: Sempai Nicole Prevost

2012

 

Nordiske Mesterskaber (kat 3).
14.apr

Når jeg som landstræner ser tilbage på NM 2012 er der 2 overordnede betragtninger som giver flest refleksioner: den første er den dominans som Sverige og Danmark har i øjeblikket. De 12 finalister bestod af 6 svenskere, 5 danskere og 1 finne. Kigger vi bredere ud over alle medaljerne i kata blev de fordelt med 10 til Sverige, 8 til Danmark, 2 til Finland, 2 til Island, 1 til Norge og 1 til Estland. I finalerne havde Sverige marginalerne på dagen men når jeg kigger på det uudnyttede potentiale vi har i de danske klubber samt den udvikling både Danmark og Sverige har haft de seneste 2-3 år er jeg meget fortrøstningsfuld. Den anden observation går på hvilke kataer der blev vist i finalerne: 5*Chatan Yara Kusanku, 3*Suparinpei (heraf 2 i Shito-ryu version og 1 i Goju-ryu version), 2*Annan, 1*Gojuhiho (Shito-ryu version) og 1*Shihokusanku.

Female cadet: Caroline Dalgaard sølv, Frederikke Bjerring bronze

Frederikke startede med at besejre en ester 5-0 med Tomari Wanshu. Herefter tabte hun knebent 2-3 med Unshu til favoritten Lina fra Sverige som jeg ikke kan huske hvornår sidst har tabt en kamp. I bronzekampen vandt Frederikke sikkert 5-0 med Gojushiho over en norsk pige. Caroline vandt 5-0 over en finne med Kusanku Dai, herefter 3-2 med Unshu over en ester. I finalen led hun samme skæbne som Frederikke og tabte knebent 2-3 med Gojushiho til dygtige Lina (som vi for resten tager næste år…)

Male cadet: Andreas Ekkert guld, Christian Dalgaard ingen placering

Christian var hentet op fra Talentcenter Øst i kata som forstærkning til landsholdet til NM. Han tabte desværre 2-3 med unshu til nordmand der senere fik bronze. Andreas vandt første runde sikkert 4-1 (på trods af et vildfarent flag) med Nipaipo over en svensker. Da de var få i puljen gik han herefter til finalen som han i overlegen stil vandt 5-0 over endnu en svensker med Annan.

Female junior: Cecilie Bjerring sølv, Rikke Linck bronze

Rikke vandt første runde 3-2 over Island med Unshu i en dom vi ikke helt forstod. Herefter ventede favoritten Mia Karlsson som besejrede Rikke 5-0 på trods af en god Chatan Yara Kusanku hvilket var helt ok. Bronzen blev sikret med Nipaipo og en 5-0 sejr over en ester. Cecilie strøg til finalen med to gange 5-0; først med Annan over Estland, siden med Chatan Yara Kusanku over Elin fra Sverige. I finalen lavede hun et par mindre fejl i en Suparinpei som ellers kørte flot og tabte 1-4 til Mia Karlsson.

Male junior: Anders Rasmussen nr.5, Johannes Samsom ingen placering

Begge danskere endte med samme skæbne: de tabte til en islænding som senere fik bronze. Johannes røg ud 1-4 i første runde med sin Suparinpei. Anders fik 3 runder på gulvet i sin debut for Danmark til et titelmesterskab: først vandt han 3-2 med Jion over en finne. Næste runde tabte han 0-5 til den senere guldvinder fra Sverige med Enpi. I bronzekampen tabte Anders desværre 2-3 med Kanku Sho.

Female senior: Anne-Sofie Sørensen sølv

Sofie startede flyvende: 5-0 med Annan over Sverige og 5-0 med Chatan Yara Kusanku over Island. I finalen tabte hun 2-3 til Karin fra Sverige med Suparinpei i en lidt kontroversiel dom. Men Karin er dygtig så vi kan godt unde hende sejren J

Male senior: Christopher Rohde Skotte sølv, Thomas Noringriis bronze

Thomas startede ud med 5-0 over Island med Annan. Herefter tabte vi 0-5 med Chatan Yara Kusanku til favoritten Pasi fra Finland som er regerende mester. I bronzekampen lykkedes det at besejre Sam fra Sverige med 3-2 med et veludført Suparinpei. Christopher havde valgt Seienchin til første runde. Det gik fint, han vandt 5-0 over Island. Herefter ventede dygtige Jesse fra Sverige som sidste år fik sølv til Dutch Open. 3-2 til Christopher med Supainpai. I finalen måtte han også strække våben over Pasi som genvandt sin titel 5-0 trods en stærk Chatan Yara Kusanku fra Christopher. Men både ham og Thomas fik et par gode svenske skalpe den dag…

Swedish Karate Open, Malmø(kat 3).
24.mar

En del af klubbens kæmpere havde fundet vej over broen til dette efterhånden ret internationale stævner, som blev domineret af Danmark, Sverige, England og Rusland.

Sempai Andreas guld kata kadet

Sempai Nicole Prevost guld kumite senior

Sempai Caroline Dalgaard sølv kata kadet

Sempai Cecilie Bjerring sølv kata senior og sølv kata junior

Alexander Uggerhøj sølv kata 10 år

Sempai Thomas Noringriis top 8 kata senior

Sempai Christian Dalgaard top 8 kata kadet

Swedish Kata Trophy, Stockholm(kat 3).
24.mar

Sempai Rikke Linck havde valgt at tage turen til Stockholm denne lørdag. Hun nåede hjem og tog beundringsværdigt med som coach til Malmø om søndagen. Hendes egen præstation rakte til en bronzemedalje i junior og en top 8 i senior. Ud over de typiske nordiske kæmpere var nationer som Østrig og Tyskland med at øge sværhedsgraden ved dette stævne.

Swiss Open (kat 4).
25.feb

5 af klubbens landsholdskæmpere havde fundet vej til Zürich for at deltage i Schwiss Open. Det var et kæmpe stævne med over 1200 deltagere fra 27 nationer.

Sempai Thomas Noringriis: U21 mænd. Sempai Thomas vandt en fornem guldmedalje i en 15-mand stort felt med 8 forskellige nationer repræsenteret. 3 sejre på 5-0 med kataerne Seienchin, Annan og Suparinpei samt en 3-2 sejr over Luxemborgs landsholdskæmper i finalen med Chatan Yara Kusanku banede vejen for denne topplacering. I senior røg han desværre ud i første runde i et kæmpe felt med 58 deltagere fra 16 lande. Det kan nævnes at hans finalemodstander fra U21 vandt bronze her så vi kunne sagtens også have gjort os gældende i denne klasse.

Sempai Cecilie Bjerring: I klassen U18 piger var der 23 deltagere fra 6 nationer i puljen. Her vandt sempai Cecilie Bjerring bronze efter at have tabt 2-3 til den senere finalist Da Costa fra Luxemborg i første runde med Bassai Dai. Hun vandt efterfølgende 3 opsamlingskampe med Annan, Chatan Yara Kusanku (her slog hun den schweiziske landsholdskæmper Melinda) og slog så sempai Rikke i bronzekampen med Suparinpei. I senior startede hun med at besejre endnu en schweizisk landsholdskæmper Valerie 3-2 med Bassai Dai. Efterfølgende tabte hun 2-3 til en ukrainer som røg ud til Anne-Sofie fra landsholdet som vandt guld i puljen. Det rakte til top 8 i senior.

Sempai Rikke Linck: startede U18 klassen med at vinde 3-2 med Seienchin over en Schweizer, næste runde 4-1 over en ukrainer med Bassai Dai. Så 5-0 med Unshu over endnu en schweizer. Herefter tabte hun desværre til Da Costa med Chatan Yara Kusanku i semifinalen. I bronzekampen tabte hun som nævnt til sempai Cecilie med Nipaipo og sluttede på en flot femteplads. I senior tabte hun 1-4 med Bassai Dai til en spanioler der gik til finalen. Flot at tage et flag mod hende. Desværre tabte hun 1-4 i opsamlingen med Unshu mod schweiziske Melinda. I senior klassen var der 28 deltagere fra 12 nationer.

Sempai Andreas Ekkert: har været lidt uheldig med sine marginaler på det seneste på trods af at han er inde i en rigtig god udvikling med sine kataer. For mange 2-3 og for få 3-2 J Første runde i U16 drenge (hvor der var 38 deltagere fra 9 lande) vandt han 5-0 med Bassai Dai. Han tabte så 2-3 med Annan til Luxemborgs EM-deltager som efterfølgende slog Tjekkiets VM-deltager 4-1. Andreas banemand lavede desværre balancefejl i semifinalen så ingen opsamling til os. Stolpe ud!

Sempai Frederikke Bjerring: her i U16 piger var feltet meget stort (37 piger fra 8 lande). Første runde vandt hun 5-0 og tabte herefter knebent 2-3 til en franskmand som gik til finalen. Sempai Frederikke vandt første opsamling 5-0 med Kusanku Sho og tabte så igen med mindst mulige margen 2-3 med Unshu. En flot 7.plads som lugtede af mere.

Sydney International Open (kat 4).
18.feb

Sempai Christopher Skotte Rohde: er på studieophold i Australien så benyttede lejligheden til at tage til dette stærkt besatte stævne. I U21 klassen vandt han en suveræn guldmedalje og i senior-klassen måtte han strække våben overfor den meget dygtige australier James Giuliano i finalen. Sølv i senior.

U21 EM Baku 2012 (Kat 6)
10-12.feb

U21 EM Baku, Azerbaijan – gode præstationer men skuffende resultater

10.-12. februar 2012

5 kata-kæmpere fra klubben var rejst til Azerbaijan sammen med trænere, supporters og 17 kumite-kæmpere for at repræsentere Danmark ved U21 EM 2012. De leverede alle varen men fik desværre ingen resultater med hjem. I kumite fik Danmark ved Sif Bay fra Greve.

Sempai Frederikke Bjerring: som nylig kadet var hun med til sit første mesterskab. Vi vidste godt på forhånd at chancerne var små i denne pulje. Hun fik fyret en god Bassai Dai af mod en italiener som vandt fortjent 5-0. Hun gik senere til finalen og vandt sølv så sempai Frederikke fik muligheden for at vise Unshu i opsamlingen. Hun mødte en serber som viste Unsu og vi tabte 0-5. På papiret giver det en top 8 som ikke helt svarer til niveauet men tit går det jo også den anden vej hvor man får et dårligere resultat end ens niveau giver mulighed for. Slovakiet vandt guld foran Italien, Portugal og Ukraine.

Sempai Andreas Ekkert: stillede op som kadet. Her mødte han en Bosnier som udførte Jion. Sempai Andreas lavede en stærk og stilsikker Bassai Dai som virkede noget bedre så vi forventede noget der lignede en 4-1 sejr. Desværre tabte vi 2-3. Bosnieren vandt sin næste runde 5-0 og tabte herefter til en tyrker som vandt bronze. Så selvom sempai Andreas havde niveau til top 8 fik han ingen placering. Klassen blev vundet af Spanien foran Belgien, Tyrkiet og England.

Sempai Rikke Linck: havde i junior-klassen trukket tjekken Veronica. Vi lavede en stærk Bassai Dai mod Seienchin. Vi havdesempai Rikke som snæver vinder men hun tabte 0-5 så dommerne mente noget andet. Lidt irriterende når man som coach kan se at stort set alle key points i SHITEI-kataen ikke bliver overholdt. Tjekken er rimelig dygtig men resultatet afspejler bestemt ikke styrkeforholdet. Tjekken sluttede senere i top 8. Klassen blev vundet af Spanien foran Portugal, Slovakiet og Serbien. Mia Karlsson fra Sverige sluttede som nr.5 med en god lodtrækning.

Sempai Johannes Samsom: var debutant og mødte en englænder i junior-klassen. Vi udførte Seienchin mod Bassai Dai. Sempai Johannes gjorde hvad han kunne men tabte fortjent 0-5 til en bedre modstander som senere sluttede i top 8. En fin præstation i et selskab som vi på forhånd vidste var en for stor mundfuld til at give drømme om placeringer. Frankrig vandt guld foran Tyrkiet, Rusland og Slovakiet

Sempai Christopher Rohde: er lige rykket op i ungsenior-klassen efter at have sluttet junior-klassen af med en fornem 7.plads til VM i Malaysia hvor vi blandt andet slog verdensmesteren fra Venezuela, fik 5 runder på gulvet og i praksis kun var 1 sølle flag fra en bronze. Denne gang havde han trukket den forsvarende U21-verdensmester fra Tyrkiet i første runde. Sempai Christopher valgte sammen med hans coach Antonio Diaz fornuftigt at bruge Seienchin mod tyrkerens Bassai Dai. Vi tabte 1-4 hvilket var ok mod en virkelig dygtig modstander. Så skulle vi vente på opsamlingen men da tyrkeren tabte næste runde mod den forsvarende europamester fra Spanien 2-3 med et noget tvivlsomt katavalg var stævnet pludselig slut for sempai Christopher. Det er bestemt ikke første gang at han har været blandt de 4 bedste men har endnu den første medalje til gode. Næste gang…Spanien genvandt sin EM-titel foran Rusland, Tyrkiet og Slovenien.

GP Croatia 2012 (Kat 4)
22.jan

Sempai Cecilie i senior – top8

Sempai Andreas i kadet – top5

Sempai Frederikke i junior – top8

Austrian Karate Championship Cup 2012. (Kat 3)
21.jan

Sempai Thomas – top5

Sempai Frederikke – ingen placering.

 

Graduering december 2012

Lørdag den 1. december blev der afholdt graduering i Bosatsu og følgende blev gradueret:

Graduering december 2012
Lørdag den 1. december blev der afholdt graduering i Bosatsu og følgende blev gradueret:

1. kyu -2:

 • Victor Søndergaard

1. kyu:

 • Melina Kazakidis
 • Emil Enevoldsen
 • Alberte Fogh Schmidt
 • Nikolaj Troest
 • Emil Enevoldsen

2. kyu:

 • Marthe Bornø-Aarseth
 • Isabel Nygaard Edwards

3. kyu:

 • Anna Enevoldsen

4. kyu:

 • Frederik Fuhs Petersen
 • Maria Rosenhagen

5. kyu:

 • Peter Hannibal Hildorf
 • Theodor Uggerhøj
 • Victoria Appel Vediksen

8. kyu:

 • David Meinhardt Scheurer
 • Frederik Tots
 • William Bornø-Aarseth
 • Magnus Møller

9. kyu:

 • Marcus Johnsen
 • Maria Victoria Ridder
 • Helena Isabella Ridder
 • Astrid Marie Hildorf
 • Anders Cort Rasmussen
 • Josephine Christiansen

Godan:

 • Sensei Tejs Damkjær

Sandan:

 • Sempai Mia Ravnsbæk Carlsen

STORT TILLYKKE TIL ALLE

Et historisk resultat af karateklubben til VMItosu-Kai Karate Dragør var repræsenteret i både herre-og dameklassen ved senior VM i karate 2012 i Paris. Bare det at være udtaget til et sådant mesterskab er en fantastisk oplevelse for Christopher Skotte Rohde og Cecilie Bjerring.

De stillede op i disciplinen kata som er en opvisningsdisciplin. Omkring 60 af de bedste udøvere fra hele verden deltog i deres klasser så det var på forhånd op ad bakke. Alligevel overgik de to 18-årige udøvere sig selv i en disciplin hvor man normalt først topper omkring de 30 år.

Christopher startede med at vinde sine 3 indledende runder og nåede helt til kvartfinalen inden han tabte til en japaner som siden vandt bronze. Cecilie kæmpede sig hele vejen til en bronzekamp hvor hun tabte til en amerikansk pige.

Danmark er et meget lille karateland og Dragør har kun omkring 60 medlemmer derfor er det uhørt at netop disse to dygtige udøvrere leverede det absolut bedste danske karateresultat i kata nogensinde!

Et kæmpe tillykke til disse to hårdtarbejdende unge mennesker fra hele klubben.Landstræner og klubtræner Tejs Damkjær Foto: Jesper Andersen, KarateNews

Årets Karate-Do 2012

Årets karate-do bliver uddelt til en person på hvert hold som efter bedste evne lever op til kravene omkring engagement, høflighed og respekt – dyder som vi værdsætter i Itosu-Kai Karate-DoI år gik Karatedo’en til:

 • Begyndere børn: Victoria Veidiksen
 • Øvede børn: Emil Enevoldsen
 • Voksne: Marthe Bornø-Aarseth

  Karatedoen blev overrakt til Dragør Cup

Igen i år blev der afholdt et super godt Dragør Cup og i år blev det afholdt på Vierdiget skole.

Resultater fra 13. Dragør Cup 2012:

Lavt graduerede

 • Guld:Peter Hildorf
 • Sølv:Josephine Christiansen
 • Bronze:Victoria Veidiksen

Kata 

 • Guld:Victoria Veidiksen
 • Sølv:Anders Cort Rasmussen
 • Bronze: Frederik Tots
 • Bronze:Magnus Møller

Kumite

Bronze: Theodor Uggerhøj

Højt graduerede

Kata

 • Guld:Alberte Fogh Schmidt
 • Sølv:Emil Enevoldsen
 • Bronze:Nikolaj Troest
 • Bronze:Melina Kazakidis

Kumite

 • Guld:Nikolaj Troest
 • Sølv:Victor Søndergaard
 • Bronze: Alberte Fogh Schmidt
 • Bronze:Melina Kazakidis

I år gik WAABEN-POKALEN til

 • VICTORIA VEIDIKSEN

Og

 • STRØBEK-POKALEN

til

 • NIKOLAJ TROEST

Czech GP (Kat. 4)

27-28. Okt.

Kadet drenge

Her havde hverken eller held i sprøjten. De tabte begge første runde med bassai dai hh. 2-3 og 1-4 så de må tage hævn en anden dag. Lukassempai Christian

Kadet piger

Sempai Frederikke fik en hæderlig top 8 placering efter at have vundet 5-0 med bassai dai og siden tabt 1-4 med gojushiho. Det kunne have blevet til mere. På det andet areal gik det bedre for . Først vandt hun 3-2 over en dygtig slovak med bassai dai. Så blev det til 5-0 med seienchin over en tjekkisk pige. I kvartfinalen valgte hun at fyre unshu af og det rakte til en smal 3-2 sejr over endnu en tjekke. I semifinalen havde vi vurderet at hun var bedre teknik for teknik end hendes slovakiske modstander så vi valgte kusanku dai mod chatan yara kusanku. Satsningen lykkedes og med 3-2 stod hun pludselig i finalen. Her lavede hun gojushiho med måtte lide et 1-4 nederlag som der ikke kunne stilles spørgsmålstegn ved. En fantastisk som må betegnes som hendes bedste resultat til dato. sempai Caroline sølvmedalje til sempai Caroline

Junior piger

Sempai Cecilie havde en god dag i denne klasse. Hun lagde ud med seienchin og besejrede en dygtig ungarnsk landsholdskæmper 4-1. Herefter slog hun Maja fra Gladsaxe 5-0 med Annan. I semifinalen vandt hun 3-2 over Natascha fra Gladsaxe med Chatan Yara Kusanku og var herefter i finalen som hun tabte klart 0-5 til en slovak der tidligere vandt EM for kadetter. . havde en dag hvor tingene ikke gik hendes vej. Først tabte hun 0-5 til den førnævnte slovak med bassai dai. Slovakken var dygtig men fik generelt alt for mange flag. Hun virkede som en forhåndsfavorit. Samtidig havde fået en pludseligt opstået mulighed for at stille op i junior. Så med en halv times forberedelse gik hun på guldet og slov Melinda Mark fra Schweiz 4-1 med bassai dai. Melinda er deres bedste juniorkæmper og vandt Basel Open for blot en uge siden. Herefter tabte sempai Frederikke til slovakken 0-5 med unshu. I opsamlingen tørnede de to klubkammerater sammen og det endte med 3-2 til sempai Frederikke med gojushiho over nipaipo. I bronzekampen tabte hun 1-4 med tomari wanshu til den næstbedste slovak så en fornem femteplads i et meget skrapt selskab.En fin sølvmedalje Sempai Rikke sempai Frederikke

Junior drenge

Her gik det godt for . Han vandt 3-2 over en slovakisk landsholdskæmper med bassai dai i første runde. Herefter tabte han 1-4 til belgiske Tresegnie med chatan yara kusanku og det er ikke hvem som helst at tage flag fra. Han vandt senere klassen, fik også bronze i senior og er tidligere medaljetager fra VM. I opsamlingen vandt han han begge runder med hh. matsumura no bassai og annan overbevisende 5-0 og . Tillykke.  sempai Andreas sikrede sig en bronzemedalje

Ungsenior mænd

Her fik et ærgerligt 2-3 nederlag til en kæmper fra Luxemborg. Det kunne have blevet til mere med lidt medvind. sempai Thomas

Senior kvinder

Her var selskabet meget skrapt. tabte første runde 0-5 til en virkelig dygtig slovak som desværre kun nåede semifinalen. led samme skæbne i første runde med bassai dai til endnu en slovak som dog nåede finalen. I opsamlingen vandt hun 4-1 over en tjekke med nipaipo. Det rakte til en top 8 placering da hun tabte efterfølgende 1-4 med chatan yara til en belgier som hun godt kunne have slået måske med en anden dommerbesætning.Sempai Cecilie Sempai Rikke

Senior mænd

Et vanvittigt hårdt felt gjorde det svært for som tabte 0-5 med bassai dai til en tjekkisk seniorlandsholdskæmper. tog et værdifuldt flag med belgiske Tresegnie som senere fik bronze med en veludført seienchin. sempai Andreas Sempai Thomas

Budo Nord Karate Open (kat 2)

Dagen startede ud med at Nikolaj Troest vandt guld i kata 11 år efter to 3-0 sejre med niseishi og rohai uden den store modstand. Så var det Albertes tur. Hun havde uheldigvis trukket den kommende guldvinder i første runde og på trods af en flot rohai tabte hun 0-3. Det kunne nemt have været blevet til sølv med en anden lodtrækning.

Senere på dagen startede kadetter, juniorer og seniorer. Både sempai Caroline og sempai Frederikke kørte sikkert igennem indtil de mødte Lina Wåglund fra Sverige. Hende kunne de ikke besejre i dag og Lina må nok betegnes som den nordiske kadetpige alle drømmer om at slå. Det lykkedes for sempai Frederikke sidste uge i Berlin men ikke i dag. Det endte med hh. sølv og bronze til sempai Frederikke og sempai Caroline.

Hos drenge kadet mødte Lukas og sempai Christian i anden runde efter at de begge sikkert var gået videre 5-0. I dag vandt sempai Christian og medaljevante Lukas måtte i dag gå tomhændet hjem. Sempai Christian fortsatte til finalen efter endnu en 5-0 sejr hvor han fik sølv efter at have lidt nederlag til landsholdskollegaen Magnus Bonnesen fra Odense.

Hos junior piger gik både sempai Rikke og sempai Cecilie sikkert til finalen efter 2 indledende sejre hver. Guldet gik til sempai Cecilie som udførte Chatan Yara Kusanku i finalen mod sempai Rikkes nipaipo. I senior kvinder havde sempai Rikke valgt at trække sig da hun døjer med en let skade. Det viste sig hurtigt at skulle blive endnu en dyst mellem sempai Cecilie og svenske Mia Karlsson. Mia har trukket det længste strå de sidste mange gange – hun er forsvarende nordisk mester og tidligere EM-bronzevinder. Men sempai Cecilie har trænet hårdt og målrettet det sidste lange stykke tid og i dag blev det belønnet da hun på hjemmebane fortjent vandt 3-2 over Mia i finalen. Der var ikke et øje tørt…

Hos junior drenge var der kun to tilmeldte så sempai Johannes og sempai Andreas havde aftalt begge at lave sanchin mod hinanden. Det skabte lidt forvirring hos dommerne J og det hele endte med en sejr til sempai Andreas og mange smil på læberne. Det var god spas drenge..I senior puljen stillede de begge op igen og sikrede sig bronze efter rigtige gode kataer mod et par voksne svenskere på et hæderligt niveau. Guldet gik dog suverænt til sempai Thomas der slog de yngre landsholdskæmpere Anders Rasmussen og sempai Andreas ud inden han vandt overbevisende i finalen over sempai Johannes´ banemand.

Finnish Open (kat 3) 8.-9.sep.


Hele 9 af klubbens kæmpere stillede op i Tampere til Finnish Open som samtidigt fungerede som udtagelsesstævne til landsholdets titelmesterskaber.

I seniorpuljen fik sempai Christopher guld. Det vigtigste var dog ikke medaljen men at han endelig fik slået den ellers ubesejrede (i Norden) Pasi fra Finland. Kæmpe tillykke. Sempai Thomas viste at militæret ikke havde forandret hans gode form, en bronze i skrapt selskab blev det til. På kvindesiden vandt sempai Cecilie bronze, hun tabte kun 1 enkelt kamp 1-4 til Karin, den forsvarende nordiske mester fra Sverige.

Hos juniorerne tog genvandt sempai Andreas sin titel med 3 sejre (Annan, Chatan YaraKusanku og Matsumura no Bassai) da han vandt over Lowe fra Sverige – denne gang bare i junior. Pigerne var generelt lidt i modvind til dette stævne men kæmpede bravt. Sempai Cecilie og sempai Rikke måtte begge se sig slået af svenske Elin. Sempai Rikke tabte desuden også overraskende til finske Nea og endte uden placering. Sempai Cecilie fik en sølvmedalje i en lille pulje med 4 landsholdskæmpere.

Kadetpuljerne var lidt større. Lukas og sempai Christian havde begge en god dag, de kom dog ikke helt til finalen men tog hævn og mødte i bronzekampen (der var kun 1 bronzemedalje til dette stævne). Her trak Lukas det længste strå og endte med medalje. Tillykke. Hos pigerne måtte sempai Caroline se sig knebent besejret af en svensk pige 2-3 som senere tabte til den nordiske mester Lina fra Sverige. Øv! Sempai Frederikke fik 3 sejre med Bassai Dai, Tomari Wanshu og Gojushiho før hun stod i finalen mod Lina. Desværre blev det ikke i dag hun fik lov til at vinde men hun kan trøste sig med at hun slog dygtige Frederikke Madsen fra Nykøbing undervejs.

Alt i alt: 2 guld, 2 sølv og 3 bronze.

Trolde Cup 2012

Itosu-Kai Dragør havde 12 unge deltagere med til Troldecup 2012. Alle 12 stillede op i kata og ud af de 12 stillede 4 af dem også op i kumite. Dagen startede med grupperne ’Kata Drenge 9-10 år’ og ’Kata Piger 10 år’. I ’Drenge 9-10 år’ stillede, stadig stævnegrønne, David M. Scheurer og Frederik Tots op. David var på i første kamp men måtte se sig besejret af en deltager fra søsterklubben Bosatsu, som senere vandt guldet. Men David var ikke ude af stævnet, han kom i opsamling og vandt en overlegen kamp om bronzen 3-0. Frederik Tots vidste stor sikkerhed i sin kata og kæmpede sig direkte i finalen hvor han måtte se sig ude til en stærk modstander, dog snuppede han en velfortjent sølvmedalje.

I ’Piger 10år’ stillede Anna Enevoldsen op for Dragør. Anna er ved at være en erfaren stævnedeltager og det skinner så sandeligt igennem. Anna var i stødet og startede med at vinde 2-1 og derefter 3-0. En helt igennem velfortjent guldmedalje til Anna var hjemme.

Dernæst var det ’Drenge 11-12 år’ og ’Piger 11-12 år’. I drengenes pulje var Alexander Thurau, Emil Enevoldsen, Victor Søndergaard, Frederik Fuhs og Nikolaj Troest. Emil Enevoldsen måtte se sig ude til en stærk deltager fra Nykøbing i hans første kamp. Det samme skete for Alexander Thurau i hans anden kamp, efter at have vundet sin første kamp 3-0 var det noget af en opvågning at tabe 0-3 til Nykøbing. Emil og Alexander fik dog chancen for at vise endnu en kata i kampen om bronze. Her blev det Alexander der vandt et tæt løb på 2-1. Frederik Fuhs var flyvende i hans første kamp og havde virkelig finpuset sin kata, desværre var det ikke nok til at besejre hans modstander fra Københavns Karate Klub som kun vandt en kneben sejr med 2-1. Victor Søndergaard kom godt fra start og vandt sin første 3-0 overlegent, men måtte i sin anden kamp se sig besejret af kæmperen fra Københavns Karate Klub. Der blev dog ingen opsamling for hverken Frederik eller Victor, for med Nikolaj Troest i stødet var der ingen der skulle stå i vejen mellem ham og en finale. Nikolaj startede med at vinde 3-0 over en deltager fra søsterklubben Bosatsu, og smed derefter kæmperen fra Københavns Karate Klub ud med en sejr på 3-0. Nikolaj stod derefter i finalen mod kæmperen fra Nykøbing som havde vundet overlegent over 2 af vores andre kæmpere. Desværre skulle de vise sig at Nykøbing løb med guldet i en kamp der kunne være gået begge veje, 2-1. Det blev til en flot sølvmedalje til Nikolaj.

I pigernes pulje havde vi Melina Kazakidis og Alberte Schmidt. Melina kom aldrig helt rigtigt fra start og måtte se sig ude efter første kamp. Alberte Schmidt kom hele vejen til semifinalen hvor hun tabte 1-2, det skulle dog ikke stoppe hende fra at hive en medalje med hjem. Det blev til en flot bronze for Albertes vedkomne.

Vores sidste deltagere i kata var Emma Meinertz som stillede op i puljen ’Piger 13-14 år’ og Lukas Ekkert som stillede op i ’Drenge 13-14år’. Emma kæmpede en flot første kamp hvor hun dog måtte se sig besejret til pigen som senere vandt guldet. Emma fik dog endnu en chance i opsamlingen, men måtte også her se sig ude efter første kamp. Godt gået Emma, du havde en hård pulje.

I drengenes pulje var det Lukas Ekkert der styrede slagets gang. Med den ene flotte kata efterfulgt af en endnu flottere var der ingen tvivl, Lukas var der for at vinde. Lukas vandt sine 3 kampe, 3-0, 2-1 og 3-0. En velfortjent guldmedalje.

Da kata puljerne var overstået var det blevet tid til Kumite. Her havde vi 4 deltagere. Anna Enevoldsen stillede op i puljen ’Piger 10-11år’ og Emil Enevoldsen, Alexander Thurau og Victor Søndergaard stillede op i ’Drenge 11-12år’. Anna vandt sin første kamp ved at udvise ro og stor psyke, i det sidste halve minut kunne Anna nøjes med kontraangreb da hendes modstander kun tænkte på at angribe og derved glemte alt om sit forsvar. Anna sluttede kampen 12-7. Dernæst skulle Anna i finalen mod en kæmper der havde vist lige så stort overskud og det blev en kamp på taktik og teknik. Desværre kom Anna bagud til sidst, i hvad der havde været en utrolig lige kamp. Anna tabte 4-7, men tog en velfortjent sølvmedalje.

Drengene fra Dragør var havnet i en hård gruppe. Med modstandere der var et hoved højere end dem selv skulle der arbejdes for sagen hvis de ville have forventninger om at nå langt. Alexander Thurau kæmpede som den mindste i puljen, en fantastisk flot kamp som han desværre måtte se tabt 4-5. Victor Søndergaard mødte den samme kæmper og måtte se sig ude 2-5. Victor og Alexander mødte så hinanden i bronze kampen, hvor Alexander løb med sejren 8-3. Emil Enevoldsen var i stødet. Han vandt sin første kamp 4-2 med flotte teknikker og et stort overskud. Hans anden kamp skulle dog hurtigt blive en neglebidder. Han skulle møde en kæmper der var et hoved højere end ham selv, fra søsterklubben Bosatsu, og som om oddsne ikke var imod ham allerede der, så har dommeren af kampen også rødder i Bosatsu. Emil tabte efter en lang og hård kamp 8-10. Et resultat der skulle have set anderledes ud nå man tager i betragtning af alle de 2-points spark han landede på modstanderen. Emil tog til takke med en bronze medalje og i alt blev det til 10 medaljer for Itosu-Kai Karate Dragør.

Sempai Victor Corde

Nye elever på Eliteholdet, Talentcenter Øst og Landsholdet.

Endnu engang har det vist sig at træning kan betale sig. Vi siger tillykke til alle:

Emil Enevoldsen og Alberte Fogh Schmidt er blevet optaget på Talentcenter Øst i Kata.

Lige inden vi gik på sommerferie blev sempai Christian Dalgaard optaget på Landsholdet i Kata.

Anna Enevoldsen er blevet optaget på klubbens interne Elitehold.

Godt gået alle fire.

Sydhavspokalen (Kat. 1)

Klubben havde 21 deltagere til dette katastævne på Falster. Det blev til 13 medaljer. Derudover vil jeg specielt gerne rose mange af de lavt graduerede som i mange tilfælde vandt både 3 og 4 kampe og endte lige uden for medaljerækken. En del af landsholdskæmperne havde meldt fra hvilket hænger sammen med uddannelsesniveauet blandt dommerne.

 • Sempai Victor Cordes bronze
 • Sempai Rikke Linck sølv plus bronze
 • Sempai Johannes Samsom 2 * bronze
 • Sempai Christian Dalgaard bronze
 • Sempai Caroline Dalgaard sølv
 • Lukas Ekkert bronze
 • Victor Søndergård sølv
 • Emil Enevoldsen bronze
 • Nikolaj Troest bronze
 • Alexander Thurau
 • Alexander Uggerhøj
 • Melina Kazakidis
 • Alberte Fogh Schmidt
 • Anna Enevoldsen guld
 • Emma Meinertz
 • Frederik Fuhs Petersen guld
 • Theodor Uggerhøj
 • Victor Vediksen
 • Peter Hildorf
 • David Scheurer
 • Frederik Tots

Tak til coaches sempai Rikke og sempai Victor

Salg af Lillebror lodder.

Stor tak til Rikke, fordi hun har taget initiativet og stået for ansvaret med salg af lodder. Og stor tak for hjælpen med salg af lodder til følgende medlemmer:

 • Alexander Uggerhøj
 • Emil Enevoldsen
 • Victor Søndergaard
 • Lukas Ekkert
 • Clara Birn
 • William Bornø
 • Peter Hildorf
 • Frederik Fuhs
 • Isabell Edwards
 • Frederik Tots
 • David Scheurer
 • Alexander Thurau
 • Melina Kazakids
 • Alberte Schmidt
 • Nikolaj Troest
 • Anna Enevoldsen
 • Sofus Thorndahl
 • Maria Holst
 • Lucas Hagenflindt
 • Frederikke Bjerring.