Kodomo Cup Vest 2007

Itosu-Kai Karate Dragør stillede med 8 deltagere denne lørdag til stævnet i Aarhus som er et af de stævner Dansk Karate Forbunds har som erstatning for et regulært børne-DM. Resultatmæssigt gik det over al forventning. Vores deltagere stillede op i 17 kategorier og vi tog 17 medaljer, så fantastisk medaljehøst. Det skal nævnes at en række af landets bedste klubber ikke deltog så baggrunden var lidt billigere end normalt men man skal stadig huske på at det var et åbent stævne hvor alle landets klubber var indbudt og stævnet var ikke opdelt efter grad men kun efter alder. Udøverne leverede alle solide præstationer så det i sig selv kan de være stolte over. De fleste fra klubben tog derover dagen før og overnattede så der var også tid til at gøre det til en hyggelig social tur. Bosatsu klarede sig også flot – se mere på deres hjemmeside.

Frederikke Bjerring, 10 år, 5.kyu: kunne med en enkelt veludført Pinan Shodan hænge en guldmedalje om halsen mens det i kumite tog to kampe (som hun vandt suverænt 5-1 og 6-1) før hun kunne kalde sig dobbelt uofficiel danmarksmester i karate. Stort tillykke.

Johannes Samsom, 11 år, 4.kyu: den nybagte grønbælte var meget skarp i sine kataer: Rohai, Pinan Godan og Pinan Shodan så med 4 sejre og uden at afgive en eneste dommerstemme vandt han flot guld i kata. I kumite vandt han først 4-0 men tabte siden 2-6 til en meget dygtig men hård kæmper fra sportskarate.dk som desværre ikke blev straffet nok af dommerne. Det blev til bronze alligevel.

Andreas Ekkert, 11 år, 3.kyu: Andreas kunne også med 2 sikre sejre gennem kataerne Rohai og Pinan Godan gøre sig klar til finalen. Her måtte han på dagen bøje sig for klubkammeraten Johannes og sikre sig en fin sølvmedalje.

Rikke Linck, 12 år, 3.kyu: vandt første katarunde 3-0 med Rohai og dernæst 2-1 med Jiin. I finalen tabte hun dog 3-0 men det gav stadig sølv. Guderne ville det at hun også skulle deltage i kumite og det gjorde hun flot. Første kamp vandt hun 1-0, hvorefter hun dog tabte 0-3. I opsamlingen mødte hun en modstander der ikke havde lyst til at kæmpe så efter at Rikke førte 2-0 trak hun sig og Rikke fik fortjent en bronzemedalje i kumite.

Cecilie Bjerring, 13 år, 1.kyu: vandt en sikker guldmedalje i kata efter 3-0 med Kusanku Dai og 3-0 med Kusanku Sho. I kumite vandt hun først overbevisende 6-1 med et par flotte chudan mawashi geri. I finalen gik intet hendes vej og hun tabte 1-2 i en kamp hun ellers styrede fra start til slut. Sølv til Cecilie der efterhånden har klatret op i hendes aldersgruppes superliga.

Sempai Christopher Rohde, 13 år, 1.dan: med stilsikre kataer var der ingen modstand for Sempai Christopher i kata. Han afgav ikke en eneste stemme og fik blandt andet afprøvet hans nye kata, Unshu med stor succes. I kumite tabte han knebent 1-2 til dygtige Emil Røpert fra Ishøj. I opsamlingen slog han en ligeledes dygtig kæmper fra Taifu med 6-2 og vandt derved bronze.

Stine Dølby, 14 år, 4.kyu: som 14-årig kunne Stine stille op i 4 kategorier. I kata vandt hun sølv for 14-årige og bronze i ungdom (14-15 år) mens hun i kumite vandt bronze for 14-årige men flot tog sølv i ungdomsklassen. 4 medaljer og stort tillykke.

Nicole Prevost, 15 år, 1.kyu: I kata var det kun Amalie fra Aarhus som viste sig at være en for stor mundfuld selvom Nicole afprøvede Bassai Dai. I kumite vandt hun 4-3 og 5-2, hvorefter huni finalen besejrede klubkammeraten Stine med sikre 7-0. Guld til Nicole.

Coaches sempai Mia og sensei Tejs

now07

Glade vindere fra Kodomo Cup Vest 2007
Resultater fra Dragør Cup 2007
11.november

Kata grøn og brunbælter:
GULD: Cecillie Bjerring
Sølv: Johannes Samsom
Bronze: Rikke Linck

Kumite grøn og brunbælter:
Guld:
Cecillie Bjerring
Sølv:Rasmus Raarup
Bronze: Andreas Ekkert

Kata hvid blå og gulbælter:
Guld:
Caroline Dalgård
Sølv:Cristian Dalgård
Bronze: Frederikke Bjerring

Kumite hvid blå og gulbælter:
Guld:
Christian Dalgård
Sølv:Frederikke Bjerring
Bronze: Victor Melander Vexø

Vinderne af vores 2 flotte vandrepokaler opkaldt efter klubbens 2 grundlæggere blev uddelt til den der klarede sig samlet bedst i både kata og kumite.

STRØBEK pokalen høje grader: Cecillie Bjerring
WAABEN pokalen lave grader: Christian Dalgård

nov07_2

Troldecup 2007

Mads Sørensen, 5.kyu: havde med vilje meldt sig til i en for svær pulje for at prøve kræfter med de hårde drenge. Det lykkedes. I både kata og kumite mødte han den skrappe Casper fra Roskilde som slog ham i begge discipliner. I kumite mødte han også Jannick fra Bosatsu da de kun var 3 i puljen. Så selvom han tabte en ellers fin kamp, kunne han stadig hænge en bronzemedalje om halsen.

Christian Dalgård, 6.kyu: kom videre til semifinalen i kata med pinan yondan, hvor Jonas fra Bosatsu ventede. Jonas vandt og vandt senere guld i klassen, så Christian fik en chance til i opsamlingen. Også her kom han videre men tabte så den afgørende bronzekamp. Ærgerligt. I kumite blev der tilladt alt for hård kontakt generelt til hele stævnet hvor dommerstandarden var mildest talt svingende. Christian fightede sig bravende flot til en sejr på 7-4 og måtte undervejs meget dramatisk spytte en tand ud (måske var den lidt løs i forvejen….). Desværre måtte han trække sig fra semifinalen da han var for mærket efter kampen til at fortsætte. Så bronzemedaljen der ellers lå lige til højrebenet glippede. Den kommer næste gang.

Johannes Samsom, 5.kyu: Johannes havde en rigtig fin dag i kumite, hvor han fik taget lidt revanche fra tidligere stævner. Han vandt sine to kampe meget tæt efter en disciplineret indsats hvor han virkelig lærte værdien af at lytte til sin coach og give sig 100 % i sine teknikker. Første kamp vandt han 5-4 og guldet blev hevet hjem med 3-2 i finalekampen. Stort tillykke. I kata vandt han første runde med sin nye kata rohai, men blev herefter besejret og kom ikke videre.

Stine Dølby, 5.kyu: Stine har også lige lært rohai og med den gik hun sikkert i semifinalen med 3-0. Herefter røg hun ud med pinan godan men kom stærkt tilbage i opsamlingen og vandt 2 gange i træk med rohai og endte derfor med bronze. I kumite kæmpede hun 2 flotte og hårde kampe i en lille pulje. Hun vandt ingen kampe men fik en masse erfaring og hår på brystet plus en bronzemedalje som trøst.

Cecilie Bjerring, 1.kyu med 3 streger: leverede som altid en god indsats. I kumite vandt hun en kamp 6-5 og tabte siden klart til dygtige Sif fra Roskilde. Det rakte til sølv. I kata banede to sikre sejre på 3-0 med kusanku sho og kusanku dai vejen til finalen, hvor hun meget knebent (læs: ekstremt knebent) tabte 1-2 og fik endnu en sølvmedalje.

Frederikke Bjerring, 6.kyu: var meget opsat til dagens stævne. I kata tabte hun 1-2 med pinan yondan (igen meget knebent) hvorefter hun skulle møde Caroline i bronzekampen. Det blev til sejr og bronze til Frederikke. I kumite var hendes klasse blevet slået sammen med de lidt ældre hvilket var en stor mundfuld. Frederikke giver den altid gas alligevel og selvom hun tabte 3-8 og 4-12 kan hun være meget stolte af sine kampe.

Caroline Dalgård, 6.kyu: tilhører sammen med Frederikke og Christian det nyeste skud på Dragørs stævnetræ og hun klarede sig også flot. I kumite var hun meget tæt på at ryge i finalen men tabte desværre 3-4 og måtte nøjes med bronze. I kata vandt hun sikkert sin første runde men tabte siden til Helena fra Bosatsu og derefter til Frederikke i bronzekampen.

Tak til forældre for opbakning – coaches sempai Johnny og sensei Tejs

Sydhavscup 2007

Dette var formentlig det største stævne nogensinde afholdt på dansk grund med over 500 deltagere. Selvom stævnet kørte på mange arealer blev det en meget lang dag. Vi mødtes i klubben 6.30 og var hjemme klokken 22. Stævnet var opdelt efter alder og grad men alligevel var der omkring 25-30 deltagere i hver pulje. Dragør endte dagen med 1 guld, 4 sølv og 6 bronze, hvilket var flot taget i betragtning klubbens beskedne størrelse, det høje niveau i dansk børne-og ungdomskarate samt det faktum at stævnet kørte uden opsamling. Mange af vores folk rendte således meget tidligt ind i favoritterne, hvilket normalt giver en ekstra chance for at kæmpe om bronzemedaljen. En stor tak til deltagere, forældre og de uopslidelige coaches…

Sempai Christopher Rohde, 1.dan: blev meget uvant slået ud i kata i første runde og var derfor opsat på revanche i kumite. Her styrede han flot igennem 3 sejre indtil han mødte Jannick fra Bosatsu i semifinalen der er regerende danmarksmester. Ved stillingen 3-3 og 3 sekunder tilbage var spændingen på det højeste. Begge havde fået 2 straffe for hård kontakt. Sempai Christopher farer frem med en god kombination der desværre rammer Jannick for hårdt i hovedet. Han bliver idømt straf og taber kampen. Begge var ulykkelige men kan være stolte af en flot kamp. Bronze til sempai Christopher.

Cecilie Bjerring, 1.kyu med 3 streger: ramte en favorit i kata og tabte desværre. I kumite gik det godt, hun vandt en ellers ikke nem kamp 7-2 på flot overblik. I semifinalen tabte hun knebent 2-3 og måtte nøjes til bronze. Stort tillykke. Hvornår er det Cecilies dag?

Nicole Prevost, 1.kyu: efter lidt begyndervanskeligheder i kata (kusanku do….) kom hun på rette kurs og efter 4 sejre stod hun i finalen mod ærkerivalen Louise fra Nykøbing. Nicole lavede en super kusanku sho og tabte så småt som 2-3, hvilket er en kæmpe sejr i sig selv. Sølv i kata. I kumite vandt hun første kamp sikkert 9-0 med stort overblik og flyvende ben. En perfekt timet uchi mawashi geri sikrede blandt andet 3 points. Næste kamp blev meget svær. Nicole mistede selvbeherskelsen lidt og det kostede hende sejren, idet hun tabte 4-5. Ærgerligt men måske lærerigt.

Rikke Linck, 3.kyu: lavede en flot pinan godan men tabte til favoritten fra Nykøbing. Hendes dag skal nok komme, det er bare med at fortsætte med at melde sig til stævnerne.

Andreas Ekkert, 3.kyu: med matsumora no rohai som sin sikre kata styrede Andreas hele vejen til guld i en stor pulje som krævede 5 ”ofre” undervejs. Stort tillykke.

Rune Nielsen, 4.kyu: er efterhånden blevet stævnevant. I kata vandt han 2 runder og sikrede sig bronze. I kumite var han meget tæt på at gå videre. Lidt variation kunne måske have reddet ham fra sit 2-3 nederlag. God indsats.

Sebastian Lambek, 5.kyu: mødte en god modstander i kata og røg desværre ud.

Stine Dølby, 5.kyu: tabte 1-2 med en ellers god kata. Svær lodtrækning så hun måtte gemme sin sult til kumite hvor hun flot fightede sig til en sølvmedalje og undervejs lærte nogle meget vigtige ting, såsom hvordan man håndterer en modstander der sparker meget samt vigtigheden af den rigtige afstand og timing.

Kristoffer Lambek, 5.kyu: er ikke så stævnevant så flot var det bare at stille op. Han klarede sig videre en enkelt runde i kata men havde ikke lige rutinen i kumite. Fightede dog flot og skal bare klø på.

Daniel Helal, 5.kyu: blev bedre og bedre i kata. 4 gange i træk vandt han 2-1 og skiftede mellem pinan godan og matsumora no rohai. I semifinalen vandt han 3-0 men måtte nøjes med sølv da han tabte finalen til en bedre modstander. I kumite vandt han først 4-1 men blev så besejret klart næste runde.

Johannes Samsom, 5.kyu: havde en lidt mindre god kata i forhold til sidste uges stævne. Ikke præstationsmæssigt men resultatmæssigt. Han tabte første runde i både kata og kumite, men er forhåbentlig klar næste gang til at tage hævn.

Christian Dalgård, 6.kyu: havde en god dag. Stor ros for hans koncentration og indsats. I kata vandt han 4 runder og endte med bronze. I kumite vandt han først 8-0, siden 4-2 men mødte så en lidt hårdere modstander. Dommerne straffede for hård kontakt, men det påvirkede Christian lidt så her er der noget at arbejde med. Han tabte desværre en meget spændende kamp 7-8.

Frederikke Bjerring, 6.kyu: kan være godt tilfreds med resultaterne. Hun strøg også igennem flere katarunder til bronze og i kumite befandt hun sig i finalen med 6-2 og 5-1 sejre. Desværre rakte det ikke hele vejen men sølv er meget flot, så tillykke med det.

Caroline Dalgård, 6.kyu: endnu en sikker bronzemedalje i kata efter 3 sejre. I kumite tabte hun 2-6 men kampen tippede flere gange til hendes fordel, men en tvivlsom 3-poinstscoring satte Caroline under pres og måtte satse mod slutningen. Er utrolig god til at lytte til sin coach så hun skal nok komme langt med hendes træningsindsats.

Joakim Lambek, 9.kyu: allerførste stævne kræver meget stort mod at stille op til. Så selvom han ikke kom videre kan han være stolt af sig selv.

Sensei Tejs

DM for ungdom 2007

Dragør stillede med 4 deltagere denne dag i Bavnehøjhallen som stod på 3 aldersklasser: ungdom (14-15 år), kadet (15-17 år) og junior (17-20 år). 3 af kæmperne, nemlig Rune, Daniel og Stine havde deres første kraftprøve med dette stævne og var bare med for at lære og for at smage lidt på niveauet hos de dygtigste herhjemme. Kun Nicole kunne stille lidt forventninger til sit resultat. Alle Dragørs deltagere leverede en fin indsats trods lidt beskeden opbakning. Bosatsu stillede også med en håndfuld der alle gjorde det godt. Læs mere herom på http://www.bosatsu.dk/

Rune Nielsen 4.kyu, ungdom: tabte i kata til sempai Thomas til Bosatsu og efter en fin start og føring i kumite endte Rune med at tabe sin kamp 2-10.

Daniel Helal 5.kyu, ungdom: vandt sin første katarunde med matsumora no rohai og sluttede derfor flot i top 8. Han tabte desværre sin første kumitekamp og glemte at holde sig til da der var opsamling. Det husker vi næste gang.

Stine Dølby 5.kyu, ungdom: tabte i første runde til den senere finaledeltager og fik derfor en ekstra chance i opsamlingen. Her vandt hun første runde før hun røg ud og kan være godt tilfreds. I kumite tabte hun 0-1 og med lidt mere erfaring i posen er det en kamp hun vinder næste gang.

Nicole Prevost 1.kyu, ungdom samt kadet: som 15-årig kan man deltage i 2 aldersklasser hvilket Nicole selvfølgelig gjorde. Lad os sige det med det samme – lodtrækningen kunne ikke have været dårligere. I kata vandt hun første runde før hun mødte favoritten Amalie der dog også trak det længste strå. Nicole måtte tage hævn i opsamlingen hvor hun sikrede sig en bronze. Hos kadetterne var de 5 bedste samlet i første halvdel af lodtrækningen så Nicole tabte til dygtige Pernille fra Roskilde som selv røg ud til Louise fra Nykøbing, derfor ingen opsamling til Nicole. Spændende i denne klasse var det at både Pernille og Amalie tog et flag mod Louise så der er rift om pladserne. I kumite ungdom vandt Nicole sikkert 8-0 i første runde og viste sit stadigt voksende repetorire af scorende teknikker. Herefter vandt hun 8-5 og var klar til finalen. Desværre nægtede stævnelægen at lade hendes modstander stille op så Nicole blev Danmarksmester uden kamp. Vi bilder os ind at hun havde vundet alligevel…..Hos kadetterne gik det også fint med sejre på 4-3 og 7-1. Men så ventede suveræne Carina fra Greve som med sin hurtighed og beslutsomhed vandt hele 9-1 over Nicole. I opsamlingen lykkedes det imidlertid Nicole at besejre Louise fra Nykøbing med 4-3 på overtid og sikre sig sin anden bronzemedalje. En stor dag for Nicole og ikke en præstation der kan gå helt ubemærket hen.

Coach sensei Tejs

Sydhavspokalen 2007

Nykøbing Falster Karate Center havde i år lanceret et nyt stævne som kun omhandlede kata. På forhånd var trænere blevet bedt om at liste deres deltagere som enten begyndere eller rutinerede i stævnesammenhæng. Dette viste sig at fungere udmærket. I begyndergrupperne var alle garanteret 2 kataer mens det var vind-eller-forsvind hos de rutinerede. Af andre nye tiltag kan nævnes at der blev udført holdkata samt at man gerne måtte melde sig til i sin egen aldersklasse plus en aldersgruppe højere. Alle Dragørs kæmpere var meldt til i 2 puljer. Alt sammen for at få så meget stævneerfaring som muligt.

Holdkata: Christopher, Cecilie og Nicole. Dragør stillede med absolut stærkeste opstilling. Holdet havde trænet kusanku sho og der var skarp konkurrence fra Nykøbing og Roskilde. Roskilde blev besejret med 3-2 i første runde, herefter blev Dragør skarpere og skarpere for hver runde og slog i finalen Falster med overbevisende 4-1. En meget prestigefyldt guldmedalje. En stor dag for de 3 Dragør-talenter som alle kom på gulvet hele 10 gange til stævnet.

Oliver Ryborg, begynder: vandt en enkelt runde i sin egen pulje men overraskede ved at vinde hele 3 runder og en bronzemedalje i den svære pulje. Flot gået med en stilren pinan nidan.

Frederikke Bjerring, begynder: hun var ganske enkelt flyvende med en pinan shodan fyldt med power. Hun gjorde rent bord i sin egen pulje; 4 sejre og guld men også i den svære pulje ryddede hun 4 modstandere af banen før hun måtte bøje sig med et knebent 1-2 nederlag. Det rakte dog til bronze alligevel.

Daniel Helal, begynder: skæbnen ville det at Daniel, som høstede 2 sølvmedaljer til Viking Cup, ikke havde sit bedste stævne. Kataerne (pinan shodan og pinan yondan) fejlede skam ikke noget men alligevel vandt han samlet set kun en enkelt runde i sin egen pulje og røg ud i 1. runde i den svære.

Stine Dølby, begynder: hun gjorde Frederikke kunststykket efter (måske skyldtes det at sempai Mia var coach i begge tilfælde?). Hun hamrede igennem 4 sejre med pinan yondan til guld i sin egen klasse og fik bronze i den svære klasse efter 3 indledende sejre.

Rune Afkjær, begynder: Rune fik lavet et par rigtig pæne pinan godan og jitte. I hans egen pulje vandt han fornemt bronze efter 2 sejre og i den svære pulje var de kun 2 deltagere. Arrangørerne havde bestemt at de skulle kæmpe bedst af 3 kampe men da Rune efter 2 runder havde vundet begge dyste med 3-0 var det overflødigt at kæmpe sidste runde og Rune kunne velfortjent hænge en guldmedalje om halsen.

Rikke Linck, rutineret: Rikke lå lige og svævede mellem begynder og rutineret og snyde er det sidste vi gør, så hun fik lov at prøve kræfter med de rutinerede. Hun klarede sig pænt men ikke med samme resultater som den sølv-og bronzemedalje hun hentede ved de sidste to Kodomo Cup stævner. Hun tabte 1-2 med jitte i sin egen pulje og klarede en enkelt modstander med pinan godan i den svære pulje før hun røg ud. Bare bliv ved.

Cecilie Bjerring, rutineret: er blevet så god at hun ligger lige under de allerbedste i hendes klasse. Hun vandt bronze i sin egen pulje efter sejre med jion og kusanku sho, hvorefter hun tabte 1-2 med kusanku dai. I den svære gruppe sluttede hun lige uden for medaljerne med et 1-2 nederlag med matsumora no rohai.

Nicole Prevost, rutineret: er efterhånden blevet frygtet af Nykøbing-pigerne. I sin egen pulje vandt hun suverænt 3 runder med stemmerne 3-0 med kataerne niseishi, jion og kusanku sho. Blandt andet slog hun den pige fra Roskilde der havde slået hende ved Viking Cup. I finalen ventede frygtindgydende Louise fra Nykøbing. Med sin hidtil bedste kusanku sho satsede Nicole alt og tabte 1-2, stor respekt for en stemme mod Louise hvis talent også rækker udover landets grænser. I den svære pulje var der få deltagere så med en enkelt sejr ventede minsandten Louise igen i finalen. Det blev en tro kopi, 1-2 nederlag til Nicole men samlet dobbelt sølv.

Christopher Rohde, rutineret: gjorde simpelthen rent bord i sin egen pulje. Efter 4 sejre (alle med 3-0) og kataerne kusanku dai, bassai dai og kusanku sho 2 vandt han suverænt guld. Han slog blandt andet Casper fra Roskilde i semifinalen som før har drillet ham lidt. I den høje gruppe mødte Christopher en utrolig dygtig kæmper fra Greve som var noget ældre og større end ham selv. Christopher måtte bøje sig 1-2 og nøjes med bronze.

Sempai Ann Prevost, rutineret: gik direkte i semifinalen for voksne og mødte Louise som ganske som ventet viste sig ubesejrlig. Det gav dog en bronze bare at stille op. I gruppen over 35 år var de 5 deltagere og kæmpede alle mod alle. Sempai Ann var helt ustyrlig og vandt alle 4 runder 3-0 med kataerne bassai dai, seipai, matsumora no rohai og seienchin. Flot guldmedalje til sempai Ann der viste vejen for de unge deltagere.

Tak til forældre for opbakning. Coaches sempai Mia, sempai Ann og sensei Tejs

Samlet set bød dagen på 6 guld, 2 sølv og 7 bronze som gjorde Dragør til stævnets næstmest vindende klub sammen med Københavns Karate Klub halsende efter Nykøbing på en suveræn 1.plads. Dragør har helt klart slået sig fast som en af de bedste ungdoms-kataklubber. Stævnet gav stor erfaring, i snit fik vores kæmpere hele 7 kataer på gulvet på en dag præget af store sejre og knebne nederlag. 75% af alle sejre var med samtlige dommerstemmer og omvendt var 75% af vores nederlag med dommerstemmerne 1-2.

juni07

Kodomo Cup Nord 02.06.2007

 

Efter lang tids målrettet træning drog Rikke Linck og Christopher Rohde Skotte fra Itosu-kai Karate Dragør til Aalborg for at deltage i Kodomo Cup Nord. I Stævnet deltog 155 drenge og piger i alderen 10 – 14 år.

Rikke, der er en charmerende pige med stor udstråling, kom med meget fine kataer hele vejen til finalen, til trods for at hun mødte modstandere med væsentligt højere bæltegrader end hende selv. I finalen mødte hun en dygtig og erfaren sortbælte, som hun måtte se sig slået af. Til trods for at hun udførte en meget flot Pinan Godan. Godt gået Rikke og et stort tillykke med sølvmedaljen.

Christopher, der er kendt for sin kraft og udstråling, har sammen med Sensei Tejs lagt en langsigtet træningsstrategi med yderligere fokus på præcision og hurtighed. Denne kombination lykkedes ved dette stævne i en sådan grad, at konkurrenterne end ikke var i nærheden af Christophers niveau. Christopher kunne glad modtage guldet og hermed vinder i Kata for 4. gang ved et Kodomo Cup. I alle de 4 indledende runder, gjorde han rent bord med dommerstemmerne 5 – 0. I finalen vandt han ligeledes meget overbevisende 5 – 0 med kataen Kusanku Sho. Et stor tillykke til Christopher med Guldet.

I Kumite er de dygtige coaches meget synlige på kamparealerne. Kumite er derfor meget svært uden coaches, som de begge desværre måtte undvære til dette stævne. Både Rikke og Christopher måtte se sig slået i kvartfinalerne efter et par meget tætte kampe, som endte uafgjort og måtte afgøres med første scoring i overtid, som desværre ikke faldt ud til deres fordel. Måske er det meget sundt, at børnene udtrykker ”Nu kunne jeg godt bruge min coach” for så sættes der nok ekstra pris på det store stykke arbejde der normalt udføres af klubbens coaches til stævnerne.

juni2

Alt i alt en super god dag, hvor glæden var stor som det ses af det vedlagte foto. Toppen af pyramiden, Rikkes maskot, fik i dagens anledning grønt bælte…

Viking Cup 2007


Rikke

Vandt sin første kata overbevisende med dommernes stemmer 3-0. Desværre tabte hun sin næste kata til en noget mere rutineret udøver fra Nykøbing Falster.

Rikke fortsatte i opsamlingen og sluttede på en flot 4. plads.

Rikke var i en meget blandet gruppe i kumite, hvor der var stort niveauforskel. Rikke vandt sin første kamp, fordi hun formåede at holde hovedet koldt og holde sig til taktikken. Rikke sluttede i top 8.

Cecilie

Viste storform i kata og kæmpede sig uden de store problemer til finalen. Finalen vandt hun suverænt 3-0. Guld til Cecilie.

Cecilie vandt sin første kamp i kumite overbevisende 3-0. Hun tabte desværre sin anden kamp til en lidt hurtigere kæmper. Cecilie kæmpede efterfølgende videre i opsamling, som hun desværre tabte i sidste øjeblik. Det var en spændende kamp og Cecilie havde ikke dommerens YAME på sin side. Cecilie sluttede i top 8.

Frederikke

Vandt sin første kata 3-0, men tabte sin anden til en lidt mere rutineret modstander 2-1. Frederikke beholdt sin gode kampgejst og kæmpede sig via opsamlingen sig til en tredjeplads, hvorved Frederikke kunne hænge en bronze medalje om halsen.

I Frederikkes gruppe var der kun 2 deltagere i kumite. Det understreger, at Frederikke skiller sig ud i forhold til sin alder ved, at hun har lyst til og tør at stille op i kumite. Frederikke kæmpede med stor gejst og vandt 5-1 over sin modstander. Guld til Frederikke.

Daniel

Brugte denne turnering på at finpudse Pinan Shodan. Det var godt at se, at han forbedrede sig for hver gang han var inde. Daniel havde en rigtig god udstråling. Daniel vandt sine 2 første kataer, men måtte se sig besejret i finalen. Men en velfortjent sølvmedalje til Daniel.

I kumite kæmpede Daniel også med stor entusiasme. Han vekslede mellem en del forskellige teknikker og viste stor kampgejst. Også i kumite vandt Daniel sine 2 første kampe, men tabte finalen. Daniel gik dog hjem med endnu en sølvmedalje.

Nicole

Lavede en flot og overbevisende Jion, som hun vandt 3-0 med i sin første kamp. Jion gav en plads til finalen, hvor Nicole lavede en flot Kusanku Sho. Desværre tabte Nicole 2-1 til en kæmper fra Nykøbing Falster. Sølv til Nicole.

Nicole var rigtig godt kørende i kumite. Det er tydeligt, at hun har udviklet sig meget. Hun vekslede godt mellem sine teknikker og lavede bl.a. en flot nedtagning til stor begejstring for publikum. Dommerne belønnede nedtagningen med en sanbon. Nicole vandt alle sine kampe og kunne hænge en guldmedalje om halsen.

Christopher

Viste igen stort potentiale og vandt sine 3 første kataer. Det er tydeligt, at Christopher har udviklet sig meget det sidste stykke tid. I finalen lavede Christopher en flot Kusanku Dai, men tabte desværre 2-1 i en meget lige kamp. Sølv til Christopher.

Christopher kæmpede nogle gode kampe i kumite, hvor han formåede at holde hovedet koldt. Christopher kæmpede sig vej til finalen, som han desværre tabte til en noget bedre kæmper. Sølv til Christopher.

Generelt

Samlet set blev det til 3 guld medaljer, 5 sølvmedaljer og 1 bronze.

Jeg synes, at alle udviste god opførelse, og det var en fornøjelse, at hjælpe så motiverede elever med at gøre deres bedste.

Tre kamparealer og én træner er dårlige odds, men det gik godt med stor hjælp fra forældrene – Så tak for hjælpen til jer.

Mange af eleverne havde arbejdet godt med deres nye turneringskataer, og det gav også et godt resultat at nogle elever havde fået en kata med et lidt højere niveau.

I kumite fandt en del af eleverne ud af vigtigheden af, at man kan bevæge sig. Det er noget som vi vil arbejde videre med i den daglige træning.

Alt i alt en god dag, som gav eleverne lidt med hjem som de kan arbejde videre med.

Coach Peter Heneberg

Flot resultat ved Kyu cup 2007

Til Kyu cup stillede vi med 15 deltagere, heraf 11 børn og 4 voksne. Coaches: Sempai Johnny og Sempai Ann. Dagen startede en smule forvirrende, idet der var stor uoverensstemmelse mellem deltagerlisten og kamplisterne, også til stor ærgrelse for arrangørerne. Til trods for dette kiks fik vi fordelt deltagerne på de forskellige arealer og sørgede for, at de var klar til at hente deres bedste præstation frem. Og det må siges til Gladsaxes ros, at de gjorde alt for, at alle deltagere fik en god oplevelse til stævnet. Vores kæmpere gjorde alle et rigtigt godt stykke arbejde. Især kan fremhæves Christian Dalgaard, som vandt en velfortjent guldmedalje. Læs de individuelle resultater nedenfor.

Lukas Ekkert lavede en meget teknisk fin kata men røg desværre ud i første runde til en højere gradueret. Men meget fin indsats!

Magnus stillede op til sit første rigtige stævne. Han startede ”Pinan nidan” til den forkerte side men havde fint overblik til at lade som ingenting, så han lavede bare kataen spejlvendt. Egentlig ret imponerende. Han tabte desværre sin første kata.

Frederikke var flot kørende med ”Pinan shodan” og vandt sine første to kataer sikkert. Hun røg ud i 3. runde men kom igen i 4. runde, hvorefter hun befandt sig i opsamlingen. Her gik det desværre lidt galt, for hun gik i stå længe nok til at blive diskvalificeret, selvom hun gjorde et bravt forsøg på at rette op det. Vi glæder os til at se Frederikke næste gang.

Caroline vandt flot sine to første kataer men tabte sin 3. runde og måtte se sig slået ud. Men hun har en god stil og skal nok få lov til at vinde nogle medaljer.

Christian Dalgaard tabte sin første runde i kata. Til gengæld imponerede han i kumité, hvor han deltog i en stor gruppe. Med en eminent kontra og et fint overblik kæmpede han sig hele vejen til guldet (i alt 7 kampe), om end det kostede en skadet finger og et ømt hoved. Stort tillykke!

Christian Bomberg stillede op i kata og tabte desværre sin første kamp, selvom han gjorde det godt. Han stillede også op i kumité men røg ud i første runde. Alene det at stille op som lavtgradueret er meget modigt!

Victor var flot kørende i kata. Han vandt sine første tre kataer, tabte én men kom igen i opsamlingen og vandt bronze på en ”Pinan nidan”, der sad lige i skabet. Meget sikkert arbejde!

Andreas vandt sin første runde med en sikker og kraftfuld ”Jitte”. Han tabte sin anden runde, men kunne til gengæld hente en meget fin bronzemedalje hjem i opsamlingen.

Daniel lavede en fin kata med masser af kraft men tabte overraskende 1-2 til en gladsaxe kæmper. Han stillede også op i kumité som den sidste (og trætte) kæmper fra Dragør. Han kæmpede bravt men måtte se sig slået ud af en mere rutineret modstander i første runde.

Cecilie, som er én af vores eliteudøvere, lavede en flot kusanku sho i sin første runde men røg ud i anden. Hun kom dog med i opsamlingen og og lavet et flot resultat. I kumité mødte hun i første runde en dygtig modstander og tabte på point. I anden runde lavede hun en fin kontra men tabte 1-2.

 Rune var nervøs på dagen, men trods nerver lavede han en udmærket ”Pinan godan”, som han tabte til en ”Bassai dai”. Også i kumité gjorde han det godt. Her kæmpede han bravt men tabte til en dygtig kæmper.

Nicole stillede op i en lille gruppe og kunne som forventet hænge en guldmedalje om halsen med en fin ”Kusanku sho”, som hun hentede frem i sidste øjeblik efter først at have vundet med ”Ni seishi”. I kumité kørte det ikke rigtigt for hende. Hun tabte sin første kamp 4-7, selvom hun i kamp mod sekunderne næsten lykkedes med en nylært nedtagning, som da også kostede en skade.

Lone havde desværre kun en enkelt modstander fra Nykøbing, som hun tabte til, selvom hun lavede en meget skarp kata. Alligevel kunne hun hænge en sølvmedalje om halsen.

Per lavede en meget fin ”Jion”, som han dog tabte 1-2. Senere kastede han lange blikke ned til herrernes kumité, som han vist fortrød, han ikke stillede op i. Også tak til Per fordi han hjalp til med coaching.

Stig, som stillede op i samme gruppe som Per, lavede en rigtig god ”Jiin”. Han tabte til sølvvinderen og kunne derfor pynte sig med en bronzemedalje, som han – meget mod sin vilje – var lige ved at skulle aflevere til Per, fordi dommerbordet havde byttet om på de to.

Alt i alt viste deltagerne god stil og god karate do.

Sempai Ann

 

Flotte resultater ved Kodomo Cup Øst 2007

Klubben stillede med 6 deltagere ved dette års uofficielle DM for 10-14 årige i Bavnehøjhallen. Stævnet havde mange deltagere med gennemsnitligt 40 i hver klasse så det var et stærkt felt i år. Alligevel slog både Dragør og Bosatsu til.

Johannes 10-11 år: stillede op med en hæderlig pinan shodan og viste gode takter men kom desværre ikke videre.

Stine 12-14 år: klarede sig videre med sin pinan shodan og da hun ligesom Johannes er ret ny i stævnesammenhæng er dette en fin præstation. I kumite tabte hun i overtid med et enkelt point. Gode takter.

Cecilie 12-14 år: som 12-årig er dette felt en stor mundfuld men Cecilie klør på med krum hals. Hun fik endelig has på en dygtig Ishøj-pige i kata med en stærk kusanku dai men røg desværre lidt tvivlsomt ud bagefter. I kumite er der ikke vægtklasser for pigerne og Cecilie har det med at ramme de store modstandere med lang rækkevidde. Hun prøvede alt hvad hun kunne men tabte 2-4. Til Cecilies fordel kan det siges at hun også er med i klassen de næste 2 år.

Rikke 10-11 år: har ikke meget stævnerutine men har udviklet sig meget på det sidste. Hun viste flotte kataer, specielt hendes pinan godan er blevet god. Derfor kunne Rikke med 4 sejre i 5 kampe hænge en fornem bronzemedalje om halsen. Stort tillykke.

Nicole 12-14 år: har længe været inde i en rivende udvikling i både kata og kumite. Nicole fylder snart 15 så dette var hendes sidste børnestævne (så kan I andre ånde lettet op….). Selvom Nicole havde en enkelt tæt kamp i kumite og flere tætte afgørelser i kata gjorde hun rent bord og blev dobbelt guldvinder i både kata og kumite. En enestående præstation af Nicole som bør være meget stolt. Der er dog stadig masser af arbejde på, så nu kigger vi fremad mod det sorte bælte og kadet-klassen som går fra 14-17 år. Her skal der arbejdes lidt med det graciøse og sikkerheden i kata samt alsidighed og større taktisk overblik i kumite. Kæmpe tillykke til Nicole.

Christopher 12-14 år: har haft dårlige forberedelser op til dette stævne og var også lidt halvsløj på dagen. Det kunne man dog ikke mærke da Christopher var konkurrenterne overlegen i kata og med specielt kusanku dai og kusanku sho var der ingen nåde. En sikker guldmedalje til Christopher som kun lige er fyldt 13 år. I kumite vandt han sikkert sine første kampe 8-1 og 5-2 og så mødte han en utrolig alsidig og sparkestærk kæmper fra Greve hvor Christopher måtte hive alle kræfterne frem før han tog stikket hjem med 5-4. Semifinalen gik let 5-0 og i finalen var han meget tæt på at gentage Nicoles kunststykke idet han var foran 3-2 kort før tid. Så blev den 3-3 og lige før slutfløjtet 3-4 til modstanderen. Ærgerligt men en meget flot sølvmedalje som skal ses i lyset af hvor lidt Christopher træner kumite.

Alt i alt en super dag for klubben med 3 guld, 1 sølv og 1 bronze. Specielt kan det nævnes at kata 12-14 år blev rent besat af Itosu-Kai Karate Dragør både for drenge og piger.

Et stort tillykke skal også gå til Bosatsu hvor Helena fik bronze i kata 10-11 år og sølv i kumite. Storebror Jannick var utrolig skarp i kumite og fik en meget fortjent guldmedalje. Vi er nogen der er glade for at han er kommet op i -55 kg klassen…..

Billeder fra Kodomo Cup 2007 i Bavnehøjhallen

feb07

Sensei Tejs, Nicole, Christopher, Rikke og sempai Ann

feb07_1

Nicole, Christopher og Rikke

feb_07_2

2 gange guld til Nicole

feb07_3

1 guld og en 1 sølv til Christopher

feb_07_4

Bronze til Rikke

Stort tillykke til alle