Klubmesterskab 2006

Dette års klubmesterskab blev en sand gyser i flere af klasserne. Stævnet forløb glat og uden forsinkelser.
Stor tak til alle dommere, officials, forældre og ikke mindst deltagere for at gøre det 7.Dragør Cup til en stor succes.

Kata lavt graduerede:

BRONZE          Frederikke Bjerring

SØLV               Daniel Wesch

GULD                Johannes Samsom

 Kumite lavt graduerede:

BRONZE          Christian Dalgård

SØLV               Ask Henriksen

GULD                Daniel Wesch

Kata højt graduerede:

BRONZE          Cecilie Bjerring

SØLV               Christopher Rohde

GULD                Nicole Prevost

 Kumite højt graduerede:

BRONZE          Rune Afkjær

SØLV               Christopher Rohde

GULD                Nicole Prevost

Der blev også traditionen tro uddelt to vandrepokaler opkaldt efter klubbens to stiftere, nemlig sensei Anne Waaben og sensei Povl Strøbæk.
De bliver givet til de deltagere hos hh. de lavt-og højtgraduerede der har klaret sig samlet bedst i kata og kumite. S
amtidig blev disse to stifteres 20-jubilæums i stilarten Itosu-Kai Karate-Do fejret som var sammenfaldende med klubbens 15-års jubilæum.

Waaben-pokalen: Daniel Wesch
Strøbæk-pokalen: Nicole Prevost

Kodomo Cup Vest

Itosu-Kai Karate-Do i Danmark har fået sin første kvindelige danmarksmester.

Nicole Prevost strøg helt til tops i kumite i klassen 12-14 år. Efter at have siddet over i første runde vandt hun sin første kamp 8-0 med sikre scoringer.
Modstanderen ville ikke fremad så Nicole måtte tage initiativet. Det gjorde hun så med slag både højt, lavt og i kombinationer.
Hun lavede også en flot nedtagning med efterfølgende 3-points scoring. Næste kamp var mod favoritten Amalie fra Aarhus.
Det blev en hård, men utrolig ren og teknisk kamp fra begge sider. Nicole kom let foran 4-0 hvorefter Amalie kom godt tilbage blandt andet
med et mawashi geri jodan til 3 points. De fulgtes ad til 6-6 og i forlænget tid var det Nicole der straks sprang frem og tog chancen med en flot
jodan tsuki ind over paraderne.
I semifinalen skulle Nicole lige vågne men kom flot efter det og lavede selv mawashi geri jodan til 3 points. I finalen mødte hun en
Gladsaxe-kæmper som ikke voldte de store problemer og Nicole kørte sejren i hus 7-3. Stort tillykke.
I kata kørte hun stort set lige så godt. Hun startede med 3 sejre med alle dommerstemmer med kataerne niseishi, rohai og jiin.
I semifinalen mødte hun en stærk Falster-pige som hun besejrede 2-1 med niseishi. Samme kata brugte hun i finalen hvor hun mødte
Amalie fra tidligere. Hun var dog en for stor mundfuld og vandt fortjent 3-0. Men sølv er ikke dårligt af en grønbælte i en klasse hvor de andre
favoritter alle er sortbælter.
Nicole kan stadig være med som barn til Kodomo Cup Øst til februar herefter er hun kun at finde i kadet-klassen som går fra 14-17 år.
Specielt i kumite er Nicole gået stærkt frem, hun har blandt andet høstet frugterne af kamptræning i Bosatsu og en plads på Kraftcenter Øst.

Christopher Rohde:
er lige rykket op i 12-14 års klassen og var derfor i hårdt selskab. Alligevel var han favorit i kata hvor klassen var
domineret af Itosu-Kai og Falster. Hans modstander udeblev i første kata og næste runde vandt han 3-0 med jion.
Dommerne var ikke så glade for Christopher den dag så den mindste chance for at give modstanderen en stemme blev udnyttet.
Han mødte efterfølgende sempai Thomas fra Bosatsu som leverede en fin seienchin.
Christopher vandt 2-1 og skulle møde stævnets anden favorit i semifinalen. I et tæt opgør med vidt forskellig stil tabte Christopher 2-1.
Ærgerligt da finalen ville have været væsentligt lettere end semifinalen. I opsamlingen vandt han 3-0 med jion og skulle møde Mikkel fra
Bosatsu i bronzekampen.Her vandt Christopher 2-1 med niseishi.
I kumite kæmpede han godt og vandt sin første runde. Herefter tabte han klart til den senere guldvinder, en meget dygtig kæmper fra Tilst.
I opsamlingen vandt han en hård kamp 3-1 og det lykkedes ham også her at kæmpe sig frem til bronze. Stort tillykke.

Cecilie Bjerring: var lige fyldt 12 år og det er et stort spring at komme op i en ny klasse. Hun kløede alligevel på med krum hals og leverede
en rigtig flot niseishi mod den ene favorit i kata. Desværre tabte Cecilie og da hendes banemand mødte den anden favorit i semifinalen og
selv tabte her var Cecilie ude selvom hun nok lå blandt de 5 bedste. I kumite er der ikke vægtklasser og det hæmmede Cecilie som mødte
en stor pige med meget lange arme. Cecilie taber 2-7 men har klart det bedste initiativ i kampen, springer flot ind og afleverer scoringer
der lige manger det allersidste stykke. Modstanderen får derfor meget lette scoringer hvilket var ærgerligt.

4444

DM junior/kadet (14-20 år)

Denne gang stillede Dragør kun med 2 deltagere i et danmarksmesterskab for de unge der var meget stærkt besat. Både toppen og bredden var blevet større og selvom stærke klubber som Nykøbing, Ishøj og Solrød stadig tager de fleste medaljer er der mange andre klubber der med enkelte kæmpere kan blande sig helt i toppen. Det er godt for udviklingen.

Camilla Jørgensen: I kata kadet tabte hun første kamp til en modstander hun kunne have slået. Men med ringe forberedelser er det op ad bakke. Så bedre held næste gang.

Nicole Prevost: I kumite kadet var klassen hårdt besat og da Nicole for første gang er med i den aldersgruppe (14-17 år) havde hun skruet forventningerne (men ikke indsatsen) ned. Hun vandt komfortabelt de første 2 kampe indtil hun mødte Carina fra Greve som er en bevægelig og hurtig kæmper. Efter regulær kamp stod den 3-3 og Nicole måtte bøje sig for en perfekt gyaku tsuki i overtid. Det er dog ingen skam at tabe til Carina som tabte knebent 4-5 til den senere guldvinder Jeanne fra Solrød og vandt selv bronze. I kata havde hun bye kamp i første runde og hun skulle så møde Ann-Katrine fra Nykøbing som sammen med klubkammeraten Louise dominerer klassen. Derfor valgte vi Nicoles svageste kata og satsede på opsamlingen. Det lykkedes fint, da hun med niseishi, rohai og jiin vandt sin opsamling og var klar til bronze. Med en sikker niseishi (hvor er tomoe uke…..) vandt hun en flot bronzemedalje som sammen med sin top 8 i kumite og sine 2 guldmedaljer fra sidste uges Sydhavs Cup vel luner lidt.

Sydhavs Cup 2006

Lørdag d. 30. september var der 13 deltagere fra Dragør til Danmarks største børne-og ungdomsstævne nemlig Sydhavs Cup arrangeret af goju-ryu med base i Nykøbing Falster. Sensei Tejs, sempai Jan og sempai Ann var med som coaches samt en masse støttende forældre.

Cecilie Bjerring: piger 10-11 år 5.kyu-dan kumite. Her viste hun fantastisk gå-på mod og skarpe håndteknikker og vandt sine 3 første kampe 13-5, 8-2 og 7-4. I finalen var kræfterne sluppet op men hun fik en velfortjent sølvmedalje. I kata var der kun 3 i gruppen så de kæmpede alle mod alle. Med 2 flotte jion og niseishi fik hun kæmpet sig frem til endnu en sølvmedalje.

Stine Dølby: piger 12-14 år 10.-6.kyu kumite hvor hun kæmpede utroligt bravt og med sikre gyaku tsuki vandt sine første 3 kampe meget tæt 9-7, 7-6 og 6-5. I finalen forsatte hun i samme stil og med 6-4 vandt hun guldmedalje i sit første stævne. Stort tillykke. I kata tabte hun 1-2 med en ellers flot pinan sandan.

Frederikke Bjerring: piger 7-9 år, 10.-6.kyu kata. Her var Frederikke simpelthen suveræn og vandt 4 kampe i træk med dommerstemmerne 3-0. Guld og en fejlfri indsats.

Sebastian Lambek: drenge 12-14 år, 5.-3.kyu kata. Denne pulje var meget svær og han røg ud i første runde.

Kristoffer Lambek: drenge 10-11 år, 10.-6.kyu kata. Efter 2 sikre sejre på 3-0 med pinan yondan og pinan shodan tabte Kristoffer knebent 1-2 i kvartfinalen. Godt gået.

Andreas Ekkert: drenge 10-11 år, 10.-6.kyu kata. Tabte desværre sin første runde men kommer sikkert stærkt igen næste gang.

Sempai Tanja Midtgaard: piger 15-17 år, 4.kyu-dan kata. I et meget stærkt felt vandt hun 3 runder med unshu, tomari bassai og niseishi. I semifinalen mødte hun rivalen Ann-Katrine fra Falster og trods en god unshu tabte hun til en bedre modstander. Bronzemedaljen var dog yderst velfortjent.

Lukas Løfqvist: drenge 7-9 år, 10.-6.kyu kata. Med en hurtig og eksplosiv pinan nidan vandt Lukas 2 runder og sluttede blandt de 8 bedste.

Lukas Ekkert: drenge 7-9 år, 10.-6.kyu kata. Lukas viste sig at være en rigtig giftig udøver af pinan nidan da han først kom i gang. Han fejede al modstand af banen og vandt 5 runder uden at afgive en dommerstemme. En suveræn guldmedalje.

Christopher Rohde: drenge 12-14 år, 5.kyu-dan kata. I klassen med alle sortbælter som for de flestes vedkommende er ældre end ham var der lagt op til et hårdt stævne for Christopher. Men som dobbelt danmarksmester for de lidt yngre giver han sig ikke på forhånd. I dag havde han kataerne niseishi, kusanku dai og jion med. Og det viste sig at være godt valgt. Han vandt i hvert fald 5 runder og sluttede af med i finalen at besejre Andreas fra Falster med kusanku dai. En meget stor guldmedalje og lige så stort tillykke. I kumite vandt han første kamp 9-1 men mødte så en fantastisk hurtig modstander som slog ham klart.

Nicole Prevost: piger 12-14 år, 5.kyu-dan kumite. Nicole havde vel nok sit livs dag. Hun var helt utrolig skarp i alle sine kampe og havde endda overskud til i finalen at lave en flot nedtagning der blev belønnet med 3 points af dommerne. Guld i et hårdt selskab da Nicole nærmest var lavest gradueret i gruppen. I kata hed gruppen 5.-3.kyu og med niseishi (som ny kata), jiin og rohai gjorde hun rent bord og blev dobbelt guldvinder i dette års Sydhavs Cup.

Alexander Dyreborg: drenge 15-17 år, 4.kyu-dan kumite. Dette var stævnets hårdeste klasse. Alexander vandt alligevel en enkelt kamp og da han sad over i sin anden kamp fik han en bronzemedalje ud af det selvom han tabte sin næste kamp. Godt fightet. I kata tabte han første runde.

Mads Sørensen: drenge 10-11 år, 10.-6.kyu kumite. Mads er nærmest kendt som Dragørs mister gyaku tsuki. Med dem vandt han flot 3 kampe og i semifinalen kæmpede han uafgjort og desværre for ham stemte dommerne på hans modstander så han måtte nøjes med bronze. Flot af Mads der har vist sig som en rigtig god kæmper.

Itosu-Kai tur til Malaysia

Undertegnede er netop kommet tilbage efter en uges ophold med sensei Rene Thyge og hans kone Jeanette samt sempai Michael Andersen fra Bosatsu. Formålet var et møde i Itosu-Kai indkaldt af Sakagami sensei med Itosu-Kai Malaysia som værter. Begivenheden blev afholdt i hovedstaden Kuala Lumpur som er på størrelse med København.

Malaysia er et fantastisk turistmål: der er billigt at bo der, både mht hotelophold, mad, transport (taxi) og souvenirs. De fleste folk snakker godt engelsk og er meget imødekommende så det er intet problem at finde rundt og klare sig. Malaysia er et multikulturelt samfund med blanding af oprindelig malaysisk befolkning, indere og muslimer da landet har været besat af mange forskellige folkefærd igennem dets historie, fx Kina, Portugal, muslimer, Holland og England. Landet blev først selvstændigt i 1957. Valutaen hedder ringgit og står i cirka 166 danske kroner for 100 ringgit. Der er masser af mulighed for at fylde ekstra kufferter op med både lokale souvenirs men specielt kopivarer såsom ure, tasker, sko, bælter og DVD’er. Derudover er Malaysia et naturskønt område med masser af jungle, dyreliv og religiøse lokaliteter. En god blanding af storby og natur. Klimaet er varmt og fugtigt men solen er tit skjult bag skyer (læs: smog) så varmen er til at holde ud. De sanitære forhold er ok men nogle gange skal man lede langt efter et ordentligt toilet hvilket også førte til nogle pudsige situationer, fx var en af de danske deltagere (ingen navne) nødt til at urinere midt på et gulv i et omklædningsrum og et par andre var lige ved at lade vandet i et muslimsk bederum.

Vi rejste torsdag d.10.august fra København og ankom fredag om aftenen efter 11 timers flyvning til Bangkok hvor vi havde 2 timers ventetid indtil vi fløj yderligere 2 timer til Kuala Lumpur hvor det igen tog os 2 timer at kommer igennem alle køerne i lufthavnen. Det blev derfor kun til en kort aftentur i det lokale slumkvarter, hvilket gjorde os lidt pessimistiske mht muligheder for mad og shopping men den pessimisme blev gjort til skamme de følgende dage da vi åbenbart blot havde valgt det dårligste kvarter af alle. Vi boede lidt uden for bymidten og fattigdommen der er til at få øje på. Glædeligt var det dog at vi stødte ind i den Canadiske delegation bestående af Mark (5.dan) fra honbu dojo og hans kone Gaila. Vi mødte også Sakagami sensei samt 4 andre japanske senseier (de var i alt omkring 10 japanerne) og allerede i lufthavnen havde vi mødt Sensei Colin fra Australien der alene repræsenterede sit land.

Lørdag stod den på shopping i Chinatown med den berømte indkøbsgade Petalling Street hvor der blev indkøbt en usandsynlig stor mængde Gucci-tasker og Rolex-ure samt DVD’er. Sempai Michael skabte stor jubel blandt de lokale både på grund af hans flittige shopping men også fordi han åbenbart ligner en lokal wrestler ved navn ”Stonecold”. Denne forveksling levede vi højt på indtil en lokal fandt ud af at Stonecold havde en flot sixpack på maven, hvorefter han tjekkede sempai Michael og………ja så var den superhelt afsløret.

Herefter tog vi hjem på hotellet og fik lidt massage. Om aftenen inviterede Sakagami sensei os på middag på det lokale hotel hvor sensei Rene og ham fik en lang snak omkring de europæiske forhold med engelske Helen som tolk (bosat i Japan og officiel sekretær for IKIF (Itosu-ryu Karate-do International Federation).

Søndag var der møde fra 10-17 med fremmødte fra Japan, Malaysia, Canada, Irland, USA, Sri Lanka, Indien og Danmark. Pakistan var der også – de blev senere på dagen officielt medlem af stilarten. Der blev valgt officials til IKIF blandt andet blev sensei Rene ikke overraskende valgt som ”director” af Danmark og undertegnede fik æren af at blive ”vice-secretary”. Det meste af mødet gik på detaljer omkring næste VM som bliver afholdt i Kuala Lumpur i august 2009. Det fremgik helt tydeligt at Danmark har en helt speciel plads (positiv) i Sakagami senseis og alle andres øjne. Det er en position der blev startet af sensei Leif og som nu bliver ført videre af sensei Rene. Sempai Michael deltog ikke i mødet men så var det godt at han kunne tage fru sensei med på shopping (læs: flere Gucci-tasker). Efter mødet var der officiel middag på en lokal restaurant hvor vi fik snakket med de andre deltagere og spist en masse seafood som ikke umiddelbart faldt i vores smag.

Mandag var der træning hvor vi efter en kort opvarmning gennemgik pinan kataerne samt sanchin og tensho. Sensei gjorde meget ud af at forklare grundstillingerne og paraderne samt fortælle lidt historisk omkring kata-rødder og det væsentlige i kata. Det blev også annonceret at en DVD er under udarbejdelse som kommer til at indeholde alle stilartens kataer. Det glæder vi os til!

Om aftenen fejrede vi Sensei Renes og Jeanettes sølvbryllup på Planet Hollywood med en ordentlig bøf for at kompensere for alt det ris og seafood vi havde spist. Det foregik inde midt i byen hvor der var mange finere handelsstrøg som stod i skærende kontrast til det kaotiske Chinatown.

Tirsdag stod den på lidt sightseeing. Først tog vi til verdens største overdækkede fuglepark, hvilket var ok men heller ikke mere. Herefter tog vi ind til centrum og tog op i et 421 m højt telekommunikationstårn med god udsigt over hele byen. Vi ville også have taget op i verdens højeste bygning, Petrona Towers, men man skal åbenbart købe billet fra morgenstunden. Herefter tog vi hjem til hotellet, hvor vi brugte træningscenteret og badede lidt i poolen. Vi sluttede af i Chinatown med endnu en gang kæmpeindkøb.

Onsdag var det afrejsedag så vi pakkede fra morgenstunden. Vi skulle dog først flyve sent så vi lod vores bagage blive på hotellet og hyrede en taxi til at følge os rundt nogle timer. Det er en billig måde at lave sightseeing på: chaufføren kører os hen hvor vi vil og venter så på os, hvorefter han kører os et nyt sted hen. For 4½ time gav vi det der svarer til 160,- total for 4 mennesker. Billigt. Vi så først nogle varme kilder det blev brugt af de lokale til badning. Vandet i det varmeste bassin var tæt på kogepunktet så det skulle vi ikke nyde noget af. Vi var også en kort smuttur ind i junglen hvor der løb små aber rundt frit over det hele. Varmen og fugtigheden var næsten uudholdelig men vi var der kun 1 times tid. Vi så også nogle kæmpe grotter, der ”bevogtedes” af verdens største statue, en religiøs skikkelse som står foran en meget lang trappe der fører op til grotten. Vi sluttede af med et stort akvarium som lå i et endnu større bygningskompleks. Alt sammen besøget værd. Herfra var det tilbage og hente bagagen og afgang til lufthavnen med en taxichauffør der overskred hastighedsbegrænsningerne med 100% og kørte som en sindssyg. Uden sele naturligvis.

Samlet set er Malaysia et fint turistmål og os der var af sted på turen glæder os alle til at komme derover igen til VM i 2009. Forhåbentlig med en række andre fra Itosu-Kai Karate-Do Danmark.

Sensei Tejs Damkjær

111

Deltagere til fællestræningen 

5655

De glade nyudpegede sekretærer Helen Iwata og sensei Tejs

3322

Sempai Michael, Sensei Rene og Sensei Tejs med Sakagami Sensei.

7777

Verdens højeste bygning, Petrona Towers

DM for seniorer 2006

Lørdag d.8.april var der individuelt danmarksmesterskab for seniorer i Bavnehøjhallen.

Ann Prevost: kunne på grund af knæskade kun stille op i kata. I et skrapt selskab kom hun dog flot i top8 ved at vinde sin indledende runde med jion, hvorefter hun røg ud med kataen rohai til den senere nr.4 fra Nykøbing.

Mia Carlsen: kom ikke videre i kata med en ellers udmærket bassai dai. I kumite følte hun sig godt tilpas og fik fyret sine bedste kombinationer af samt holdt en god stil. Hun mødte dog kun klassemodstandere og tabte først 2-0 til Semra fra Ishøj som senere vandt sølv. I opsamlingen tabte Mia 5-1 til Tina fra Gladsaxe i en kamp der var væsentlig tættere end resultatet fortæller, blandt andet var Mia meget tæt på et par 3-points scoringer.

Sensei Tejs Damkjær: har ikke de fornødne marginaler med sig for tiden i kata så han røg ud i første runde til den senere bronzevinder, Bo fra Nykøbing.

Sempai Peter Heneberg: stillede kun op i kumite og tabte her 2-0 i en god kamp til den senere sølvvinder. I opsamlingen kørte det mindre godt og her tabte han til en ellers absolut ”mulig” modstander.

Sempai Dennis Andersen: havde mildt sagt ikke de bedste forberedelser, måske derfor blev det til lige ved og næsten selvom sempai Dennis havde de bedste præstationer og resultater af Dragørs kæmpere til dette stævne. Lidt imponerende da det var første senior DM. I kata vandt han 2 runder med Bassai dai og Niseishi, hvorefter han tabte 2-1 til den senere sølvvinder og efterhånden kendte Dragørdræber Alexander fra Nykøbing med Nipaipo. I opsamlingen vandt han sikkert og i bronzekampen tabte han 2-1 til Bo fra Nykøbing med en ellers god Nipaipo. I kumite mødte han den mangedobbelte danmarksmester Tommy Busk men gik uimponeret til sagen. Han tabte således knebent 2-1. I opsamlingen var der ingen modstander så sempai Dennis gik direkte til bronzekampen hvor han dramatisk tabte med et enkelt point i overtid til Frank fra sportskarate.dk. 2 fjerdepladser og et stort tillykke.

Sempai Søren fra Bosatsu fik endelig has på alle sine modstandere i sin kumite klasse og blev (vist nok) den første senior danmarksmester for Itosu-Kai Karate-Do. Kæmpe tillykke fra hele Dragør.

april06

Jyske Mesterskaber 2006

Klubben havde sendt 9 aktive deltagere til det jyske 18.marts samt sempai Tanja som havde pådraget sig en mindre knæskade. Stævnet er for 14-årige og opefter og er for seniorerne en optakt til DM. Vi havde denne gang valgt at overnatte på et vandrehjem for at få en rimelig nattesøvn og derved en bedre stævneforberedelse. Det gav også et godt sammenhold og en hyggelig tur, desværre med lidt morgenstress på grund af lidt kørselsforvirring og bortkomne nøgler som resten af deltagerne måske får lov til at smage flødeboller for!

Alexander Morell (kadet, 4.kyu) var i hårdt selskab og røg ud i første runde i både kata og kumite men fik nogle vigtige ting med hjem i baggagen som er med til at udvikle ham.

Camilla Jørgensen (kadet, 2.kyu) tabte første runde i kata til en stærk Falster-pige og lavede en fin kata i opsamlingen hvor hun knebent tabte 2-1.

Ann Prevost (senior, 1.kyu) tabte til Falsters Britt Larsen som gjorde et af sine utallige come-back og ligesom Camilla lavede Ann en god kata i opsamlingen og tabte 2-1.

Sensei Tejs Damkjær (senior, 3.dan) tabte til Falsters Alexander Egebjerg, vandt dernæst en i opsamlingen og tabte 2-1 i kampen der var adgangsgivende til bronze.

Sempai Peter Heneberg (senior, 2.dan) vandt sin første kumite-runde 5-0 og tabte derefter 3-0 til Phillip fra Solrød som han ellers slog sidst de mødtes i bronzekampen til DM. Han sluttede altså i top 8.

Nicole Prevost (kadet, 4.kyu) vandt 1 kata-runde og tabte derefter 2-1. I kumite mødte hun rutinerede Kirstine fra Solrød og blev lidt imponeret og tabte 4-1.

 

Kristina Brandt (kadet, 1.kyu) var godt kørende i kata efter lang tids knæproblemer og vandt 2 runder før hun tabte 2-1. Hun placerede sig samlet i top 8 i et meget stærkt felt.

 

Sempai Dennis Andersen (senior, 1.dan) havde en udmærket dag men en svær lodtrækning. I kumite mødte han Noureddine fra Ishøj og i en meget tæt og velkæmpet dyst måtte dommerne votere om udfaldet og desværre valgte de ikke sempai Dennis. I kata vandt han 2 runder før han tabte 2-1. I opsamlingen var der ingen tvivl og han gjorde rent bord hele vejen til bronzemedaljen.

 

Sempai Victor Cordes (kadet, 1.dan) var den Dragør-kæmper som gjorde det bedst. I kata vandt han 2 runder og tabte herefter 2-1. I kumite måtte han virkelig kæmpe for sin placering og hive sig selv og ved hårrødderne. Han fightede sig igennem 3 sejre og fik virkelig erfaret hvor meget koldblodighed og det at hele tiden finde en kampdygtig kamae i kampens hede betyder. Herefter tabte han til Mike fra Solrød men gjorde rent bord i opsamlingen og endte her med en bronzemedalje.

 

Status er altså 2 bronzemedaljer til sempai Dennis og sempai Victor og 2 top 8 placeringer til Kristina og sempai Peter.

Børnelejr nr. 12 løb af stablen 3. til 4. marts 2006

25 børn og unge havde meldt sig til denne lejr, hvor den stod på 2 timers aftentræning, hvor Pinan nidan blev omsat til kumitesammensætning og 8 kombinationer blev sammensat.
Herefter stod den på pizza, snacks og overnatning for de ældste hvor dvd-film, snak og playstation var det tiden gik med – der er rygter, der siger at der blev ikke sovet mange timer….båndene blev vist også tættere mellem de to klubber (!?!?!)
Dag 2 stod på katatræning – alle prøvede deres kommende nye kata og herefter var der sparkeøvelser med finter og til sidst blev de sidste kræfter hevet ud af de ihærdige karate kaer med nogle kampe.
Tak for en god lejr
Hilsen
Sensei Tejs, sempai Søren og sempai Anders

Troldecup i Næstved den 25. februar 2006

Klubben stillede med følgende 6 deltagere:

Rikke har ikke så stor stævneerfaring men vandt alligevel en kamp, hvor hun fik hele 5 point. Hun holdt hovedet koldt og fik en masse gode chudan og jodan tsuki ind på modstanderen. Også i kata vandt hun suverænt en kamp men måtte se sig slået ud i anden runde, dog med en enkelt dommerstemme.

Mads overraskede i kumité, hvor han flot kæmpede sig til en bronze medalje. Han vandt første kamp 5-4, men blev slået i anden kamp. Der blev delt to bronzemedaljer ud, men da de var tre i opsamlingen skulle de kæmpe alle mod alle, og Mads vandt flot med 5-3 og 8-2. Han holdt hovedet koldt og lyttede til sin coach. I kata tabte han sin første kamp med dommerstemmerne 2-1.

Bertil vandt sin første kamp i god stil men tabte desværre sin anden. Til gengæld var han flyvende i kata, og med god kraft og flotte kataer nåede han helt frem til finalen, hvor han så tabte og fik en velfortjent søvmedalje.

Sempai Tanja udviste stor rutine i kumité, hvor hun kæmpede flot. Desværre mødte hun en meget frembrusende modstander og måtte se sig slået ud i opsamlingen. I kata, som er hendes favoritdisciplin i øjeblikket, viste hun sin sædvanlige cool stil frem og vandt på både Tomari Basai og Rohai. Hun gik videre til finalen, hvor hun tabte guldet til sin største rival.

Sempai Victor havde en meget tæt og spændende første kamp, hvor han vandt 7-6. I anden kamp måtte han desværre se sig slået. I kata viste han sin bedste seienchin til dags dato men til stor overraskelse og skuffelse besluttede dommeren sig for at favorisere modstanderen, og han gik desværre ikke videre. Han har dog stor stævneerfaring og er vant til at takle skuffelser, så han gik derfra vel vidende, at han burde have vundet den omgang.

Skal vi lige nævne, at der skete en misforståelse, da medaljerne blev delt ud. Sempai Victor blev kaldt op på skamlen, fordi de troede, at der var to bronzemedaljer (de havde dog kæmpet om bronze, og derfor var der kun én medalje). Men han gjorde selv opmærksom på, at han ikke havde vundet kampen om bronze og trak sig. Det er god sportsånd!

Mia og Ann var de to eneste, der stillede op i kumité i seniorrækken, og de gik direkte til finalen efter intens og forgæves opvarmning. Efter yderligere 2 timers opvarmning fik de endelig lov til at kæmpe. Mia vandt 6-3 over Ann, som havde svært ved at undgå Mia’s overbevisende chudan mawashi geri. I kata var de ikke selv tilfredse med deres præstationer på grund af nervøsitet, hvilket desværre gik ud over teknikken, og de måtte se sig slået ud af nogle jævnbyrdige modstandere. Dog fik de en dommerstemme i alle 3 kataer, så der er stadig håb.

 

Alt i alt en god (og lang) dag med 1 guld, 3 sølv, 1 bronze og en oplevelse rigere. Næste gang går turen til det Jyske ….

 

Hilsen coachene: Mia, Kristina, sempai Tanja og Ann

3 deltagere – 4 medaljer

Referat fra Kodomo Cup Øst 2006

Cecilie Bjerring piger 10-11 år: Cecilie havde sin største karatesucces til dato. Hun har ikke frygtelig mange stævner bag sig, derfor var Kodomo Cup Øst en stor mundfuld for hende. Hun lod sig dog ikke påvirke at de svære odds, men leverede virkelig en flot præstation. I kumite vandt hun flot sin første kamp men tabte så til den senere guldvinder. I opsamlingen vandt hun også og det lykkedes hende at gå hele vejen til bronze ved sikkert og med et godt overblik at vinde bronzekampen med et par gode kombinationer. I kata gik det endnu bedre for her vandt Cecilie 3 runder i træk og befandt sig i finalen, hvor hun med en god Jiin tabte knebent 2-1. En sølv og en bronzemedalje til Cecilie må siges at være dagens præstation. Et stort tillykke til Cecilie som forhåbentlig kan krydre det hele med det brune bælte til den kommende graduering.

Nicole Prevost piger 12-14 år: Nicole havde en sølvmedalje i kata at forsvare fra Kodomo Cup Vest, men traditionelt er stævnet i øst altid lidt hårdere besat. Det galdt også denne gang med hele 42 deltagere. Det generede dog ikke Nicole som altid med garanti leverer solide kataer med fin balance, kime, ro og udstråling. Hun er ikke højt nok gradueret til at have lært avancerede kataer, men dem hun kan – kan hun godt. Det belønnede dommerne ved at lade hende vinde 3 runder før hun tabte til den senere guldvinder. I opsamlingen og bronzekampen gjorde hun rent bord og med en flot Pinan Godan kunne hun hænge en bronzemedalje om halsen. Flot med kun gult bælte (som måske snart bliver byttet med det grønne). I kumite kæmpede hun flot men blev ikke helt belønnet for det. Hun tabte derfor meget knebent 5-4 til den senere sølvvinder, vandt så sin første opsamlingskamp og tabte sin næste. Tillykke med bronzen.

Christopher Rohde drenge 12-14 år: Christopher er forsvarende Danmarksmester i kata, men det var i gruppen 10-11 år. Nu er Christopher fyldt 12 år og havde derfor ikke regnet med det store. Alligevel var man sikker på at modstanderne skulle anstrenge sig for at slå Christopher. På trods af nogle meget tætte kampe undervejs som nemt kunne have faldet ud til den anden side vandt Christopher helt sensationelt 5 runder med kataerne Jiin, Rohai og Jion. I finalen lavede han en dyr fodfejl og tabte 2-1 men kan være yderst tilfreds med en sølvmedalje i et hårdt selskab. Et kæmpe tillykke, nu har han stadig næsten 3 år til i den samme klasse til at få hævn.

Alt i alt en fantastisk dag for Dragør med 2 sølvmedaljer og 2 bronzemedaljer. Det er en trøst at vide at vi kun tabte til dem der enten endte med at vinde guld eller sølv. Også et tillykke til hovedskolen Bosatsu hvor det lykkedes Thomas Noringriis, der står foran det sorte bælte, at vinde en fortjent bronzemedalje i kata for drenge 12-14 år.

Coachene

feb1

Sensei Tejs, Cecilie, Christopher, og Nicole

feb2

Alle vindere ved DM Øst 2006